Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Εκπαιδευτικός Όμιλος – Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης: Με αφορμή μια αντιπαράθεση


Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Ιούνιος, 2017 - 00:23 | Στην Κατηγορία:

Εκπαιδευτικός Όμιλος – Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης

Εκπαιδευτικός Όμιλος – Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης

Ανακοίνωση

Με αφορμή την αντιπαράθεση της σ. Ανδριανής Στράνη, εκπαιδευτικού στο 2ο Γυμνάσιο Ταύρου και του διευθυντή Κων. Λάππα, σταθμίζοντας όλα τα γεγονότα, αξιοποιώντας τις θέσεις του μαχόμενου συνδικαλισμού και προσπερνώντας τις ευτελείς θεωρίες περί πολιτικού κόστους, επισημαίνουμε τα παρακάτω.

1. Το δικαίωμα της ελευθερίας στην έκφραση και στη διατύπωση γνώμης κατακτήθηκε με αγώνες και αίμα και δεν τίθεται “εν αμφιβόλω”. Κάθε άνθρωπος από τις αστικές επαναστάσεις είχε το δικαίωμα στην έκφραση με γραπτό ή προφορικό λόγο. Το δικονομικό σύστημα έχει τις δικλείδες για τη φίμωση του λόγου με εξώδικα, μηνύσεις και αγωγές. Το συνδικαλιστικό κίνημα και η πολιτική πτέρυγα της Αριστεράς που δοκίμασε διώξεις και φυλακές έχει δεκάδες λόγους να υπερασπίζεται από θέση αρχής και αξιακά τους ανθρώπους που τους εμποδίζουν να βαδίζουν ή τους αλυσοδένουνε. Η σ. Ανδριανή Στράνη είπε δημόσια, ρητά και θαρρετά τη γνώμη της και καλά έκανε! Καλούμε τα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος (ΕΛΜΕ, ΟΛΜΕ, Διδασκαλικοί Σύλλογοι, ΔΟΕ) να σταθούν χωρίς όρους στο πλευρό της όταν, πολύ περισσότερο στην “αντίπερα όχθη” βρίσκονται οι κρατικοί μηχανισμοί.

2. Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ταύρου στις 14-3-2008 αποφάσισε ομόφωνα να δοθεί στο σχολείο το όνομα “Αθηνά Χατζηεσμέρ”(1924-1944), μιας 20χρονης Ταυριώτισσας ΕΠΟΝίτισσας που εκτελέστηκε από τους φασίστες Γερμανούς στην Καισαριανή (5-9-1944). Παρ όλα αυτά και ενώ το σχολείο έχει το όνομα από 11-4-2012, ο Διευθυντής του σχολείου Κων. Λάππας με την ανοχή και τη σιωπή ορισμένων κύκλων που θέλουν να ξεχάσουν και θεωρούν την Εθνική Αντίσταση ιδεοληψία, ελίσσεται, κωλυσιεργεί, αναβάλλει και τελικά “θάβει” το ζήτημα της τιμής και προβολής του ονόματος του σχολείου. Το 2ο Γυμνάσιο Ταύρου ονομάζεται “Αθηνά Χατζηεσμέρ”. Είναι τιμή για το Δήμο, τη γειτονιά και τη μαθητιώσα νεολαία αυτό το όνομα. Καλούμε την Ε’ ΕΛΜΕ να πάρει άμεσα πρωτοβουλία για το θέμα. Όταν μάλιστα οι τοπικοί φορείς έχουν αποφασίσει, κανένας διευθυντής δεν μπορεί να μπει εμπόδιο στην φωτεινή ονοματοδοσία του σχολείου. Το 2ο Γυμνάσιο Ταύρου ονομάζεται “Αθηνά Χατζηεσμέρ”. Δεν χύθηκε το αίμα του λαού και της νεολαίας για να επιχαίρουν οι επιλήσμονες.

3. Έξω οι εταιρίες από τα σχολεία! Για μας έχει “αξία χρήσης” και είναι θέμα αρχής. Το ίδιο φανταζόμαστε για κάθε εκπαιδευτικό ο οποίος σέβεται το επάγγελμά του και τη μόρφωση της νέας γενιάς. Σήμερα κάθε λογής αγοραίοι ντύνονται με το μανδύα μιας ΜΚΟ για να ανοίξουν το δρόμο στις εταιρείες και τα μονοπώλια. Για να αχρηστεύσουν το ρόλο της Δωρεάν – Δημόσιας Εκπαίδευσης και να μετατρέψουν το σχολείο, τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς σε επαίτες. Η σ. Ανδριανή Στράνη τόλμησε να πει ΟΧΙ στην επέλαση των “εκκλησιαστικών” και “φιλανθρωπικών” κύκλων που καλύπτονται πίσω από τη ΜΚΟ που λέγεται “Αποστολή”. Καλούμε τα όργανα του σ/κ να φράξουν τον δρόμο στους επίδοξους “σωτήρες” και να απομονώσουν όποιον “εκπαιδευτικό” ανοίγει κερκόπορτες στα σχολεία.
Καλούμε τα ΔΣ των ΕΛΜΕ να δείξουν τώρα την “έμπρακτη αντιπάθειά” τους με το ρεύμα του φιλανθρωπισμού και να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους σ’ όποιον ορθώνει το ανάστημά του στη μετατροπή του σχολείου σε αγορά.

 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα