Thumbnail
ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ (60τ.μ.) ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥ ΓΙΑ 2200€

Με μια μεγαλειώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ΔΟΥ Μυτιλήνης, σήμερα 10 Οκτώβρη, οιάνεργοι και εργαζόμενοι στη Λέσβοέδωσαν την απάντησή τους στηναπάνθρωπη προσπάθεια κατάσχεσης της πρώτης κατοικίαςσυμβασιούχου υπαλλήλου του ΥΠΠΟΑ.

Μόλις μια μέρα πριν ο υπουργός της συγκυβέρνησης κος Γιάννης Στουρνάρας, σε τηλεοπτική εκπομπή, δήλωνε "ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε κατασχέσεις πρώτης κατοικίας". Πρωί της επόμενης μέρας η τοπική κοινωνία αναστατώθηκε αφού έγινε γνωστό ότι η ΔΟΥ Μυτιλήνης προχωρά σε κατάσχεση πρώτης κατοικίας για χρέος 1300 ευρώ που με τις προσαυξήσεις έφτασε στο ποσό των 2268 ευρώ. Η κατοικία και το χρέος ανήκε σε συμβασιούχο υπάλληλο του ΥΠΠΟΑ (σε έργα του ΕΣΠΑ) με τέσσερα παιδιά.

 
Από την πρώτη στιγμή τόσο η τοπική κοινωνία όσο και φορείς όπως το Εργατικό Κέντρο Λέσβου, το Νομαρχιακό Τμήμα Λέσβου της ΑΔΕΔΥ και πλήθος πρωτοβάθμιων συλλόγων εργαζομένων αντέδρασαν.
 
Χθες το δημοτικό συμβούλιο Λέσβου ομόφωνα ενέκρινε την κάλυψη από το Δήμο του ποσού οφειλής προκειμένου να αποτρέψει την κατάσχεση, ενώ παράλληλα υιοθέτησε ψήφισμα με το οποίο καταδικάζει την πρακτική της κυβέρνησης για κατασχέσεις πρώτης κατοικίας σε κοινωνικά ευπαθείς και αδύναμες ομάδες πολιτών.
 
Σήμερα ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου για παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Μυτιλήνης ανταποκρίθηκαν το ΝΤ Λέσβου της ΑΔΕΔΥ πρωτοβάθμιοι σύλλογοι και κυρίως οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ που συγκεντρώθηκαν 11:00 στην είσοδο της εφορίας.
 
Αντιπροσωπία επισκεπτόμενη τον έφορο δήλωσε την αντίθεσή της στην πρακτική αυτή της κυβέρνησης της ΕΕ και της Τρόικα που στόχο έχουν να εξαθλιώσουν παραπέρα το λαό μας. Απ την πλευρά του ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου ζήτησε από τον έφορο να ενημερώσει την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία ότι ως τοπική κοινωνία δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε και δεν θα επιτρέψουμε κατασχέσεις πρώτης κατοικίας στον τόπο μας.
 
Ο πρόεδρος του ΝΤ Λέσβου της ΑΔΕΔΥ κάλεσε τους υπαλλήλους των ελεγκτικών υπηρεσιών να εξαντλούν όλα τα νόμιμα μέσα ώστε να αποφεύγονται τέτοιες εξελίξεις και έμπρακτα να δείχνουν την αλληλεγγύη τους στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που είναι θύματα των πολιτικών που απορρέουν από την Τρόικα ΕΕ-ΔΝΤ και την συγκυβέρνηση των κκ Α. Σαμαρά και Ε. Βενιζέλου.Ακόμη κάλεσε σε επαγρύπνηση τους πρωτοβάθμιους συλλόγους και κυρίως των ελεγκτικών υπηρεσιών ώστε να αποτρέψουν στο μέλλον παρόμοιες τέτοιες πρακτικές.
Ήταν πρώτη φορά που στη Λέσβο αντιμετωπίσαμε ένα τέτοιο γεγονός και όλοι μαζί καταφέραμε και το αποτρέψαμε έστω και με τον τρόπο αυτό, δηλαδή να αναλάβει το χρέος ο δήμος.
Ωστόσο το σημαντικό ήταν ότι όλοι μαζί και κυρίως οι εργαζόμενοι του ΥΠΠΟΑ ενωμένοι αντέδρασαν και έδωσαν το μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουμε να περάσουν τέτοιες ενέργειες και πρακτικές.
 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γιατροί
Υγειονομικοί: «Οι μεταρρυθμίσεις Γεωργιάδη διαλύουν το ΕΣΥ - Τιμοκατάλογος δεν μπαίνει στην Υγεία»
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ανανέωσαν το...
Υγειονομικοί: «Οι μεταρρυθμίσεις Γεωργιάδη διαλύουν το ΕΣΥ - Τιμοκατάλογος δεν μπαίνει στην Υγεία»