Thumbnail
Διαβάστε παρακάτω το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας

ΘΕΜΑ: Άμεση καταχώρηση στοιχείων και πλήρης λειτουργία του νέου ενιαίου Πληροφοριακού Συστήματος «mySchool» 

Όπως σας είχε γνωστοποιηθεί και με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 171490/Δ2 /12 -11 -2013 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ, άρχισε από τις 8 Ιανουαρίου 2014 η παραγωγική λειτουργία του νέου πληροφοριακού συστήματος «mySchool» για όλες τις Σχολικές Μονάδες, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τις Περιφερειακές 

Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.
 
Το νέο αυτό πληροφοριακό σύστημα, ενσωματώνει και αντικαθιστά άμεσα τα πληροφοριακά συστήματα Survey και e-School, ενώ θα ενσωματωθεί σε αυτό σύντομα η λειτουργικότητα και άλλων μεμονωμένων πληροφοριακών συστημάτων (e-DataCenter, ΝΕΣΤΩΡ, PLAN, ΟΠΣΥΔ, κλπ). 
 
Το σύνολο των Σχολικών μονάδων, των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης θα πρέπει να ενημερώνει από τούδε και στο εξής, ανελλιπώς, με ακρίβεια και σε ημερήσια βάση το νέο πληροφοριακό σύστημα, ενώ τα συστήματα Survey και e-School θα παραμείνουν διαθέσιμα αποκλειστικά και μόνο για την άντληση δεδομένων που αφορούν σε προηγούμενα σχολικά έτη. 
 
Όλες οι εμπλεκόμενες μονάδες και φορείς, θα πρέπει να έχουν καταχωρίσει στο πληροφοριακό σύστημα «mySchool» τα πλήρη στοιχεία που τους αφορούν, περιλαμβανομένης βεβαίως και της κτιριακής υποδομής τους, έως το αργότερο την Τετάρτη 5-2-2014.
 
Στα πλαίσια της παραγωγικής λειτουργίας του νέου συστήματος «mySchool» στα Λύκεια της χώρας, καλείστε να συμπληρώσετε υποχρεωτικά και για το σύνολο των μαθητών όλων των τάξεων, όλα τα απαραίτητα δεδομένα στο νέο σύστημα. 
 
Αναφορικά με τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ : 
 
1.Οτιδήποτε αφορά τη διαδικασία για τις τάξεις Α’ και Β’ ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, καθώς και Α’,Β’,Γ’ εσπερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα χρησιμοποιηθεί εξ’ ολοκλήρου και μόνο το «mySchool». http://didefth.gr 
 
2. Ειδικά για εφέτος για την Γ’ τάξη ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και την Δ’ τάξη Εσπερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και προκειμένου να αποφευχθεί και η παραμικρή πιθανότητα δυσλειτουργίας στην διαδικασία προετοιμασίας των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2014, θα ακολουθηθούν τα εξής : 
 
Η καταχώρηση των Βαθμολογιών Α’ και Β’ Τετραμήνου, στοιχείων Αιτήσεων-δηλώσεων, καθώς και των γραπτών βαθμολογιών των υποψηφίων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις θα γίνουν στο υφιστάμενο σύστημα «ΝΕΣΤΩΡ». Κατόπιν οδηγιών που θα λάβουν οι σχολικές μονάδες θα γίνει υποχρεωτική μεταφορά των δεδομένων στο σύστημα «mySchool»,η οποία θα υποστηριχθεί από αυτοματοποιμένους μηχανισμούς. 
 
Τα έγγραφα που θα παραχθούν και θα χρησιμοποιηθούν τόσο για την συμμετοχή μαθητών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2014 (περιλαμβανομένης της Αίτησης-Δήλωσης και της Βεβαίωσης Πρόσβασης) όσο και για την έκδοση του Απολυτηρίου της τελευταίας τάξης Λυκείου, θα γίνουν μέσω της υφιστάμενης εφαρμογής «ΝΕΣΤΩΡ». 
 
Θα ακολουθήσουν αναλυτικές οδηγίες που θα καθορίζουν με λεπτομέρεια όλες τις ως άνω διαδικασίες που αφορούν στην αξιοποίηση της εφαρμογής «mySchool» . 
 
 Μετά την ολοκλήρωση των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2014 , η εφαρμογή «ΝΕΣΤΩΡ» θα παραμείνει σε αρχειακή μορφή για άντληση δεδομένων παρελθόντων ετών, δεδομένου ότι η λειτουργικότητα του θα έχει ήδη ενσωματωθεί στο νέο πληροφοριακό σύστημα «mySchool». 
 
Οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης και οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, είναι υπεύθυνοι για την πιστή εφαρμογή των ανωτέρω στις μονάδες αρμοδιότητάς τους. 
 
Σας υπενθυμίζουμε ότι για όποια προβλήματα ή/και παρατηρήσεις σας σχετικά με το νέο πληροφοριακό σύστημα, μπορείτε να απευθύνεστε είτε τηλεφωνικά στον αριθμό 801-200-8040, είτε ηλεκτρονικά μέσω του ιστοτόπου http://helpdesk.sch.gr (ενότητα «Προβλήματα MySchool»). 
 
Επίσης υπενθυμίζουμε ότι είναι πολύ σημαντική η ορθή καταχώρηση όλων των στοιχείων όπως έχει αναφερθεί σε προηγούμενες εγκυκλίους. 
Λαμβάνοντας υπόψη τα οφέλη που θα προκύψουν από την λειτουργία του ενιαίου πληροφοριακού συστήματος για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και του κοινωνικού συνόλου εν γένει, παρακαλούμε 
για τη μέγιστη δυνατή ανταπόκριση και συνεργασία σας. 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ethniko-arxaiologiko-mouseio-1.jpg
Δεκάδες προσλήψεις με απολυτήριο Γυμνασίου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις
Πώς θα κάνετε αίτηση για 75 προλήψεις αποφοίτων γυμνασίου και λυκείου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Δεκάδες προσλήψεις με απολυτήριο Γυμνασίου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις
Υπουργείο Παιδείας
Εκπαιδευτικοί: «Απίστευτο κύμα αυταρχισμού και διώξεων» από κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘΑ
«Χωρίς να ξεχνάμε όσα έχουν προηγηθεί, τις 14 φορές που έσυραν στα δικαστήρια τις Ομοσπονδίες και τα σωματεία μας, τις διώξεις και τις απειλές από...
Εκπαιδευτικοί: «Απίστευτο κύμα αυταρχισμού και διώξεων» από κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘΑