Thumbnail
Κίνηση για την αλλαγή στην ΕΜΕ

"ΦΩΝΑΖΕΙ  Ο ΚΛΕΦΤΗΣ  ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ"

[σοφή ελληνική παροιμία]

Αθήνα 15-04-2015

Στις 30/3/2015 η αποκαλούμενη Δημοκρατική Πρωτοβουλία Μαθηματικών (στο εξής: Δ.Π.Μ.) ανάρτησε στην ιστοσελίδα alfavita.gr μια ανακοίνωσή της με τίτλο «Για την αποκατάσταση της αλήθειας». Ο τίτλος και το περιεχόμενο της ανάρτησης έχουν τόση σχέση με την αλήθεια, όση σχέση έχει ο γράφων με το...άλμα επί κοντώ.  

Μία έγκριτη συναδέλφισα τους απάντησε (5/4/2015) όπως τους άρμοζε. Εμείς, γνωρίζοντάς τους καλύτερα, αναμέναμε πως οι επόμενες κινήσεις τους θα ήταν αποκαλυπτικές των προθέσεών τους. Και επαληθευτήκαμε "εκκωφαντικά". Ας τους παρακολουθήσουμε, όμως, βήμα-βήμα:

▼  γράφουν: «Με τις εκλογές της 15ης Μαρτίου και χάρη στο νέο καταστατικό η ΕΜΕ έχει την πιο αντιπροσωπευτική σύνθεση στη διοίκησή της»

απαντούμε

● αυτό είναι ανακριβές, γιατί η σωστή αναλογία εκπροσώπησης έπρεπε να είναι:

— ‘’ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΕΜΕ’’ δέκα (10) θέσεις

— ‘’Δ.Π.Μ.‘’  τέσσερες (4) θέσεις

— ‘’ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ’’ μία (1) θέση

Αν δεν το πιστεύετε, προσπαθήστε να πείσετε τους ‘’Δ.Π.Μ.’’ να συγκατανεύσουν στο να καταργηθεί η επιστολική ψήφος και τότε, είμαστε βέβαιοι, πως θα μας πιστέψετε. Τι κρύβεται πίσω από την επιστολική ψήφο;

▼  γράφουν: «Η Δημοκρατική Πρωτοβουλία Μαθηματικών, όπως επεδίωξε και πέτυχε την ψήφιση του νέου καταστατικού, επιδιώκει και θα ενθαρρύνει συστηματικά τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή και συμβολή όλων των μελών, είτε σε συλλογική είτε σε ατομική βάση»

απαντούμε

«...όπως επεδίωξε και πέτυχε την ψήφιση του νέου καταστατικού...»

— αυτό είναι πέρα για πέρα ανακριβές. ήδη από το τέλος της δεκαετίας του ’70, ο γράφων και αρκετοί άλλοι, ξεκίνησαν συστηματική εκστρατεία σε πανελλαδικό επίπεδο για να γίνει κατανοητό και στη συνέχεια αποδεκτό, από την κοινή γνώμη των μαθηματικών, πως η αλλαγή του Καταστατικού ήταν αναγκαία για να μπορούμε να μιλάμε για επιστημονικό σωματείο. Μάλιστα ο γράφων ξεκίνησε προσωπικό δημοψήφισμα, συγκεντρώνοντας σε σύντομο χρονικό διάστημα (επτά μήνες), λίγο περισσότερες από 800 υπογραφές. Το έφερε εις τα υπόψη των διοικούντων, αλλά...΄΄φωνήν βοώντος εν τη ερήμω΄΄. Οι δυσλειτουργίες μεγάλωναν, οι συνάδελφοι αποχωρούσαν αθρόα, άρχισε οικονομική στενότητα με τα συνακόλουθά της, οι συνάδελφοι άκουγαν για Μαθηματική Εταιρεία κι .... έφτυναν στον κόρφο τους, η πολιτική πίεση της κοινής γνώμης των μαθηματικών γινόταν όλο και πιο ασφυκτική. Οι διοικούντες, τα 32 τελευταία χρόνια, πέτυχαν το ακατόρθωτο: έκαναν τους πάντες να σιχαθούν τα πάντα. Από τα 19.117 μέλη που εμφάνιζαν, μόνο ένα 6% έδειχνε κάποιο ενδιαφέρον για την ΕΜΕ και μάλιστα μόνο την περίοδο των εκλογών.

Η συνειδητοποίηση:

i) της αφόρητης πίεσης της κοινής γνώμης των μαθηματικών και

ii) η σχεδόν οικονομική χρεωκοπία της ΕΜΕ,

ήταν τα δυο στοιχεία που ανάγκασαν τους διοικούντες να αποδεχθούν την πραγματοποίηση Καταστατικής Συνέλευσης. Το μόνο που δέχθηκαν ήταν η αλλαγή του εκλογικού συστήματος. Όσον αφορά τον εκδημοκρατισμό στις δομές και πρακτικές, πρόβαλαν πεισματική άρνηση. Γιατί, άραγε, δεν δέχθηκαν κουβέντα για την κατάργηση της επιστολικής ψήφου;

«...επιδιώκει και θα ενθαρρύνει συστηματικά τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή και συμβολή όλων των μελών, είτε σε συλλογική είτε σε ατομική βάση...»

