Αγωνιστική Παρέμβαση Ε ΕΛΜΕ

Σχετικά με το ΔΣ της ΕΛΜΕ, στις συνεδριάσεις 17/1 και 24/1 και τη Γενική Συνέλευση 26/1 ΠΑΜΕ, ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ σε σύμπλευση

• στη συγκρότηση του προεδρείου της ΕΛΜΕ(17/1), προσπαθώντας να απομονώσουν τις Αγωνιστικές Παρεμβάσεις.
  • στην πρώτη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ (26/1) άφησαν την ΕΛΜΕ χωρίς θέσεις για κρίσιμα ζητήματα της περιόδου.
  • αποκαλυπτική είναι η απαξιωτική στάση που κρατάει η ΔΑΚΕ για τα σωματεία με τον τρόπο παραίτησης μέλους της από το Δ.Σ. και της μη έγκρισης στήριξης εργαζομένων που κινδυνεύουν να απολυθούν.

Συγκεκριμένα:

Στην πρώτη συνεδρίαση του πρώτου ΔΣ της ΕΛΜΕ στην 17/1/17 για τη συγκρότηση του προεδρείου, ως Αγωνιστική Παρέμβαση υποστηρίξαμε τη θέση μας για την εκλογή αγωνιστικού - προγραμματικού προεδρείου με βάση προγραμματικές συγκλήσεις. Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων ΔΑΚΕ, ΠΑΜΕ και ΣΥΝΕΚ δήλωσαν ότι είναι υπέρ του αναλογικού προεδρείου. Σύμφωνα με τη δήλωσή τους έπρεπε να ψηφίσουν ως πρόεδρο τον υποψήφιο της πρώτης δύναμης σε ψήφους, της Αγωνιστικής Παρέμβασης.  Δεν το έκαναν, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι οι δηλώσεις τηρούνται επιλεκτικά, με εξαίρεση μόνο τις παρεμβάσεις.

Ο υποψήφιος της Αγωνιστικής Παρέμβασης Χρήστος Ζαγανίδης  εκλέχτηκε πρόεδρος με σχετική πλειοψηφία, καθώς η εκπρόσωπος των Αγωνιστικών Κινήσεων μετά τη δεύτερη ψηφοφορία δήλωσε ότι θα τον ψηφίσει κατά την τρίτη ψηφοφορία.  Μετά τη δήλωση αυτή και πριν την τρίτη ψηφοφορία για τη θέση του προέδρου, ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ, Βαϊτσίδης, υπέβαλε την παραίτησή του και ανέλαβε ο επόμενος (το αναπληρωματικό μέλος από το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ).  ΔΑΚΕ, ΠΑΜΕ και ΣΥΝΕΚ, λοιπόν, ενώ δεν ψήφισαν αναλογικά για τη θέση του προέδρου, δεν είχαν κανένα πρόβλημα να ψηφίσουν όλοι μαζί και αμέσως τον εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ στη θέση του αντιπροέδρου και της ΔΑΚΕ στη θέση του γραμματέα.

Στο ΔΣ της  24/1/17 οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ αρνήθηκαν να ψηφίσουν όχι μόνο για την ενίσχυση του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών, όπως κάθε φορά, αλλά ακόμη και για την ενίσχυση του σωματείου εργαζομένων  στα σούπερ μάρκετ «Καρυπίδη», τα μέλη του οποίου αγωνίζονται για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων12 μηνών που χρωστάει η εργοδοσία και ενάντια στις απολύσεις. Είναι πρωτοφανές σωματείο να αρνείται την αλληλεγγύη του σε ένα άλλο, βασική αρχή για όλα τα σωματεία. Αυτό βέβαια δεν είχε καμία σημασία, ούτε για τον εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ, ούτε των ΣΥΝΕΚ που ψήφισαν χωρίς κανένα δισταγμό τον εκπρόσωπο της ΔΑΚΕ στο προεδρείο.

