Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

3ο Θερινό Σχολείο "Υπολογιστική Μηχανική & Επιστήμη" από το ΕΑΠ


Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 20 Μάιος, 2018 - 11:02 | Στην Κατηγορία:

Πρόσκληση

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με το Εργαστήριο Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας (ΕΕΥΕΜ) και με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Αναπληρωτή Καθηγητή ΕΑΠ κ. Γεώργιο Χατζηγεωργίου διοργανώνουν το 3ο e-learning Θερινό Σχολείο με θέμα «Υπολογιστική Μηχανική και Επιστήμη». Πρόκειται για μία σημαντική εκπαιδευτική δραστηριότητα, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 25 Ιουνίου μέχρι 7 Ιουλίου 2018, υιοθετώντας τη σύγχρονη και ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όπου ΔΕΝ απαιτείται η φυσική παρουσία των εκπαιδευομένων.

Η Υπολογιστική Μηχανική και Επιστήμη (Computational Mechanics and Science) ασχολείται με την επίλυση δύσκολων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι μηχανικοί και οι επιστήμονες, κάνοντας χρήση αριθμητικών μεθόδων. Σήμερα, είναι αδιανόητη η επίλυση πρακτικών προβλημάτων μηχανικού χωρίς τη χρήση μεθόδων που βασίζονται στην υπολογιστική μηχανική όπως η ανάλυση έργων πολιτικού μηχανικού (π.χ. φράγματα, γέφυρες, σήραγγες), μηχανολόγου μηχανικού όπως η ανάλυση και ο σχεδιασμός ιδιαίτερα πολύπλοκων κατασκευών όπως αυτοκινήτων, πλοίων, αεροσκαφών κλπ. Επίσης, ιδιαίτερα πολύπλοκα προβλήματα όπως η αποτελεσματικότητα ενός νέου φάρμακου ή τα αποτελέσματα της έκρηξης ενός υπερκαινοφανούς αστέρα (supernova) μπορούν αξιόπιστα να εκτιμηθούν με την Υπολογιστική Μηχανική και Επιστήμη.

Το Θερινό Σχολείο μπορούν να παρακολουθήσουν προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, υποψήφιοι διδάκτορες, μεταδιδακτορικοί και άλλοι ερευνητές και γενικά μηχανικοί και επιστήμονες που ενδιαφέρονται για τα θέματα που πραγματεύεται η Υπολογιστική Μηχανική και Επιστήμη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή ΕΔΩ


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Εκπαιδεύοντας (σ)την Κ.ΑΛ.Ο.: Σήμερα η σημαντική ημερίδα στο ΕΑΠ

Η ημερίδα πραγματοποιείται στα πλαίσια σύναψης συνεργασίας που εγκαινιάζει με την υπογραφή μνημονίου, η Ειδική Γραμματεία Κ.ΑΛ.Ο. με το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Σκοπός αυτής της συνεργασίας είναι η υποστήριξη όλων των εμπλεκόμενων φορέων της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας στα θέματα εκπαίδευσης και κατάρτισης.