Thumbnail
Ενωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων

Αθήνα  30-9-2014                

Αρ. Πρωτ.: 85                                                                                                    

ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                                             

ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ                                                        

Παπαναστασίου 49  10445 Αθήνα                                    

Τηλ., Φαξ: 210 8321783 / 6977904185                                                                               

[email protected]

http:// www.art-teachers.com
Προς: Τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής

κ. Δ. Γκίνη
 

Θέμα: Ωράριο μόνιμων εκπαιδευτικών με απόσπαση ή με διάθεση από ΠΥΣΔΕ σε  ΠΥΣΠΕ στα Δημοτικά Σχολεία ΕΑΕΠ 

Παρακαλούμε για την παρέμβασή σας προκειμένου να αποσαφηνιστεί το ωράριο στο οποίο οφείλουν να διδάξουν οι εκπαιδευτικοί που αποσπώνται ή διατίθενται από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στα Δημοτικά Σχολεία ΕΑΕΠ.

Οι λόγοι για τους οποίους ζητάμε να παρέμβετε αναφέρονται παρακάτω:

Από το 2010 υπηρετούν εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια (ΕΑΕΠ) με διάθεση ή με απόσπαση. Η απόσπαση γίνεται με αίτηση του υποψηφίου και η διάθεση επίσης με αίτηση του υποψηφίου, με τη διαφορά ότι η διάθεση γίνεται κατ’ ανάγκη αφού εκπαιδευτικοί έχουν μετατεθεί σε περιοχές που δεν υπάρχουν οργανικά κενά στη Δευτεροβάθμια, συγκεκριμένα σε Γυμνάσια –Λύκεια, άρα η μετάθεσή τους δεν είναι ουσιαστική αλλά πλασματική.

Με αυτό τον τρόπο βρίσκονται εκτεθειμένοι και χωρίς οργανική θέση, μόνιμοι εκπαιδευτικοί διορισμένοι πριν το 2000. Η διάθεση άρα στην Πρωτοβάθμια, είναι αναγκαία και αναπόφευκτη.

Η αίτηση απόσπασης επίσης εμπεριέχει εκτός των άλλων και τη μη δυνατότητα του εκπαιδευτικού να υπηρετήσει στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην περιοχή που έχει μετατεθεί.

Από το 2010 έως το 2013 οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί αποσπασμένοι από τη Δευτεροβάθμια υπηρετούσαν με το κατώτατο ωράριο της Πρωτοβάθμιας (21 ώρες) (ΥΠΑΙΘ, Αρ. πρωτ. 183422 / Δ2 / 02-12-2013).

Αυτό απ’ όσο γνωρίζουμε, βασιζόταν στο ότι τα έτη σπουδών των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας είναι περισσότερα (4-5 έτη) από αυτά των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας.

Παρ’ όλα αυτά τη σχολική χρονιά 2012-13 ενέκυψε πρόβλημα σε μικρή κλίμακα το οποίο οδήγησε την ΟΛΜΕ σε προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Το δικαστήριο έγινε το Μάιο 2013 αλλά η απόφαση δεν έχει μέχρι σήμερα κοινοποιηθεί στην ΟΛΜΕ.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο (Αρ. πρωτ. 183422 / Δ2 / 02-12-2013)  του ΥΠΑΙΘ, καλούνται οι εκπαιδευτικοί να υπηρετήσουν στην Πρωτοβάθμια από 24 έως 23 ώρες σε σχέση με το αν έχουν διατεθεί ή αποσπαστεί. Η παραπάνω όμως εγκύκλιος, αφ’ ενός εμπεριέχει ασάφεια και αφ’ ετέρου δεν υλοποιείται καθολικά απ’ όλες τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Επ/σης  Αττικής και Πειραιά από μαρτυρίες εκπαιδευτικών που έχουμε.

Ορισμένοι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, συνεχίζουν να τοποθετούν εκπαιδευτικούς με 21 ώρες, όπως ίσχυε, δεν γνωρίζουμε με ποια κριτήρια ενώ άλλοι με 24-23 ώρες.

Επιπλέον ας ληφθεί υπ’ όψη ότι σε εκπαιδευτικούς με περισσότερα έτη μονιμότητας ζητείται να υπηρετήσουν με το αυξημένο ωράριο, (τη στιγμή που πριν 3-2 χρόνια υπηρετούσαν όλοι με 21 ώρες με λιγότερα έτη μόνιμης υπηρεσίας), ενώ υπάρχουν περιπτώσεις εκπαιδευτικών με λιγότερα έτη μονιμότητας σήμερα σε σχέση με τους παραπάνω που τοποθετούνται με το παλαιότερο ωράριο των 21 ωρών.

Στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σύμφωνα με σχετική νομοθεσία, οι ώρες διδασκαλίας των εκπαιδευτικών μειώνονται ανάλογα με την αύξηση των ετών μονιμότητας.

Αυτή τη στιγμή για το σχολικό έτος 2014 -15 στις περιοχές Α΄, Β΄ Αθήνας και Πειραιά σύμφωνα με καταγγελίες που έχουμε, έχουν τοποθετηθεί εκπαιδευτικοί σε ΕΑΕΠ κατά το δοκούν του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, άλλοτε με 21 ώρες και άλλοτε με 24 – 23 ώρες.

Ας ληφθεί υπ’ όψη ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα απασχολεί εκτός του κλάδου μας, ΠΕ08 και τις άλλες ειδικότητες εκπαιδευτικών που είναι ενταγμένες στην Πρωτοβάθμια Εκπ/ση στα ΕΑΕΠ.

Θεωρούμε άδικο και παράλογο να δημιουργούνται σε ορισμένους μόνο εκπαιδευτικούς επιπρόσθετα προβλήματα, εκτός όλων των άλλων που έχουν να αντιμετωπίσουν στην εκπαιδευτική καθημερινότητα.

Η Γραμματέας

Ν. Παληοκώστα

Η Πρόεδρος

Ζ. Χατζή

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nixia
Το άγνωστο σύμπτωμα στα νύχια που μπορεί να είναι σημάδι καρκίνου του πνεύμονα
Ο καρκίνος είναι μια θανατηφόρα ασθένεια που εμφανίζεται όταν μη φυσιολογικά κύτταρα αναπτύσσονται και διαιρούνται με ανεξέλεγκτο τρόπο
Το άγνωστο σύμπτωμα στα νύχια που μπορεί να είναι σημάδι καρκίνου του πνεύμονα
Μοναξιά
Μοναξιά: Γιατί αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου στους επιζώντες από καρκίνο
Οι επιζώντες από καρκίνο που υποφέρουν από μοναξιά, είναι πιο πιθανό να πεθάνουν συγκριτικά με εκείνους που έχουν συντροφιά
Μοναξιά: Γιατί αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου στους επιζώντες από καρκίνο
γιαγιά
Παππούδες και γιαγιάδες SOS: Αυτό το επικίνδυνο βακτήριο μεταδίδουν τα εγγόνια απειλεί την υγεία τους
Ενώ αυτό το μικρόβιο είναι κοινή αιτία σχετικά ήπιων ασθενειών όπως οι ωτίτιδες σε παιδιά, θα μπορούσε να οδηγήσει σε  πιο σοβαρές ασθένειες όπως...
Παππούδες και γιαγιάδες SOS: Αυτό το επικίνδυνο βακτήριο μεταδίδουν τα εγγόνια απειλεί την υγεία τους