Thumbnail
Τα νούμερα προδίδουν τις διαθέσεις της κυβέρνησης

Τη γνωστή επικοινωνιακή της τακτική επιστρατεύουν κυβέρνηση και ΜΜΕ, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν το κατάλληλο περιβάλλον για την προώθηση των απολύσεων και των αναδιαρθρώσεων που έχουν συμφωνηθεί για το Δεκέμβρη.

Ακόμα και τα νούμερα προδίδουν την καλυμμένη προσπάθεια του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, να προλειάνει το έδαφος για την προώθηση των απολύσεων, καθώς 5.620 υπάλληλοι, εμφανίζονται να έχουν κάνει έμβασμα στο εξωτερικό που αντιστοιχεί σε 275.000 ευρώ για το καθένα.

Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο του προέδρου της ΟΛΜΕ Θέμη Κοτσυφάκη: «Λέτε να έχουν καμιά σχέση τα νούμερα (5.620) με τους υποψήφιους για απόλυση δημόσιους υπαλλήλους τον Δεκέμβρη (5.500); Είναι τυχαία η σχεδόν πλήρης ταύτιση των αριθμών;» αναρωτήθηκε, λέγοντας «ας βρουν τους ελάχιστους εκπαιδευτικούς που είναι παράνομοι».

Η δημοσίευση των στοιχείων έγινε μια μέρα πριν από το κλείδωμα των τελικών αποφάσεων μεταξύ Σαμαρά - Βενιζέλου για το Δημόσιο, που σύμφωνα με πληροφορίες θα περιλαμβάνουν μισθολόγιο δύο ταχυτήτων, δοκιμαστική διετία και μισθό που θα ξεκινάει από 586 ευρώ.

Με τις συνολικές μισθολογικές απώλειες των δημοσίων υπαλλήλων να κυμαίνονται στο 40% από το 2009 μέχρι και σήμερα και τις αποχωρήσεις να φτάνουν τις 80.000 για κάθε έτος, τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα να πλήττουν όλες τις υπηρεσίες του κράτους, η κυβέρνηση προχωρά απτόητη στη ολοκληρωτική ισοπέδωση των δημόσιων υπηρεσιών.

Την ώρα που εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ εφοπλιστών, επιχειρηματιών και πολιτικών έχουν φορολογική ασυλία παραμένοντας ανέγγιχτα σε τράπεζες του εξωτερικού, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να υποτιμά τη νοημοσύνη του κόσμου για να εκτελέσει τις εντολές της Τρόικας.

Για να θυμίσουμε, το ίδιο το Νομισματικό Ταμείο έχει προαναγγείλει ήδη από τον Ιούνιο τα εξής προαπαιτούμενα:

– εσωτερικές αλλαγές στο Μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, από τις οποίες θα θιγούν κυρίως οι υπάλληλοι υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αφού θεωρεί ότι αμείβονται καλύτερα από τον ιδιωτικό τομέα, και πως

– πρέπει να γίνουν και 2.000 απολύσεις στο πρώτο τρίμηνο του 2015, πέρα από τις 11.000 του 2014, με πρόβλεψη στόχων για τα επόμενα έτη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sholiki_ekdromi.jpg
Οι σχολικές εκδρομές δεν είναι πάντοτε "εκδρομή" και πάντως όχι για όλους...
«Το υψηλό κόστος συμμετοχής είναι παράγοντας αποκλεισμού των πιο αδύναμων οικονομικά μαθητών οι οποίοι όμως έχουν και την μεγαλύτερη ανάγκη...
Οι σχολικές εκδρομές δεν είναι πάντοτε "εκδρομή" και πάντως όχι για όλους...