Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Την Πέμπτη η ανακοίνωση των βάσεων


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Αύγουστος, 2014 - 08:27 | Στην Κατηγορία:

Πανελλήνιες 2014

Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής των υποψηφίων στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι βάσεις θα αυξηθούν στις δημοφιλείς σχολές των μεγάλων πανεπιστημίων, ενώ αύξηση αναμένεται και στις βάσεις εισαγωγής στα ιδρύματα της περιφέρειας, καθώς πολλοί υποψήφιοι τα συμπεριέλαβαν στο μηχανογραφικό τους δελτίο ελπίζοντας ότι θα μετεγγραφούν σε σχολή που βρίσκεται κοντά στον τόπο διαμονής της οικογένειάς τους.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για την άνοδο ή την πτώση των βάσεων ύστερα και από τα στατιστικά των γραπτών οδηγούν στη χρονιά έκπληξη πιθανόν καθώς εκτιμάται ότι για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας θα υπάρξει άνοδος των βάσεων για τα περισσότερα επιστημονικά πεδία κάτι όμως που δεν θα ισχύσει για το 5ο Επιστημονικό Πεδίο.

Το 5ο Επιστημονικό Πεδίο που αφορά στις επιστήμες οικονομίας και διοίκησης είναι πιθανόν όχι μόνο να έχει μεγάλη πτώση αλλά και για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια να καταγραφούν κενές θέσεις.

Στις περιζήτητες Ιατρικές και Πολυτεχνικές σχολές από την άλλη πλευρά, η άνοδος των βάσεων αναμένεται ότι θα ξεκινήσει από τα 250 και θα φτάσει τα 500 μόρια. Στις Νομικές οι αυξομειώσεις αναμένεται ότι θα είναι ελάχιστες. Στα περιφερειακά ΑΕΙ του 5ου πεδίου η πτώση των βάσεων μπορεί να φτάσει και τα 1.000 μόρια ή και να τα ξεπεράσει.

Την άνοδο ή την πτώση των βάσεων, πάντως θα την καθορίσει και οι αλλαγές στο θεσμό των μετεγγραφών, καθώς αναμένεται τεράστιος αριθμός μετεγγραφομένων από την περιφέρεια προς τα ανώτατα Ιδρύματα του κέντρου. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να φτάσει και τους 20.000 φοιτητές.

 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα θέματα που αφορούν στις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Έγραψε 0 στις Πανελλήνιες και πέρασε σε ΑΕΙ στην Αθήνα

Είχε μέσο όρο στα 6 μαθήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, 0,53, ενώ σε Αρχαία και Ιστορία Κατεύθυνσης έγραψε 0.