Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Την έγκριση άμεσα όλων των κατά παρέκκλιση τμημάτων β΄ ξένη γλώσσα


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Νοέμβριος, 2017 - 10:03 | Στην Κατηγορία:

ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Στις 29/9/2017 με εγκύκλιο του Δ/ντή Σπουδών και Προγραμμάτων  ζητήθηκε από τα γυμνάσια  της χώρας να καταθέσουν μέχρι τις 4/10/2017 αιτήματα παρέκκλισης για συγκρότηση τμημάτων β΄ ξένης γλώσσας.

Και ενώ η εγκύκλιος  ζητούσε τα στοιχεία από τα σχολεία μέσω των Δ/νσεων  Εκπ/σης και των Περιφερειακών Δ/νσεων μέχρι τις 4/10, δεν φαίνεται το Υπουργείο  να απαντά με την ίδια ταχύτητα στα σχολεία .Ένα μήνα  μετά δεν έχει δοθεί απάντηση σχετικά με αυτό το ζήτημα.

Εύλογα αναρωτιέται κανείς πως ή  η Περιφερειακή Δ/νση δεν προώθησε κανένα αίτημα στο Υπουργείο ή απλά το Υπουργείο κωλυσιεργεί, ώστε  στα γυμνάσια να λειτουργήσουν τα τμήματα με μαθητές που κληρώθηκαν να παρακολουθήσουν γλώσσα, άλλη από αυτή της επιλογής τους ή εξαναγκάστηκαν ,ώστε να παραμείνουν στο σχολείο τους.

Θεωρούμε πως το Υπουργείο εμπαίζει μαθητές,γονείς, εκπαιδευτικούς. Με την καθυστέρηση της απάντησής του επιδιώκει να λειτουργήσουν τα τμήματα β΄ξένης γλώσσας στα γυμνάσια ,ως έχουν, γιατί αυτό εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς του, την εφαρμογή του 3ου και 4ου μνημονίου.

ΖΗΤΑΜΕ :Την έγκριση άμεσα όλων των κατά παρέκκλιση τμημάτων β΄ ξένης γλώσσας.

Η ΟΛΜΕ να ενημερωθεί από το Υπουργείο για το σχετικό θέμα.

 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα