Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο για τα 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Σεπτέμβριος, 2017 - 08:26 | Στην Κατηγορία:

 16 /9 στις 18:00 στην Αθήνα – Πλατεία Συντάγματος

Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου

Στις 17 Σεπτέμβρη 2017 συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από οργανωμένο τάγμα εφόδου της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.

Στο πρόσωπο του αντιφασίστα μουσικού οι θρασύδειλοι, φασίστες δολοφόνοι του, προσπάθησαν να χτυπήσουν οποιονδήποτε διαφωνεί μαζί τους και τους αντιστέκεται. Προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν τους εργατικούς αγώνες ενάντια στα μνημόνια, το αντιφασιστικό κίνημα, τους μετανάστες. Η ναζιστική τους ιδεολογία, η ανοιχτή εχθρότητα σε οποιονδήποτε δεν χωράει στα νοσηρά πρότυπά τους, η βία ως απαραίτητο μέσο πραγματοποίησης των στόχων τους, η στρατιωτικού τύπου οργάνωσή τους με την τυφλή υπακοή στον αρχηγό αποτέλεσαν τα κίνητρα και την αιτία της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Άλλωστε ο Παύλος Φύσσας δεν ήταν το μοναδικό θύμα των ναζιστικών ταγμάτων εφόδου. Η δολοφονική επίθεση στους αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, η δολοφονία του Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν, η επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, οι επιθέσεις σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και πολιτιστικά στέκια είναι μόνο ελάχιστες επιθέσεις από τον τεράστιο αριθμό επιθέσεων που έχουν πραγματοποιήσει και που δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για το χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής – τρομοκρατικής οργάνωσης.

Η κοινοβουλευτική εκπροσώπησή  τους αποτέλεσε και αποτελεί το προκάλυμμα όσο και το βατήρα για κλιμάκωση της συγκεκριμένης δράσης. Το γόνιμο έδαφος πάνω στο οποίο μπορούν και ανθίζουν τέτοιου είδους οργανώσεις, όπως έχει δείξει τόσο η ευρωπαϊκή όσο και η πρόσφατη αμερικανική εμπειρία είναι οι πολιτικές της λιτότητας και των επιθέσεων ενάντια στο βιοτικό επίπεδο και στα δικαιώματα των εργαζομένων και των φτωχών κοινωνικών στρωμάτων. Η κλιμάκωση των πολεμικών επεμβάσεων και των ανταγωνισμών τόσο στη Μέση Ανατολή όσο και πρόσφατα στην Ανατολική Ασία, αλλά και οι πολιτικές των ρατσιστικών διακρίσεων και επιθέσεων ενάντια σε μειονότητες, πρόσφυγες, μετανάστες.

Η κυβέρνηση σε κανένα σημείο δεν έχει δώσει δείγματα γραφής ότι κινείται έξω από αυτά τα πλαίσια. Αντίθετα συνεχίζει πολιτικές οι οποίες όλο το προηγούμενο διάστημα το μόνο που κατάφεραν είναι να νεκραναστήσουν εφιάλτες του παρελθόντος που η ανθρωπότητα νόμιζε ότι τους είχε ξεπεράσει για πάντα. 

Τα τέσσερα όμως χρόνια που πέρασαν από τη δολοφονία Φύσσα δεν είναι χρόνια θριάμβου του φασιστικού τρόμου και κυριαρχίας των νεοναζί. Είναι χρόνια ανάπτυξης αντιφασιστικού κινήματος και αντίστασης σε κάθε προσπάθεια της Χ.Α. να κλιμακώσει τη δράση της . Είναι αυτοί οι αγώνες που έχουν οδηγήσει την ηγεσία της Χ. Α. αλλά και τμήμα των ταγμάτων εφόδου να βρίσκονται αυτοί τη στιγμή υπόδικοι. Αυτή είναι  και η κύρια αιτία που έχει οδηγήσει σε αναδίπλωση τη δράση της συμμορίας αλλά και στο να κλείσουν πολλά από τα γραφεία – ορμητήρια επιθέσεων.

Δεν χωράει κανένας εφησυχασμός. Η δολοφονική δράση των ομογάλακτων της Χ. Α. στις ΗΠΑ και η δολοφονία της Χέδερ Χάγιερ στο Σάρλοτσβιλ υπενθυμίζει ότι ο φασισμός σηκώνει κεφάλι σε όλο τον κόσμο. Η ίδια η Χ.Α. προσπαθεί άλλωστε να ανασυντάξει τη δράση των ταγμάτων εφόδου.

Ο Σύλλογος μας συμμετέχει και καλεί τα μέλη του να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται από μαζικούς φορείς στο κέντρο της Αθήνας (Πλατεία Συντάγματος)  το Σάββατο 16/9 στις 18:00 τιμώντας τον Παύλο Φύσσα αλλά και όλα τα θύματα φασισμού και του ναζισμού. Ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό, τον πόλεμο.

Απαιτούμε:

  • Καταδίκη της Χ.Α. των ηθικών και φυσικών αυτουργών της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα αλλά και όλων των εγκλημάτων της ναζιστικής συμμορίας.

  • Να κλείσουν τα γραφεία – ορμητήρια της Χ.Α.

Είμαστε αντίθετοι στη συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας για τους πρόσφυγες που μετατρέπει τη Μεσόγειο σε υγρό τάφο για χιλιάδες πρόσφυγες, γυναίκες και παιδιά.

Λέμε ΟΧΙ στους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας. Να κλείσει η βάση στη Σούδα από την οποία εξορμούν τα πλοία που βομβαρδίζουν τη Συρία.

 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα