Thumbnail
Χιλιάδες νέες αυτόματες απολύσεις...

ΧΙΛΙΑΔΕΣ  ΝΕΕΣ ΑΥΤΟΜΑΤΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ/ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ / ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ κ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ;

Συνεχίζεται η διάλυση της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και προστίθεται ένα επιπλέον φιλελεύθερο βαρίδι στην  μνημονιακή πολύπαθη λειτουργία της.

Από τη συζήτηση αυτού του νομοσχεδίου έχουν αποκλειστεί όλες οι ενδιαφερόμενες ομάδες κοινωνικοί εταίροι, το αναπηρικό κίνημα, γονείς ΑΜΕΑ, εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, επιστημονικά σωματεία, κλπ. η κοινωνία ολόκληρη. Πρέπει να αποσυρθεί άμεσα!

Το νέο νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή υποβαθμίζει δραματικά  την εκπαίδευση καθώς και τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς της πράξης των Δασκάλων – Νηπιαγωγών  ΠΕ 70 και ΠΕ 60 καθηγητών ΔΕ,  που αυτή την στιγμή υπηρετούν σε όλες τις δομές και υποσυστήματα της ΕΑΕ.

Ανοίγει την κερκόπορτα για απόλυση χιλιάδων εκπαιδευτικών;

 Αφού:

α) με τον Ν. 3966/2011, παρ.1, άρθρο 56.  έχουν μετατραπεί ΟΛΕΣ οι οργανικές ΠΕ 70 και ΠΕ 60 όπως και στη ΔΕ αντίστοιχα σε ΠΕ 71 και ΠΕ 61. Μένουν ξαφνικά χωρίς οργανικές θέσεις   ΟΛΟΙ  οι προσοντούχοι εκπαιδευτικοί με 2, 3 και παραπάνω πτυχία, εξειδικεύσεις, που εδώ και δεκαετίες στηρίζουν με την πολύτιμη και αναντικατάστατη εμπειρία και προφορά τους τα ΑΜΕΑ μέσα σε πραγματικά αντίξοες  εργασιακά συνθήκες.

 Γεγονός το οποίο είναι γνωστό  από το 2011, η ΔΟΕ- ΟΛΜΕ  εθελοτυφλεί χωρίς καν  να προσποιηθεί ότι αντιτίθεται με μια απλή ανακοίνωση!

ΕΔΩ

β) Απογυμνώνονται όλες οι  εκπαιδευτικές δομές ΕΑΕ από το εμπειρότατο προσωπικό της χώρας που σκοπίμως; Δεν αναφέρεται αν μετατίθενται  σε άλλη θέση ή απολύονται!!! Η προέκταση 0.50 αποτελεί προπέτασμα καπνού, αφού όλοι οι ΠΕ 70 και ΠΕ 60 και ΔΕ βρίσκονται σε θέσεις ΠΕ 71 και ΠΕ 61, ενώ οι ίδιοι ταυτόχρονα προτάσσονται και στην κατάληψη της θέσης!!! Για τους πτυχιούχους Παιδαγωγικών Ακαδημιών χωρίς εξομοίωση είναι άγνωστη η μοίρα τους στην ΕΑΕ !

Πρόκειται για μια πρακτική απολύσεων που τη γνωρίσαμε με τους εκατοντάδες αδικοαπολυμένους καθηγητές των ΕΠΑΛ, με την κατάργηση 8.500 οργανικών στον ΕΟΠΠΥ, με την κατάργηση ολόκληρης της ΕΡΤ!! Διαφαίνεται ότι θα ακολουθηθεί η πολιτική των χιλιάδων απολύσεων αφού έχουν υπογραφεί, με το πλαστό πρόσχημα της αναβάθμισης των υπηρεσιών.

Ο αρχικός  μνημονιακός στόχος δέσμευση είναι να απολυθεί το 50% από το σύνολο των εκπαιδευτικών κατά τον πρώτο κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Η. Μόσιαλο, φαίνεται απλά πήρε αναβολή. «Και όμως, έχουμε διπλάσιους»  εννοεί εκπαιδευτικούς!

Ήρθε λοιπόν η ώρα ; http://ekprosopos.gov.gr/?p=2206

Με το νέο προσχέδιο νόμου για την ΕΑΕ στο άρθρο 20 παρ 1.1 και παρ 1.3

Δίνεται  σκανδαλωδώς προτεραιότητα  στην κατάληψη θέσης σε ΟΛΕΣ τις οργανικές  Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης  στους Νέους αποφοίτους Ειδικούς Παιδαγωγούς κάνοντας ένα τραγικό ατόπημα αφού θεωρείται εσφαλμένα το  πτυχίο τους ως βασικό προσόν προτάσσοντάς τους και  ως διορισμένους αφού είναι αδιόριστοι !!!

Οι κατέχοντες τους κωδικούς ΠΕ 71 και ΠΕ 61 εξαπατώνται 12 χρόνια τώρα και δε διορίζονται στο δημόσιο αφού δεν έχει πραγματοποιηθεί αντίστοιχος διαγωνισμός ΑΣΕΠ. Οι μνημονιακές υποχρεώσεις που έχουν υπογραφεί ΔΕΝ επιτρέπουν τα επόμενα χρόνια ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ στο δημόσιο, αφού θα καλύπτονται τέτοιες ανάγκες μέσω φτηνού ΕΣΠΑ μέχρι το 2022!