Η στάση των ΔΑΚΕ, ΠΑΜΕ, ΣΥΝΕΚ κατά τη συγκρότηση του προεδρείου. Αποτελεί απροκάλυπτη εκδήλωση της διάθεσής τους να συνεχίσουν από κοινού το μέτωπο που συγκρότησαν την περσινή χρονιά κατά της Αγωνιστικής Παρέμβασης και των εκπροσώπων της, οργανώνοντας την άθλια σκευωρία κατά του προέδρου της ΕΛΜΕ.  Παρά την ηχηρή απάντηση των συναδέλφων στις πρόσφατες εκλογές, την ανάδειξη εκ νέου της παράταξής μας σε πρώτη δύναμη και την ηθική δικαίωση του Χρήστου Ζαγανίδη, συνεχίζουν την προσπάθεια διάλυσης του σωματείου, όπως από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική, όμως, ήταν η  στάση τους στη ΓΣ στις 26/1 για τη θεματική εβδομάδα, τις δημιουργικές  εργασίες και τη μαθητεία.

Το ΠΑΜΕ αποχώρησε χωρίς κουβέντα, ενώ ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ λίγο αργότερα λέγοντας  ότι δε χρειάζεται συζήτηση, καθώς υπάρχει απόφαση της ΟΛΜΕ. Για ΔΑΚΕ, ΠΑΜΕ και ΣΥΝΕΚ είναι φανερό πως δε χρειάζεται να υπάρχει, να λειτουργεί και να αποφασίζει η ΕΛΜΕ, το πρωτοβάθμιο σωματείο, για να οργανώσει τους αγώνες μας, αρκεί που αποφασίζει η ΟΛΜΕ (όταν αποφασίζει). Θέλουν την ΕΛΜΕ σε ρόλο γραφείου τύπου της ΟΛΜΕ (κυβερνητικές δυνάμεις) και σε απραξία για να προωθούν τον κομματικό συνδικαλισμό (κομματικές δυνάμεις).

Είναι αξιοσημείωτο ότι, ενώ οι συνάδερφοι αντιδρούσαν και  τόνιζαν την ανάγκη το σωματείο να συζητήσει και να αποφασίσει συγκεκριμένα και κατεπειγόντως για τα ζητήματα αυτά μια και είναι σε εξέλιξη συνεδριάσεις συλλόγων, δεν υπήρξε καμία απάντηση και ανταπόκριση από τους εκπροσώπους των ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ (το ΠΑΜΕ είχε ήδη αποχωρήσει). Μετά απ’ αυτά αρκετοί συνάδελφοι παρέμειναν, συζήτησαν για τα κρίσιμα ζητήματα της θεματικής εβδομάδας, των δημιουργικών εργασιών και της μαθητείας που προωθούν τις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης στη σημερινή φάση και προχώρησαν στη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα που καλεί με ανακοίνωσή της τους συναδέλφους να αντιδράσουν στην εφαρμογή τους. Να πάρουν μέρος στη συνάντηση που καλεί για τα προβλήματα των ΕΠΑΛ και της τεχνικής εκπαίδευσης την Πέμπτη 9/2, στις 7.00 μ.μ., στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ που έχει καλέσει η ΟΛΜΕ να γίνουν από τις 13/2 έως 17/2.

Ως Παρεμβάσεις θα προσπαθήσουμε η Επιτροπή Αγώνα να ανταποκριθεί στην ανάγκη να απαντήσει ο κλάδος στην επίθεση που εντείνεται στο δημόσιο σχολείο και να ξεπεράσουμε την  αδράνεια που έχουν επιβάλλει ΠΑΜΕ, ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ στην ΟΛΜΕ. Θα επιδιώξουμε η Επιτροπή να συμβάλλει στην ουσιαστική λειτουργία της ΕΛΜΕ  με τις προτάσεις της και με την προσπάθειά της για τη μαζικοποίηση των συνδικαλιστικών διαδικασιών του κλάδου στην προώθηση των διεκδικήσεων μας. Θα προωθήσουμε τον αγωνιστικό συντονισμό τοπικά και πανελλαδικά των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων Π.Ε., καθώς και άλλων εκπαιδευτικών φορέων.

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4