 — Η πραγματικότητα της ΕΜΕ τους διαψεύδει. παράδειγμα: πάρτε έναν οποιοδήποτε απολογισμό (ετήσιο ή εκλογοαπολογιστικό) των τελευταίων τριάντα χρόνων· θα διαπιστώσετε πως μια ομάδα 30 το πολύ ατόμων, νέμεται ασφυκτικά τα νευραλγικά πόστα (ΔΣ, ΕΕ, Επιτροπές, ‘’καπετανάτα’’ κι άλλα ...ιδιαίτερα πόστα). Στην κυριολεξία, θα έπρεπε να αντέξει κάποιος σε ισχυρές (και μεγάλης χρονικής διάρκειας), δόσεις ψυχολογικής βίας για να μπορέσει να σταθεί σε κάποια θέση.

▼  γράφουν: «Κατά την πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. με θέμα τη συγκρότηση του σώματος τηρήθηκαν απόλυτα οι τυπικές και ουσιαστικές διαδικασίες που προβλέπει το Καταστατικό. Προτείναμε σε μέλη της «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» να μετέχουν στο Προεδρείο του ΔΣ, αλλά αρνήθηκαν ή επιφυλάχτηκαν»

απαντούμε           

«...Κατά την πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. με θέμα τη συγκρότηση του σώματος τηρήθηκαν απόλυτα οι τυπικές και ουσιαστικές διαδικασίες που προβλέπει το Καταστατικό...»

— αυτό είναι ανακριβές. Τέσσερα εκλεγμένα μέλη του ΔΣ δήλωσαν έγκαιρα πως θα απουσίαζαν από τη συνεδρίαση της 20 Μάρτη. Ο ένας απ’ αυτούς, ο εκπρόσωπος της ‘’ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΕΜΕ’’, δήλωσε κατ’ επανάληψη στον πρώτο πλειονοψηφήσαντα κ. Ι. Τυρλή, πως είχε το δικαίωμα από το Καταστατικό, να καθυστερήσει τη σύγκλιση του ΔΣ, για να μπορούν να παρίστανται τα απόντα μέλη, μεταξύ αυτών κι ο εκπρόσωπος της ‘’ΚΙΝΗΣΗΣ’’. Επικαλέστηκε προσχηματικούς λόγους και το πραξικόπημα  έγινε.

«...Προτείναμε σε μέλη της «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» να μετέχουν στο Προεδρείο του ΔΣ, αλλά αρνήθηκαν ή επιφυλάχτηκαν...»

— αυτό είναι πέρα για πέρα ανακριβές. Αφού πήραν για τον εαυτό τους όλα ανεξαιρέτως τα νευραλγικά πόστα, στην ‘’ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΕΜΕ’’ πρότειναν την ‘’Β΄ αντιπροεδρία’’ και την ‘’εφορεία βιβλιοθήκης’’ (!!!), κι όλα αυτά εν απουσία μας.

▼  γράφουν: «Σεβόμαστε την επιλογή των συναδέλφων σχετικά με την ανάληψη θέσεων ευθύνης κι εκπροσώπησης της ΕΜΕ, αλλά απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις αιτιάσεις που δημοσιεύουν ορισμένα μέλη τους, καθώς και τις ανυπόστατες, εκ των προτέρων κατασκευασμένες κατηγορίες»

απαντούμε

— εδώ προφανώς φωτογραφίζουν τη συναδέλφισα Αγγελική Χρονοπούλου που ανάρτησε στο διαδίκτυο σημείωμα με το οποίο, κυριολεκτικά, τους ‘’ξεγυμνώνει’’. Στην Α. Χρονοπούλου δεν συγχωρούν το γεγονός ότι μαζί με τον γράφοντα και με τη βοήθεια της Δικαιοσύνης αποκάλυψαν τελεσίδικα εκλογικές πρακτικές που παραπέμπουν σε δημοκρατία κεντροαφρικάνικου τύπου. Οι κατηγορίες που τους προσάπτουμε επικυρώθηκαν από τη Δικαιοσύνη.

