Thumbnail
Γράφει η Κλειώ Ιωάννου

Ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αφότου δήλωσε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα, έστειλε μήνυμα μη στήριξης κανενός άλλου κόμματος τονίζοντας πως "ο εκλογικός νόμος με το β' γύρο νοθεύει την επιλογή του λαού".

Προφανώς στην συγκεκριμένα εκλογική διαδικασία όπως και στις περισσότερες, τίθενται πραγματικά αλλά και ψεύτικα διλήμματα. Τι είδους δίλημμα είναι όμως αυτό, όταν σε ένα δήμο κατεβαίνει από την μία ο γνωστός Μπέος, και από την άλλη μια δύναμη της αριστεράς.

ο Απ.Νάνος, υποψήφιος δήμαρχος Βόλου με το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, προειδοποιεί πως θα μπει εκβιαστικά στις λαϊκές οικογένειες το δίλλημα του "λιγότερου κακού" δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ για να μην βγει ο Μπέος.

Δείτε πως διαμορφώνονται οι συσχετισμοί

Διαβάστε την ανακοίνωση του Απ.Νάνος

Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της πόλης μας πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση και να μην παρασυρθούν από τα πανηγύρια για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών. Ακριβώς επειδή πλειοψήφησαν οι συνδυασμοί της ανταποδοτικότητας, της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας του Δήμου. Αυτό και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της επόμενης Κυριακής θα σημάνει νέα βάρη, χειροτέρευση των υπηρεσιών του Δήμου, πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη με νέα χαράτσια. Κανένας από τους δυο που βγήκαν πρώτοι δεν έχει τη διάθεση να συγκρουστεί με την πολιτική αυτή. Πίνουν νερό στο όνομά της, με προθυμία θα τη διαχειριστούν χωρίς να την αμφισβητήσουν.


Θεωρούμε σημαντική παρακαταθήκη ότι το ψηφοδέλτιο που στήριξε το ΚΚΕ στο Δήμο Βόλου έχει σαφή άνοδο σε σχέση με τις εκλογές του 2012 τόσο σε ψήφους όσο και σε ποσοστά. Πρέπει αυτό το ρεύμα να δυναμώσει σημαντικά την ερχόμενη Κυριακή. Καλούμε όλους όσους δεν έκαναν το βήμα αυτή την Κυριακή, να προβληματιστούν.


Στο β΄ γύρο των τοπικών εκλογών θα μπει εκβιαστικά στις λαϊκές οικογένειες το δίλλημα του «λιγότερου κακού». Όποτε έκανε αυτή την επιλογή ο λαός κατέληξε τελικά σε πιο άσχημη θέση από πριν. Η αγανάκτηση και η οργή δεν πρέπει να μπει στο κανάλι του ΣΥΡΙΖΑ που ρέει στην ίδια κοίτη: της Ε.Ε. και των μονοπωλίων, των δυναστών του λαού και της νεολαίας. Να κλείσει τα αυτιά του στις αριστερές κορώνες του. Δεν μπορεί να λέγεται αριστερός αυτός που υμνεί τον Ομπάμα και τις ΗΠΑ, που ψηφίζει την περίοδο της κρίσης όλες τις απαιτήσεις των βιομηχάνων στις Ομοσπονδίες και στα σωματεία όπου βρίσκεται, που έχει στηρίξει τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης και κάθε άλλη κυβερνητική πολιτική τα προηγούμενα χρόνια σε Δήμους και Νομαρχίες. Η απέχθεια για το αστικό πολιτικό σύστημα δεν πρέπει να καταλήξει στην ενίσχυση της ΝΔ που αποτελεί τον κύριο πυρήνα του ψηφοδελτίου του Αχ. Μπέου. Να μην μπει ο λαός στις συμπληγάδες ανάμεσα στον επιχειρηματία υποστηρικτή της κυβερνητικής πολιτικής και στον μη επιχειρηματία υποστηρικτή της Ε.Ε. και των βάρβαρων στρατηγικών της. Το αντίθετο. Στις 25 Μάη, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι , οι επαγγελματίες, έχουν τη δυνατότητα να στείλουν ένα σαφές και τρανταχτό μήνυμα στην Ε.Ε. και τους μεγαλοεπιχειρηματίες,. Να μην γίνουν συνένοχοι ψηφίζοντας ούτε τον έναν ούτε τον άλλο συνδυασμό στο β’ γύρο. Να βγάλουν ισχυρό το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές. Είναι δύναμη και ελπίδα τους.


Τις επόμενες μέρες, όλοι οι υποψήφιοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση θα είμαστε ξανά στους δρόμους, στις γειτονιές, στις υπηρεσίες και στους τόπους δουλειάς να συζητήσουμε και να καλέσουμε το λαό να κάνει το αποφασιστικό βήμα. Όπως και θα είμαστε μπροστά στους αγώνες σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε γειτονιά. Καλούμε στην κεντρική συγκέντρωση για τις ευρωεκλογές, την Τετάρτη 21 του Μάη, στις 8 το απόγευμα, στην παραλία όπου και θα μιλήσει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Σωτήρης Ζαριανόπουλος. Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά τη μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και παντού!

Οι υπογραμμίσεις δικές μας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mathitis-sxoleio.jpg
Λαμία: Ανήλικος επιτέθηκε σε μαθητή δημοτικού σε σχολική εκδρομή και του έσπασε το δόντι
Τα παιδιά πιάστηκαν στα χέρια με αποτέλεσμα ο ένας μαθητής να καταλήξει στο Νοσοκομείο Λαμίας, έχοντας σπασμένο δόντι
Λαμία: Ανήλικος επιτέθηκε σε μαθητή δημοτικού σε σχολική εκδρομή και του έσπασε το δόντι
ΕΚΠΑ
Δημοσκόπηση στην Κύπρο: Η συντριπτική πλειοψηφία επιθυμεί ίδρυση παραρτήματος του ΕΚΠΑ
Δημοσκόπηση στην Κύπρο: Yπέρ της δημιουργίας παραρτήματος του ΕΚΠΑ η κοινωνία
Δημοσκόπηση στην Κύπρο: Η συντριπτική πλειοψηφία επιθυμεί ίδρυση παραρτήματος του ΕΚΠΑ
dimarxeio-trikalon.jpg
Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο- Νοσηλεύεται στο Τζάνειο το θύμα
Το χτύπημα προκάλεσε αιμορραγία και ο αντιδήμαρχος μετάφερθηκε στο Τζάνειο για τις πρώτες βοήθειες
Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο- Νοσηλεύεται στο Τζάνειο το θύμα