Thumbnail
Όλος ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης
Ο σχεδιασμός που έχει κάνει η Κυβέρνηση για την περίοδο 2013 - 2014, είναι ο ακόλουθος:
Ένταξη στο πρόγραμμα κινητικότητας συνολικά 25.000 δημοσίων υπαλλήλων, ένα μέρος των οποίων θα μετακινηθεί σε άλλες θέσεις στον δημόσιο τομέα.
Ανανέωση του ανθρωπίνου δυναμικού του Δημοσίου μέσα από 15.000 προσλήψεις, στις οποίες θα αντιστοιχούν 15.000 υποχρεωτικές αποχωρήσεις (απολύσεις), με εφαρμογή δηλαδή του κανόνα 1:1.
Ένα μέρος αυτών των αποχωρήσεων θα προέρχεται από τους δημοσίους υπαλλήλους που εντάσσονται στο πρόγραμμα κινητικότητας.
Είναι προφανές ότι όσοι νέοι προσλαμβάνονται θα έχουν περίπου το 60% του μισθού όσων απολύονται και βέβαια σημαντικά δυσμενέστερες εργασιακές σχέσεις.
Για την υλοποίηση αυτών των μέτρων θα υπάρχει επικοινωνιακό μπαράζ το οποίο θα προσπαθεί για μια ακόμη φορά να διαμορφώσει "κοινή γνώμη". Η επικοινωνιακή επίθεση της Κυβέρνησης θα βασίζεται στα εξής: Υπάρχει τρύπα στα έσοδα και οι "δανειστές" μας επιβάλλουν αυτά τα μέτρα προκειμένου να μας δώσουν χρήματα τα οποία είναι απαραίτητα για να μην καταρρεύσουν τα ασφαλιστικά ταμεία και να μη γίνει στάση πληρωμών στο δημόσιο.
 
Τι λέει το ΥΠΔΜ:
 
Οι 15.000 υποχρεωτικές αποχωρήσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί η χώρα μας από το 2012, για την περίοδο 2013 – 2014 (παράλληλα με 15.000 προσλήψεις) θα προκύψουν:
 
Α. Από τους πειθαρχικά ελεγχόμενους δημοσίους υπαλλήλους, με επιτάχυνση της διαδικασίας εκδίκασης πειθαρχικών υποθέσεων από τα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι κατά το χρονικό διάστημα Ιούλιος 2012 – Σεπτέμβριος 2013 απολύθηκαν οριστικά, για σοβαρούς ποινικούς και πειθαρχικούς λόγους, 226 δημόσιοι υπάλληλοι. Παράλληλα, μετά από σχετική εντολή του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Μητσοτάκη, για επιτάχυνση των διαδικασιών, το αποτέλεσμα της καταγραφής έδειξε ότι οι υπάλληλοι του Δημοσίου που τελούν σήμερα υπό πειθαρχικό έλεγχο ανέρχονται σε 2.113. Οι 960 εξ αυτών έχουν προσωρινά απομακρυνθεί διοικητικά, καθώς η φύση των παραπτωμάτων τους εμπίπτει στο καθεστώς αυτοδίκαιης αργίας και εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσή τους από τη Δικαιοσύνη ή τα Πειθαρχικά Συμβούλια.
 
Β. Από το εντοπισμό υπαλλήλων που εισήλθαν στο Δημόσιο κάνοντας χρήση πλαστών δικαιολογητικών με έμφαση στα πτυχία γλωσσομάθειας, διαδικασία που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
 
Γ. Από καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων.
 
Δ. Από την οριστική δικαστική επίλυση του ζητήματος των προσωρινών διαταγών, που θα οδηγήσει στην έξοδο από το Δημόσιο συμβασιούχους, οι οποίοι είχαν πετύχει καθεστώς μονιμοποίησης καταστρατηγώντας το πνεύμα του Συντάγματος.
 
Ε. Από τη μειοψηφία των υπαλλήλων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα κινητικότητας και για τους οποίους δεν θα προκύψουν κενές θέσεις για τη μετακίνησή τους.
 
Επιμέλεια: Οικονομικό και πολιτικό ρεπορτάζ alfavita.gr
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

egkefalos
Με ποια καθημερινή συνήθεια θα μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νευροψυχολόγο
Τα παιχνίδια γνώσεων μπορούν να βοηθήσουν, αλλά αυτή η συνήθεια είναι ακόμα πιο αποτελεσματική
Με ποια καθημερινή συνήθεια θα μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νευροψυχολόγο