ΔΑΚΕ ΔΕ Χίου

ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΧΙΟΥ

Ευχαριστήρια επιστολή

για τις εκλογές Π.Υ.Σ.Δ.Ε. – Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε. – Κ.Υ.Σ.Δ.Ε.

της 2ας  Νοεμβρίου του  2016

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι, των σχολικών μονάδων της Χίου, των Ψαρών και των Οινουσσών, με την παρούσα επιστολή που σας αποστέλλουμε θέλουμε να σας εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες για την εμπιστοσύνη, τον σεβασμό, την τιμή και την αγάπη με την οποία περιβάλλατε τα πρόσωπα, που απάρτιζαν το ψηφοδέλτιό μας τόσο στις εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών μελών του ΠΥΣΔΕ Νομού Χίου, του ΑΠΥΣΔΕ Βορείου Αιγαίου και του ΚΥΣΔΕ στις 2-11-2016, όσο και κατά την προεκλογική περίοδο που προηγήθηκε.

Με το ίδιο σχεδόν εκλογικό σώμα σε σχέση με τις εκλογές του 2014, η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χίου κατέλαβε την 3η θέση και πέτυχε να είναι η μόνη παράταξη που κατάφερε να αυξήσει τα ποσοστά της στο ΠΥΣΔΕ Χίου (οι άλλες τρεις παρατάξεις είδαν τα ποσοστά τους να πέφτουν). Στην κάλπη για το ΑΠΥΣΔΕ Βορείου Αιγαίου κατέλαβε τη 2η θέση στη Χίο λαμβάνοντας 143 ψήφους (το 2014 είχε λάβει 92) και επανεξέλεξε αναπληρωματικό μέλος για ένα χρόνο θητεία λόγω ισοψηφίας (η παράταξη της ΔΑΚΕ βγήκε πρώτη στα νησιά του Βορείου Αιγαίου έχοντας διαφορά 140 ψήφων από τη δεύτερη συνδικαλιστική παράταξη, την ΕΝΩΤΙΚΗ). Τέλος, στο ΚΥΣΔΕ κατέλαβε τη δεύτερη θέση τοπικά και την πρώτη πανελλαδικά (έλαβε 28.24%, ενώ η δεύτερη παράταξη των ΣΥΝΕΚ έλαβε 19.36%).

Μπορεί σαν παράταξη να μην καταφέραμε να καταλάβουμε έστω και τη μία θέση αιρετού μέλους στο ΠΥΣΔΕ Νομού Χίου, ωστόσο σας διαβεβαιώνουμε ότι και από την εκτός του Υπηρεσιακού Συμβουλίου θέση την οποία εσείς ορίσατε με την ψήφο σας να καταλάβουμε θα αγωνιστούμε για όλους εσάς ανεξαιρέτως. Θα υποστηρίξουμε και θα διεκδικήσουμε την ίση μεταχείριση και την ικανοποίηση κάθε αιτήματος κάθε συναδέλφου, ανεξάρτητα της παραταξιακής ή ιδεολογικής τοποθέτησης εκείνου, όπως μας το υπαγορεύει η συνδικαλιστική μας δράση και προπάντων η συνείδησή μας.

Δεσμευόμαστε ότι μέσα από πνεύμα ενότητας, ξεκάθαρες θέσεις, διάλογο και ήπιους τόνους θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε χωρίς αγκυλώσεις και κομματικές δεσμεύσεις για την ανύψωση της θέσης του εκπαιδευτικού και της δημόσιας εκπαίδευσης μέσα στην ελληνική κοινωνία.

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι, σας δίνουμε το λόγο μας ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να επικρατεί η διαφάνεια και η νομιμότητα στη λειτουργία του ΠΥΣΔΕ Νομού Χίου και του ΑΠΥΣΔΕ Βορείου Αιγαίου, μιας και πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτές αποτελούν τον βασικότερο κανόνα για την εξασφάλιση της ηρεμίας και της ισορροπίας στο εκπαιδευτικό περιβάλλον που διαβιούμε. Θεωρούμε ότι μόνο μέσα σε αυτό το περιβάλλον μπορούμε να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο και ένα ποιοτικότερο εκπαιδευτικό σύστημα.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για το Π.Υ.Σ.Δ.Ε.  Χίου

1. Αγγουλές Εµµανουήλ του Ιωάννη, ΠΕ03, 1ο Γυµνάσιο Χίου

2. Αγραφιώτης Νικόλαος του Ιωάννη, ΠΕ11, 3ο Γυµνάσιο Χίου