Thumbnail
Περιβαλλοντική καταστροφή, ασχήμια και τσιμεντοποίηση, κερδοθηρία

Η συγκυβέρνηση υπακούοντας στις εντολές των ιμπεριαλιστών (ΕΕ - ΔΝΤ) εφαρμόζει την πολιτική των αποκρατικοποιήσεων - ιδιωτικοποιήσεων ξεπουλώντας τη δημόσια περιουσία και το φυσικό πλούτο της χώρας. Δίνει γη και ύδωρ στο μεγάλο κεφάλαιο, ξεπουλώντας τα πάντα, την ώρα που η φτώχεια, η ανεργία, η καταπάτηση βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, είναι τα «δώρα» προς τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό.

Εφαρμόζοντας δουλικά τις οδηγίες  των δανειστών - δυναστών της χώρας μέσω του κακόφημου ΤΑΙΠΕΔ ξεπουλά 1.000 ακίνητα μεταξύ των οποίων και 90 παραλίες σε όλη τη χώρα συνολικής έκτασης πάνω από 31 εκατ. τμ. Αυτή η έκταση αντιστοιχεί σε ένα σχετικά μεγάλο νησί, όπως η Σαμοθράκη ή η Τήνος. Οι παραλίες στην Κέρκυρα που ξεπουλιούνται σε Νήσο (Ίσσο), Γουβιά, Κασσιώπη, Λευκίμμη ανέρχονται σε περισσότερα από 2 εκατ. τ. μ.! Εκατομμύρια στρέμματα στην Κέρκυρα και σε όλη τη χώρα μαζί με υποδομές (αεροδρόμια, λιμάνια κ.α.) βγαίνουν στο σφυρί, ξεπουλιούνται όσο - όσο, όχι για να σωθεί η χώρα, αλλά για να παραδοθεί αλυσοδεμένη στο μεγάλο κεφάλαιο και τις πολυεθνικές.

Η απόφαση της κυβέρνησης για την πώληση 1.800 περίπου στρεμμάτων στο Νήσο είναι ένας ακόμη κρίκος στη μεγάλη αλυσίδας της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας. Ολόκληρη περιοχή της λίμνης Κορισσίων και του Νήσου είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα Natura 2000, λόγω του φυσικού κάλλους της με τις μοναδικές πετρόμορφες αμμοθίνες πλειστοκενικής περιόδου, της πανίδας και της χλωρίδας της (126 είδη πτηνών) και της βιοποικιλότητας  του οικοσυστήματος της.  Μάλιστα από το Σύνταγμα της χώρας χαρακτηρίζεται αναπαλλοτρίωτη. Από το Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων - Υγροτόπων (ΕΚΒΥ) η λίμνη έχει χαρακτηριστεί σπάνιος υγρότοπος που πρέπει να προστατευτεί. Μια περιοχή γνωστή παγκοσμίως, για τον υγροβιότοπο και το μοναδικό στο είδος του κεδροδάσος, που εκτός από την απαράμιλλη περιβαλλοντική της αξία, έχει εξαιρετικό αρχαιολογικό - προϊστορικό ενδιαφέρον. Με το πρώτο , ίσως, προϊστορικό εργαλείο στον ελλαδικό χώρο(750 - 900 εκατομμύρια χρόνια από σήμερα) και με σπουδαία σημαντικά παλαιολιθικά ευρήματα. Αποτέλεσε, επίσης, και αποτελεί πηγή οικονομικού πλούτου.

Το ξεπούλημα του Νήσου σημαίνει περιβαλλοντική καταστροφή, ασχήμια και τσιμεντοποίηση, κερδοθηρία για τους λίγους και απώλεια πλουτοπαραγωγικών πηγών για τους πολλούς. Διαταράσσεται γενικότερα η οικολογική ισορροπία στο νησί μας με ολέθριες επιπτώσεις για την υγεία, την οικονομική ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα δε συμβάλλουν στην αξιοποίηση και την ανάπτυξη. Ακόμα και αν προσφέρουν μερικές θέσεις εργασίας για ένα κομμάτι ψωμί, που καθόλου σίγουρο δεν είναι, αφού βασικά εργασιακά δικαιώματα καταπατούνται και εγκαθιδρύεται καθεστώς σύγχρονης δουλείας. Η «ανάπτυξη» που ιδιωτικοποιεί τη δημόσια περιουσία καταστρέφοντας το περιβάλλον, υπονομεύοντας την υγεία και την ίδια την ανθρώπινη ζωή για τη συσσώρευση κέρδους στο κεφάλαιο και τις πολυεθνικές είναι καταστροφική.
Βασικό αίτημα των κατοίκων είναι η ανάδειξη και προστασία της περιοχής με τρόπο που θα σέβεται τις περιβαλλοντικές συνθήκες στηρίζοντας έτσι και τις οικονομικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

Για να παραμείνει το οικοσύστημα του Νήσου αναπόσπαστο τμήμα της κερκυραϊκής φύσης, πόλος έλξης για χιλιάδες περιηγητές και «κτήμα ες αεί», πολύτιμη κληρονομιά για τις επόμενες γενιές.
Για να σταματήσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και του φυσικού μας πλούτου προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών επιχειρήσεων.
Ποτέ άλλοτε δεν ήταν πιο αναγκαία η συγκρότηση ενός παλλαϊκού μετώπου υπεράσπισης της δημόσιας περιουσίας και του φυσικού μας πλούτου για να σταματήσει το ξεπούλημα προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών επιχειρήσεων.

Γιώργος Κ. Καββαδίας

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΛΑΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nazi
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
Προδημοσίευση από την εμπλουτισμένη νέα έκδοση του βιβλίου του Γιώργου Χαρβαλιά
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
sklirinsi
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε ότι οι ασθενείς με αυτά τα αυτοαντισώματα είχαν αυξημένα επίπεδα νευροϊνιδίων χαμηλού μοριακού βάρους (Nfl), πρωτεϊνικά...
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα