Λακωνία

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ: ΑΚΥΡΩΣΑΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΩΝ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ 29.8:
Η δυναμική παρουσία και των τριών εκπαιδευτικών σωματείων ΠΕ Λακωνίας(Μολάων,Γυθείου,Σπάρτης) ακύρωσε τη συνεδρίαση για τον ονομαστικό χαρακτηρισμό υπεράριθμων εκπαιδευτικών.

 ΔΗΛΩΣΑΜΕ ότι δε δεχόμαστε Υπουργική Απόφαση Φίλη για ολοήμερο δημοτικό ,ολοήμερο νηπιαγωγείο και τροπολογία για ειδική αγωγή
που μετακινεί μόνιμους εκπαιδευτικούς,μειώνει προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών και παραβιάζει εργασιακά δικαιώματα εκπαιδευτικών και θίγει τα μορφωτικά δικαιώματα μαθητών.

 ΑΠΑΙΤΗΣΑΜΕ από τον διευθυντή ΠΕ Λακωνίας να πάρει πίσω τα λειτουργικά κενά και τις λειτουργικές υπεραριθμίες που προσδιορίστηκαν με απόφαση του ΠΥΣΠΕ(στις 24.8), πλην αιρετών και να περιμένει το άνοιγμα των σχολείων για να συνεδριάσουν οι  σύλλογοι διδασκόντων και να αποτυπωθούν οι πραγματικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Ο διευθυντής ΠΕ Λακωνίας δεν  πήρε πίσω τα  κενά και τις  υπεραριθμίες και στις 29.8 δήλωσε ότι θα γνωστοποιήσει τα κενά στους εκπαιδευτικούς από μετάταξη ,διάθεση,από άλλο ΠΥΣΠΕ-απόσπαση,εντός ΠΥΣΠΕ βελτίωση θέσης και θα δηλώνουν μέχρι 2.9 και θα τοποθετηθούν στις 2.9.ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΥΠΠΕΘ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ!
 ΑΠΑΙΤΗΣΑΜΕ να  αρθεί το ασφυκτικό πλαίσιο για τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών .
Ο διευθυντής ΠΕ Λακωνίας δήλωσε ότι δεν υπάρχει ασφυκτικό πλαίσιο για τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών και θα ακολουθήσει πιστά την τροποποιημένη εγκύκλιο .Μάλιστα ο προϊστάμενος δήλωσε ότι είναι θετικό που υπάρχει αυτός ο προγραμματισμός από το ΥΠΠΕΘ .
Του δηλώσαμε ότι σωστός προγραμματισμός για το σχολείο είναι η πραγματοποίηση ΜΑΖΙΚΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!!!

 ΑΠΑΙΤΗΣΑΜΕ από τα διορισμένα μέλη  να μην αποδεχτούν τον καθορισμό λειτουργικών κενών με βάση τις αντιεκπαιδευτικές και παράνομες μεθοδεύσεις του Υπουργείου  Παιδείας και να μπλοκάρουν τις διαδικασίες ακόμη και με την παραίτησή τους.

 ΑΠΑΙΤΗΣΑΜΕ από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης  να μην προχωρήσει σε αποφάσεις μόνος του, αγνοώντας τον κλάδο.
Ο διευθυντής ΠΕ Λακωνίας δήλωσε: υπάρχουν αποφάσεις σωματείων για παραιτήσεις διορισμένων μελών?
Από τα τρία διορισμένα μέλη του ΠΥΣΠΕ Λακωνίας που παρευρέθηκαν (ένα από το Σύλλογο των Μολάων και δύο από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Ο Πλήθων»-Σπάρτης )κανένας δε δήλωσε ότι θα παραιτηθεί.Μάλιστα τα δύο τακτικά διορισμένα μέλη και μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ο Πλήθων» (Σπάρτης) υπερψήφισαν λειτουργικά κενά και λειτουργικές υπεραριθμίες σύμφωνα με Υπουργική απόφαση Φίλη στις 24.8.2016!

Χρονοδιάγραμμα που μας γνωστοποίησε η διοίκηση:
29.8. γνωστοποίηση λειτουργικών κενών και λειτουργικών υπεραριθμιών
1.9 συνεδριάσεις συλλόγων διδασκόντων
2.9 κοινό ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ: Πρόταση αποσπάσεων – διαθέσεων  εκπαιδευτικών κοινών ειδικοτήτων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε λειτουργικά κενά, για συμπλήρωση του διδακτικού τους ωραρίου.
2.9 τοποθετήσεις εκπαιδευτικών στη διάθεση ,υπεράριθμοι,από άλλο ΠΥΣΠΕ -απόσπαση,βελτίωση θέσης

Είναι σαφές ότι ο διευθυντής ΠΕ Λακωνίας εφαρμόζει κατά γράμμα αντιεκπαιδευτική πολιτική ΥΠΠΕΘ και δηλώνουμε ότι θα απαντήσουμε δυναμικά με νέα παράσταση διαμαρτυρίας Σύλλογοι ΠΕ και ΕΛΜΕ Λακωνίας στις 2.9 για να μπλοκάρουμε κοινό ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη: Πρόταση αποσπάσεων – διαθέσεων  εκπαιδευτικών κοινών ειδικοτήτων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε λειτουργικά κενά, για συμπλήρωση του διδακτικού τους ωραρίου και θα καλέσουμε να συμμετέχουν μαζικά οι εκπαιδευτικοί,να απέχουν διορισμένα μέλη ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ( και αν χρειαστεί να παραιτηθούν) και ο πρόεδρος να μην προχωρήσει χωρίς να έχουν αποτυπωθεί οι εκπαιδευτικές ανάγκες(ο διευθυντής ΠΕ Λακωνίας στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας θα προλάβει να αποδελτιώσει από 1.9 έως 2.9             106 πρακτικά συλλόγων διδασκόντων !!! από δημοτικά,νηπιαγωγεία και ειδικά σχολεία που έχουν καταγράψει τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες?),
διότι δε θα επιτρέψουμε απολύσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών,μετακινήσεις μόνιμων εκπαιδευτικών και να θιγούν τα μορφωτικά δικαιώματα μαθητών μας και τα εργασιακά δικαιώματα εκπαιδευτικών.
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!ΣΤΙΣ 1.9.2016 ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΣ(ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ,ΤΜΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ,ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ,ΧΩΡΙΣΜΟ ΤΜΗΜΑΤΩΝ,ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ,ΑΔΕΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΟΓΩ ΧΡΟΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Κ.Α) ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΟΥΣ!
ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΕΝΑΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ!
ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ  ΤΟ ΥΠΠΕΘ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΑΝΕΡΓΟΣ!
ΣΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
 ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΟΥΝ ΘΕΜΕΛΙΩΜΕΝΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΛΑΔΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΩΝ.

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4