Thumbnail
Οσοι ασφαλισμένοι επιθυμούν να βγουν στη σύνταξη πρέπει να έχουν πάρει τις οριστικές αποφάσεις μέχρι τις 20 Απριλίου

ΕΝΘΕΤΟ «ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ»

Το χρονοδιάγραμμα για την έξοδο των εκπαιδευτικών

Οσοι ασφαλισμένοι επιθυμούν να βγουν στη σύνταξη πρέπει να έχουν πάρει τις οριστικές αποφάσεις μέχρι τις 20 Απριλίου

Nέες προθεσμίες ισχύουν φέτος για την υποβολή των παραιτήσεων από τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να βγουν στη σύνταξη. Συγκεκριμένα με τον νόμο 4186/2012 το «παράθυρο» των παραιτήσεων που άνοιγε κάθε Ιούλιο μεταφέρθηκε στο τελευταίο 10ήμερο του Απριλίου.

Το χρονοδιάγραμμα για την έξοδο των εκπαιδευτικών

Επομένως όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να ανοίξουν την πόρτα εξόδου πρέπει να έχουν πάρει τις οριστικές αποφάσεις μέχρι τις 20 Απριλίου. Η αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθούν από τις 20 έως τις 30 Απριλίου, ενώ στη συνέχεια και μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους ο εκπαιδευτικός θα παραμένει κανονικά στην υπηρεσία.

Με το πέρας της ημερομηνίας λήξης του διδακτικού έτους η παραίτηση θα γίνεται αυτοδίκαια αποδεκτή και με τον τρόπο αυτό θα λύεται η υπαλληλική σχέση και θα ενεργοποιείται η διαδικασία της συνταξιοδότησης με την προώθηση του φακέλου στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Από τον επόμενο μήνα δεν θα καταβάλλονται στον εκπαιδευτικό οι αποδοχές του αλλά το 50% του βασικού μισθού του Οκτωβρίου 2011 (το 60% για τους τρίτεκνους) ως προσωρινή σύνταξη σύμφωνα με τις διατάξεις τους νόμου 4153/2012.

Το χρονοδιάγραμμα για την έξοδο των εκπαιδευτικών

Προσοχή, καθώς σε περίπτωση που δεν ακολουθηθεί η διαδικασία της παραίτησης εντός του τελευταίου 10ημέρου του Απριλίου ο εκπαιδευτικός έχει τη δυνατότητα παραίτησης εντός του σχολικού έτους μόνο εφόσον προηγουμένως του χορηγήσει τη σχετική άδεια το ΚΥΣΠΕ / ΚΥΣΔΕ για εξαιρετικούς λόγους (όπως για παράδειγμα λόγοι υγείας, σοβαροί οικογενειακοί λόγοι, λόγοι μετοίκησης στο εξωτερικό κ.λπ.).

Να σημειώσουμε εδώ ότι σε αυτή την περίπτωση δεν υποβάλλει ο ενδιαφερόμενος αίτηση συνταξιοδότησης αλλά αίτηση ώστε να του επιτραπεί να εξέλθει της υπηρεσίας εντός του σχολικού έτους και εκτός του «παραθύρου» παραιτήσεων. Στις περισσότερες από τις αιτήσεις αυτού του είδους ο εκπαιδευτικός θα πρέπει να αναφέρει εάν έχει θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα με τα όσα ορίζονται στον Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων και τον ν. 3865/2010.

Η συνταξιοδοτική απόφαση από το Γενικό Λογιστήριο εκδίδεται σε περίπου 9 μήνες.

Oσον αφορά στον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης δεν υπάρχει αλλαγή για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς. Το νέο σύστημα υπολογισμού -με τη βασική και την αναλογική σύνταξη- έχει εφαρμογή για όσους κλειδώνουν το δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου 2015.

ethnos.gr

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 13/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νίκη Φευγαλά
Απεργία – Συγκλονίζει εργαζόμενη: «Δεν ξέρουμε αν θα μπορούμε να βάζουμε το γάλα των παιδιών μας στο σπίτι»
«Μας έχουν σακατέψει»: Η κραυγή αγωνίας των εργαζομένων στα Προπύλαια - Όσα είπε η Νίκη Φευγαλά, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΙΥΕ
Απεργία – Συγκλονίζει εργαζόμενη: «Δεν ξέρουμε αν θα μπορούμε να βάζουμε το γάλα των παιδιών μας στο σπίτι»
Σωκράτης Φάμελλος
Σωκράτης Φάμελλος από την απεργία: «Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει»
«13 ώρες δουλειάς από το πρωί ως το βράδυ – Η Ελλάδα δεν μπορεί να ζήσει έτσι», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την απεργιακή συγκέντρωση στο...
Σωκράτης Φάμελλος από την απεργία: «Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει»
εργας
Μαζική απεργία ενάντια στο 13ωρο: Χιλιάδες εργαζόμενοι στους δρόμους – Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις
Σφοδρές αντιδράσεις για το εργασιακό νομοσχέδιο που νομιμοποιεί την 13ωρη εργασία – Η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ και το ΠΑΜΕ πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις
Μαζική απεργία ενάντια στο 13ωρο: Χιλιάδες εργαζόμενοι στους δρόμους – Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις
Συγκέντρωση στα Προπύλαια για την απεργία
Απεργία: Παλαιστίνιοι στέλνουν μήνυμα αλληλεγγύης στους απεργούς της Αθήνας – «Η φωνή σας μας στηρίζει»
Σε απευθείας σύνδεση η πρόεδρος της Ένωσης Παλαιστινιακών Συνδικάτων, Suzan Tayseer Salam, χαιρέτησε την απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια
Απεργία: Παλαιστίνιοι στέλνουν μήνυμα αλληλεγγύης στους απεργούς της Αθήνας – «Η φωνή σας μας στηρίζει»