Thumbnail
"Τελεσίγραφο" από την γερμανική κυβέρνηση

Μια πρωτόγνωρη εκστρατεία κατά των δημοκρατικών θεσμών της χώρας και των πολιτικών εξελίξεων που θα δρομολογηθούν σε περίπτωση που δεν θα υπάρξει νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έχει ξεκινήσει από «έξω» και από «μέσα».

Από την πρώτη ημέρα της ανακοίνωσης για επίσπευση της διαδικασίας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τα μεγάλα ξένα οικονομικά κέντρα έχουν εξαπολύσει μια δριμεία επίθεση με στόχο να εμποδίσουν ένα ενδεχόμενο πολιτικής αλλαγής που θα προκύψει με την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα τη σκυτάλη πήρε γερμανική Die Welt αναφέροντας τα εξής στον τίτλο της: "η εκλογή που θα μπορούσε να ρίξει στο χάος όλη την Ευρώπη".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα  εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία και εφαρμόσει όσα υπόσχεται, η Ελλάδα δεν θα λάβει άλλα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως τονίζουν χαρακτηριστικά οι συνεργάτες του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λίγο πριν αρχίσει η διαδικασία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα μας σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Η γερμανική εφημερίδα απηύθυνε επίσης στις ίδιες ανώνυμες πηγές του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών το ερώτημα αν υπάρχει «Σχέδιο Β» του Βερολίνου για μια τέτοια εξέλιξη.

"Δεν χρειαζόμαστε νέα σχέδια, έχουμε ήδη τα παλιά σχέδια στα συρτάρια, που μιλούν για απομόνωση του ελληνικού οικονομικού συστήματος" αναφέρουν, ενώ αναλύονται οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, ενόψει της προεδρικής εκλογής και τίθεται το ερώτημα αν τελικά θα συνεχίσει η κυβέρνηση υπό τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ή αν θα γίνουν πρόωρες εκλογές που μπορεί να σημάνουν και αλλαγή στάσης της χώρας μας έναντι των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης, το οποίο αξιολογείται από την τρόικα.

"Αν ο κ. Σαμαράς παραμείνει η ροή της απαραίτητης βοηθείας προς την Ελλάδα θα συνεχιστεί, καθώς έχει επιδείξει συνέπεια στις μεταρρυθμίσεις", προσθέτουν οι κύκλοι του γερμανικού ΥΠΟΙΚ. "Μια νέα κυβέρνηση θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά την κατάσταση, ειδικά αν ερχόταν στην εξουσία μια συμμαχία της αριστεράς", επισημαίνουν κυβερνητικοί κύκλοι στο Βερολίνο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ηλικιωμένος εκπαιδευτικός
Εκπαιδευτικοί (μόνιμοι και αναπληρωτές): εκπαιδευτικών: Ποιες είναι οι προϋπηρεσίες που προσμετρούνται
Όπου στις κείμενες διατάξεις αναφέρεται προϋπηρεσία προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού
Εκπαιδευτικοί (μόνιμοι και αναπληρωτές): εκπαιδευτικών: Ποιες είναι οι προϋπηρεσίες που προσμετρούνται