Φτάνει στο ακραίο σημείο μάλιστα στα Ειδικά Δημοτικά Σχολεία να τοποθετούνται με διορισμό, τοποθέτηση, απόσπαση οι νηπιαγωγοί  ΠΕ61 στις μικρότερες τάξεις ελλείψει δασκάλων, μέτρο ανεφάρμοστο, αφού θα υπάρχει υπερπληθώρα των προηγούμενων ειδικοτήτων που προτάσσονται!!!

Το νομοσχέδιο αυτό  γίνεται επιζήμιο ακόμη περισσότερο, αφού κινδυνεύει ακόμη και η ίδια η συνέχιση της χρηματοδότησης για το ΕΣΠΑ. Πουθενά σε καμιά χώρα δε διαχωρίζονται οι σπουδές της γενικής από την ειδική αγωγή, δυναμιτίζοντας στην ουσία την λογική της ένταξης και της συνεκπαίδευσης που ισχύει στην Ευρώπη καθώς και στην UNESCO.  Η ευρωπαϊκή πρακτική είναι σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση σε ότι αφορά το προσοντολόγιο των εκπαιδευτικών που διδάσκουν τα ΑΜΕΑ!

Η εκπαίδευση είναι μία, ενιαία αδιάσπαστη με εξειδικεύσεις σε περιοχές γνώσεων. Ποιος επιστήμονας μπορεί να υποστηρίξει σοβαρά ότι το βασικό προαπαιτούμενο πτυχίο στην εκπαίδευση για να διδάσκει κανείς στην Ειδική Αγωγή δεν είναι το πτυχίο των Παιδαγωγικών  Τμημάτων Δημοτικής Εκπαίδευσης;

 Ήταν σοφός ο προηγούμενος νομοθέτης που είχε ως  απαράβατο προαπαιτούμενο την ευδόκιμη διδασκαλία και εμπειρία στη γενική τυπική τάξη 5 ολόκληρων χρόνων, και μετά από σκληρές εξετάσεις ακολουθούσε Μετεκπαίδευση στα Πανεπιστήμια για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.

Η τουλάχιστον 5 ετής  προϋπηρεσία στη Γενική Αγωγή διασφαλίζει ότι ο εκπαιδευτικός  γνωρίζει άμεσα και ουσιαστικά την τυπική σταδιακή ανάπτυξη και δυνατότητες ενός παιδιού. Δεν μπορεί και δε δεχόμαστε την κατακερματισμένη «ειδική» εργαλειακή γνώση πρόσκαιρων δεξιοτήτων σε βάρος της γενικότερης αγωγής  και εκπαίδευσης των μαθητών μας!

Αυτό το επικίνδυνο σκεπτικό του υπ. Παιδείας  κάλλιστα μπορεί να επεκταθεί και σε ολόκληρη την εκπαίδευση διαλύοντας κάθε εργασιακό και επαγγελματικό δικαίωμα που έχει κατοχυρωθεί έως τώρα. Για παράδειγμα όσοι εργάζονται στο αντικείμενο της πληροφορικής και έχουν αντιστοίχηση σε πολλούς κωδικούς που απορρέουν από πολλά πτυχία να μηδενιστούν όλα όπως και εξειδικεύσεις, μεταπτυχιακά, διδακτορικά και να αναγνωρίζεται μόνο ένα  πανεπιστημιακό πτυχίο!!

Να πάρει  άμεσα θέση η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ απέναντι σε αυτό το απαράδεκτο νομοσχέδιο της μνημονιακής λαίλαπας!

Δικαίωμα στην εργασία έχουν όλοι όπως και οι απόφοιτοι Ειδικοί Παιδαγωγοί. Μόνο οι μαζικοί διορισμοί και η στελέχωση των ΣΜΕΑ και Τ.Ε και ΚΕΔΔΥ με ορθολογικό τρόπο  σοβαρή μελέτη και διάθεση εκπαιδευτικών  πόρων μπορεί να φέρει αποτελέσματα και βελτίωση των ήδη ταλαιπωρημένων ΑΜΕΑ από την πολιτεία και τη διαλυτική οικονομική κρίση.

Η «πληρωμή» αυτής της ακρονεοφιλελεύθερης πολιτικής  απέναντι σε ολόκληρη την  εκπαίδευση, τους εκπαιδευτικούς, την  Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και στα ΑΜΕΑ είναι η διαφαινόμενη πιθανή απόλυση των ήδη υποαμοιβόμενων εξειδικευμένων εργαζομένων για ελάφρυνση του  κρατικού προϋπολογισμού αφού θα αντικατασταθούν με φτηνά πληρωμένο προσωρινό προσωπικό από  προγράμματα  ΕΣΠΑ  χρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε.

Επειδή, ιδιαίτερα οι χιλιάδες  εκπαιδευτικοί δάσκαλοι ,νηπιαγωγοί, καθηγητές της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, ΑΜΕΑ, γονείς, αναπηρικό κίνημα δίνουμε καθημερινά σκληρές μάχες και ξέρουμε να τις κερδίζουμε, να είστε βέβαιοι ότι από αυτόν τον πόλεμο έχετε και άλλη μια μάχη χαμένη.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Αναστασιάδης Χρήστος

Δάσκαλος

Θεσσαλονίκη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

tempi
Τέμπη: Ξεσπά η μητέρα θύματος - «Το χειροκρότημα στον Καραμανλή μάς τρύπησε τα αυτιά»
Ευδοκία Τσαγκλή: «Ζητώ συγγνώμη από τον κ. Καραμανλή που μπήκα σε ένα τόσο καλό τρένο
Τέμπη: Ξεσπά η μητέρα θύματος - «Το χειροκρότημα στον Καραμανλή μάς τρύπησε τα αυτιά»