Thumbnail
Σχετικά με αναπληρωτές και μόνιμους σε Πρότυπα-Πειραματικά σχολεία

Θέματα επιλογής διευθυντών και εκπαιδευτικού προσωπικού στα Πρότυπα-Πειραματικά σχολεία καθορίζει τροπολογία που τελικά θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που κατατίθεται στη Βουλή.

Για τους αναπληρωτές στα Πρότυπα και Πειραματικά αναφέρεται ότι "αν για οποιονδήποτε λόγο δεν καταστεί δυνατή η πρόσληψη αναπληρωτών με αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα, σύμφωνα με τα παραπάνω, τα κενά καλύπτονται από τους πίνακες κατάταξης αναπληρωτών εκπαιδευτικών των μη πρότυπων και πειραματικών σχολείων".
Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση η αντικατάσταση αυτή γίνεται ώστε να προβλεφθεί πως αν υπάρχει αδυναμία να προσληφθούν αναπληρωτές με αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα, τα κενά θα
καλύπτονται από τους πίνακες κατάταξης αναπληρωτών.
Μια τροποποίηση έχουμε και στην επιλογή των εκπαιδευτικών καθώς στην  παράγραφο Δ, η παράγραφος 2 του άρθρου 48 του ν.3966/2011 (Φ.Ε.Κ. 118 Α΄) αντικαθίσταται, ώστε να είναι δυνατόν ως μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού των Πειραματικών και των Πρότυπων σχολείων να επιλέγονται όχι μόνο εκπαιδευτικοί της οικείας βαθμίδας αλλά και εκπαιδευτικοί διαφορετικής βαθμίδας σύμφωνα με τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις.
Παρατίθενται τα ακόλουθα χωρία:
1. Η παράγραφος 2 του άρθρου 48 του ν.3966/2011 (Φ.Ε.Κ. 118 Α΄) αντικαθίσταται ως εξής:
     «Ως εκπαιδευτικοί των Πειραματικών και Πρότυπων Σχολείων επιλέγονται δημόσιοι εκπαιδευτικοί της οικείας βαθμίδας καθώς και δημόσιοι εκπαιδευτικοί διαφορετικής βαθμίδας που δύνανται από τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις να απασχολούνται και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης, οι οποίοι/ες έχουν τουλάχιστον τετραετή διδακτική υπηρεσία στη δημόσια ή ιδιωτική εκπαίδευση. Στις αρχές κάθε ημερολογιακού έτους εκδίδεται προκήρυξη της Δ.Ε.Π.Π.Σ., ύστερα από εισηγήσεις των ΕΠ.Ε.Σ., η οποία δημοσιεύεται σε δύο ημερήσιες εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας και με την οποία καλούνται οι εκπαιδευτικοί που έχουν τα νόμιμα προσόντα και επιθυμούν να επιλεγούν σε θέσεις με θητεία εκπαιδευτικών των Πειραματικών ή Πρότυπων Σχολείων να υποβάλουν αίτηση που συνοδεύεται από τα αναγκαία δικαιολογητικά, εντός της προθεσμίας που προβλέπεται στην προκήρυξη.»
2. Η παράγραφος 9, περίπτωση δ΄ του άρθρου 48 του νόμου 3966/2011 (Φ.Ε.Κ. 118Α΄),ως έχει τροποποιηθεί και ισχύει αντικαθίσταται ως εξής:
 «Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν καταστεί δυνατή η πρόσληψη αναπληρωτών με αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα, σύμφωνα με τα παραπάνω, τα κενά καλύπτονται από τους πίνακες κατάταξης αναπληρωτών εκπαιδευτικών των μη πρότυπων και πειραματικών σχολείων».
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιστορική νίκη στο Τζόκερ: 19,89 εκατομμύρια ευρώ σε έναν παίκτη με μόνο 5 ευρώ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χρήματα
Χρυσός Σεπτέμβρης για συνταξιούχους με 3.500€ αναδρομικά - Πότε μπαίνουν
Περίπου 100.000 συνταξιούχοι θα δουν σημαντικές επιστροφές χρημάτων από τον ΕΦΚΑ. Τα ποσά αγγίζουν τα 3.500 ευρώ και αφορούν αποστράτους, ιδιωτικούς...
Χρυσός Σεπτέμβρης για συνταξιούχους με 3.500€ αναδρομικά - Πότε μπαίνουν