▼  γράφουν: «Καλούμε τις και τους συναδέλφους να συνεργαστούμε για την ποιοτική, θεματική, τεχνολογική και πληθυσμιακή αναβάθμιση της Εταιρείας»

απαντούμε

— αυτή η πρόσκληση είναι πέρα για πέρα ανακριβής. Συγκλονιστική απόδειξη είναι το γεγονός της ‘’δεύτερης συνόδου’’ του ΔΣ της ΕΜΕ. Είναι απίστευτο, αλλά απόλυτα αληθινό πως, αφού πήραν για τον εαυτό τους όλα ανεξαιρέτως τα νευραλγικά πόστα, μας καλούν να στελεχώσουμε, σαν απλά εκτελεστικά όργανα, ό,τι απέμεινε. Και, προσοχή, καλούν εκλεγμένα μέλη του ΔΣ να πλαισιώσουν τα «υπόλοιπα» που δεν έχουν καμιά πρακτική αξία. Τα απλά μέλη της ΕΜΕ δεν τα καλούν για κανένα λόγο παρά μόνο για το «χαμαλίκι» των επιτηρήσεων στους διαγωνισμούς κ.ά.π. Μ’ αυτό τον τρόπο... αγωνίζονται «...για την ποιοτική, θεματική, τεχνολογική και πληθυσμιακή αναβάθμιση της Εταιρείας»

▼  γράφουν: «Η αυτοπαγίδευσή τους σε μια γενικευμένη καχυποψία, σε συστηματική απαξίωση κάθε δραστηριότητας και σε δικομανείς πρακτικές, τους απομακρύνει ψυχικά και ήδη στερεί την ΕΜΕ από την πολύτιμη συμβολή των μελών και των φίλων τους»

απαντούμε

— εδώ, η στρέβλωση της πραγματικότητας από μέρους τους, αξίζει μια καλή θέση στα ρεκόρ Γκίνες. Εδώ, ταιριάζει η παροιμία «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης». Ψεύδονται, ακόμη κι όταν ήδη έχουμε στα χέρια μας την απορριπτική απόφαση στην έφεση που κατέθεσαν οι ίδιοι, ενάντια  στην καταδικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών. Το Εφετείο, στο οποίο προσχηματικά προσέφυγαν, τους καταδίκασε και τους επιδίκασε να πληρώσουν όλα τα έξοδα που έγιναν.

Συνάδελφοι, προσέξτε! το Πρωτοδικείο τους καταδίκασε για τις πρωτοφανείς ατασθαλίες τους που διέπραξαν κατά τις αρχαιρεσίες του 2013. Κι όμως αυτοί οι άνθρωποι ψεύδονται με το να αποκαλούν εμάς ‘’δικομανείς’’, όταν με τις πράξεις τους αυτές, για μια σειρά ετών, μονοπωλούν την Διοίκηση και με την πολιτική τους έδιωξαν τους συναδέλφους από την ΕΜΕ και τελικά την οδήγησαν σχεδόν σε χρεωκοπία. Το ότι ζητήσαμε το δίκιο μας και δικαιωθήκαμε, αυτό το ονομάζουν  ‘’δικομανία’’. Συνοψίζοντας: α) το Πρωτοδικείο μας δικαίωσε πανηγυρικά, β) τα Ασφαλιστικά Μέτρα δεν έγιναν δεκτά όχι γιατί δεν είχαμε δίκιο, αλλά γιατί καθυστερήσαμε να τα καταθέσουμε, γ) το Εφετείο που προσέφυγαν τους καταδίκασε. Ερώτημα: ποιος είναι δικομανής;

Ποιος έχει ξανακούσει, ενώ το ταμείο της ΕΜΕ έχει βαρύτατο έλλειμμα, αυτοί προσφεύγουν στο Εφετείο χαρατσώνοντας την ΕΜΕ και το πιο σπουδαίο είναι πως δεν παρουσιάστηκαν ποτέ στο Δικαστήριο να υποστηρίξουν την προσφυγή τους. Έχετε ξανακούσει ποτέ, τέτοιο πράμα;

Η προσφυγή στη Δικαιοσύνη του γράφοντα και της σημαντικής συναδέλφισας Αγγελ. Χρονοπούλου, ήταν   πράξη άμυνας ενάντια στην αποθράσυνση κάποιων.

▼  γράφουν: «Εάν όμως επιδιώξουν να κλονιστεί το κύρος της ΕΜΕ και να χειραγωγήσουν τη διοίκηση με απειλές συκοφάντησης, με δήθεν εκφοβιστικές εκφράσεις και με δικομανείς πρακτικές, τότε θα οδηγηθούν στην πλήρη αποξένωση από τη δημοκρατική οργάνωση και την αξιοπρέπεια των μελών της επιστημονικής μας κοινότητας»

απαντούμε

— εδώ, η επιστήμη της Ψυχανάλυσης,.....σηκώνει τα χέρια ψηλά......

Γιάννης Κερασαρίδης

εκπρόσωπος της

‘’ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΕΜΕ’’

Γράψου στο Newsletter του Carrefour και κέρδισε δωροεπιταγές αξίας 2.000€

 

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoleio
Γονείς: «Αγανάκτηση και οργή για τα σχολεία χωρίς πιστοποιημένο ηλεκτρολογικό έλεγχο»
«Η παραπάνω αποκάλυψη φέρνει ξανά στο προσκήνιο τις δραματικές εκκλήσεις των οργανώσεων Γονέων, των συλλόγων εκπαιδευτικών, των μαθητών, σε όλη την...
Γονείς: «Αγανάκτηση και οργή για τα σχολεία χωρίς πιστοποιημένο ηλεκτρολογικό έλεγχο»