ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Παράσταση Διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στις 13:00 το μεσημέρι

Στάση εργασίας 12:00 με 14:00

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την υπογραφή του 3ου μνημονίου εφαρμόζει   την αντιλαϊκή πολιτική που ακολούθησαν  όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αποδεχόμενη  τις πρακτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που οδηγούν στην τακτική των μηδενικών μόνιμων διορισμών στα σχολεία για μια ακόμη χρονιά. Με επικοινωνιακά τεχνάσματα τα τελευταία δύο χρόνια «ευαγγελίζονται» 20.000 διορισμούς από τη μια, ενώ ο Υπουργός πρόσφατα δήλωσε στην ΟΛΜΕ πως δεν πρόκειται να γίνουν διορισμοί.

Η τακτική μέχρι τώρα του Υπουργείου ήταν ο απόλυτος εμπαιγμός απέναντι στο πιο ευάλωτο κομμάτι των συναδέλφων μας, αυτό των αναπληρωτών.  Με μεθοδεύσεις (κλείσιμο ολιγομελών τμημάτων, 2πλές, 3πλές αναθέσεις, κατάργηση εργαστηρίων, αύξηση των μαθητών με μαθησιακές στο τμήμα) μέχρι τώρα ένας μεγάλος αριθμός συναδέλφων αναπληρωτών, βρέθηκαν εκτός  σχολείου.

Με βάση τις τελευταίες αντιεκπαιδευτικές αλλαγές, με την ενοποίηση κλάδων και τη μείωση ωρών μαθημάτων στο ωρολόγιο πρόγραμμα, την ενοποίηση ειδικοτήτων ακόμα μεγαλύτερος αριθμός συναδέλφων μας, αναπληρωτών, που υπηρετούν χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση καλύπτοντας πάγιες ανάγκες, οδηγούνται στην ανεργία!

Περίπου 23.000 συνάδελφοι αναπληρωτές εργάστηκαν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία για να καλύψουν τις ανάγκες. Πάνω από 7 χρόνια έχουν να γίνουν μόνιμοι διορισμοί. Τέρμα με την αδιοριστία και την ελαστική εργασία. Η κυβέρνηση συστηματικά  εξαπατά με τους δήθεν διορισμούς που εξαγγέλλει. Κοροϊδεύει όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση. Αντί για διορισμούς εξαφάνισε τα κενά. Για αυτούς προτεραιότητα είναι η πιστή εφαρμογή των μνημονίων, το τσάκισμα του λαού για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Καλούμε σε ετοιμότητα όλους τους συναδέλφους, μόνιμους και αναπληρωτές. Το  Υπουργείο Παιδείας με δηλώσεις του κ. Γαβρόγλου ετοιμάζεται να ξαναπαίξει το παιχνίδι της διάσπασης, μέσα από τη συζήτηση για τα κριτήρια διορισμού. Ετοιμάζεται να επαναφέρει το νόμο Διαμαντοπούλου και την τροπολογία Φίλη (με τη μια ή την άλλη μορφή). Η τακτική του «διαίρει και βασίλευε» τους είναι γνωστή και την έχουν εφαρμόσει από το 1998.

Γι’ αυτό  ζητάμε:

• κατάργηση του ν. 3848

• Μόνιμους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών τώρα

• Προσλήψεις αναπληρωτών τώρα για να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία και στην ειδική αγωγή

• Πρόσληψη αναπληρωτών σε μία φάση

• Ουσιαστική στήριξη της Ειδικής αγωγής – Καμία τοποθέτηση χωρίς τυπικά προσόντα και απόσυρση της εγκυκλίου - Πλήρης παράλληλη στήριξη για κάθε παιδί

• Να σταματήσουν οι απολύσεις αναπληρωτών

• Τώρα έκτακτη χρηματοδότηση στα σχολεία για να καλύψουν όλες τις λειτουργικές τους ανάγκες

• 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού και 10 στα εργαστήρια.

• Να ξεκινήσει τώρα η ενισχυτική και η πρόσθετη διδασκαλία για όλα τα σχολεία με προσλήψεις αναπληρωτών

• Να ανακληθεί η ρύθμιση που αποτρέπει την ουσιαστική μείωση των μαθητών στα τμήματα, στα οποία υπάρχουν μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες

• Πλήρη δικαιώματα ασφαλιστικά, εργασιακά, συνδικαλιστικά στους αναπληρωτές

• Επίδομα ανεργίας για όλους τους αναπληρωτές και όλη την περίοδο της ανεργίας