Thumbnail
ΑΔΕΔΥ

Από τις 39 χθεσινοβραδινές προσαγωγές από την περιοχή του Συντάγματος, αλλά και άλλες περιοχής του κέντρου οι 16 μετατράπηκαν τελικά σε συλλήψεις.

Σε πέντε συλληφθέντες, οι οποίοι χτυπήθηκαν, απαγγέλθηκε κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος, ενώ οι άλλοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος διότι, μεταξύ άλλων, έκαναν γκράφιτι σε σταθμούς του μετρό.

Η δίκη των 11 που τους πάνε για πλημμελήματα αναβλήθηκε για τις 22 Ιούλη. Οι 5 που τους πάνε για κακούργημα θα απολογηθούν αύριο. Είναι όλοι χτυπημένοι. Ένας μικρός έχει σπασμένο χέρι. Κατήγγειλαν ότι τους έδερναν πολλή ώρα μέσα στην κλούβα.
Ως συνήθως έπιασαν από το σωρό όποιους βρήκαν να φεύγουν τελευταίοι.
Παραλίγο να τους κρατήσουν όλους μέσα μέχρι τη Δευτέρα γιατί δεν προλάβαινε, είπαν, ο εισαγγελέας να δει τις δικογραφίες. Οι δικηγόροι ενημέρωσαν ότι αυτό δεν έχει ξαναγίνει και είναι εντολή της πολιτικής ηγεσίας. Τελικά μετά από διάφορα τηλέφωνα και μεγάλη φασαρία που έκαναν οι δικηγόροι, γιατί ήταν και παράνομο εκτός των άλλων απ΄ότι έλεγαν, διαχωρίστηκαν σε δύο ομάδες και προχώρησε η διαδικασία. Τους άφησαν κατά τις 4.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015, εργαζόμενοι, άνεργοι και νέοι και νέες πραγματοποίησαν μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην πρόθεση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας να ψηφίσει το τρίτο αντιλαϊκό μνημόνιο, που συμφώνησε η Κυβέρνηση με τους δανειστές. Ένα μνημόνιο, που θα αποτελέσει οριστική ταφόπλακα για τους εργαζόμενους και την κοινωνία.
Την ίδια ημέρα, ταυτόχρονα και παράλληλα με τα προσχεδιασμένα επεισόδια, οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν σε γενικευμένη επίθεση εναντίον των διαδηλωτών με συλλήψεις, ξυλοδαρμούς και χημικά με στόχο την τρομοκράτησή τους και τη διάλυση της συγκέντρωσης.
Καταγγέλλουμε την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η οποία φέρει και την πολιτική ευθύνη για την επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον των διαδηλωτών και τις αναίτιες προσαγωγές, πολλές από τις οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται συνδικαλιστές, όπως ο Μάνθος Ταβουλάρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλίου και Χάρτου, ο Μιχάλης Γκοντούμας, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος» και άλλοι αγωνιστές.
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και την απόσυρση όλων των κατασκευασμένων κατηγοριών σε βάρος τους.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκαβ
Τραγωδία στη Σκιάθο: Νεκρός σε τροχαίο 17χρονος οδηγός μηχανής
Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή της Μεγάλης Αμμου όταν από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ο 17χρονος έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και...
Τραγωδία στη Σκιάθο: Νεκρός σε τροχαίο 17χρονος οδηγός μηχανής