Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ "Ο Περικλής"

Δελτίο τύπου

ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΜΙΑ ΜΑΧΗ!

ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΗΡΥΞΕΙ!

Η Σχολική Σύμβουλος της 22ης Σχολικής Περιφέρειας  Δ. Καυκά με επίσημο  έγγραφό της κάλεσε σε συναντήσεις συνεργασίας τους  Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων της παιδαγωγικής της ευθύνης με θέμα, μεταξύ άλλων, την ενημέρωση για την εφαρμογή της ΑΕΕ.

Η πρώτη ορισθείσα συνάντηση σήμερα 4-3-14 αφορούσε το 14ο  και το 1ο Δημ. Σχολείο Χαλανδρίου. Ο Σύλλογός μας υλοποιώντας τις αποφάσεις της Γ.Σ.  και του Δ.Σ. του συλλόγου μας και της ΔΟΕ, σχετικά με την έμπρακτη ακύρωση της εφαρμογής της ΑΕΕ, κήρυξε στάση εργασίας για να μην πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις αυτές σε συντονισμό με το Σύλλογο Αμαρουσίου και το Σύλλογο ‘’ Γ. Σεφέρης’’.

Νωρίς το  πρωί συνάδελφοι και από τους τρεις συλλόγους  της  Διεύθυνσης Β΄ Αθήνας, με τη συμμετοχή μέλους του Δ.Σ .της ΔΟΕ, πραγματοποίησαν  συγκέντρωση διαμαρτυρίας  στο 14ο Δημ.Σχολείο Χαλανδρίου,  όπου η συμμετοχή στη στάση εργασίας ήταν σχεδόν καθολική. Τα μέλη των συλλόγων πέρασαν και από άλλες σχολικές μονάδες που έχει προγραμματίσει η  Σχολική Σύμβουλος να επισκεφθεί. Καθολικά οι συνάδελφοι δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν στις  στάσεις εργασίας και ότι δεν  θα συστήσουν ομάδες εργασίας. Η Σχολική Σύμβουλος  με πρωινή ανακοίνωσή της ανέβαλε την προγραμματισμένη επίσκεψή της και στις δύο σχολικές μονάδες.

Η άμεση και συντονισμένη δράση των συναδέλφων κατάφερε να ακυρώσει στην πράξη το πρώτο βήμα για την εφαρμογή της ΑΕΕ. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η ενωτική αγωνιστική στάση και δράση των συναδέλφων θα ανατρέψει τα σχέδιά τους. Η αξιολόγηση θα μείνει στα χαρτιά.

Το μεσημέρι μέλη των τριών συλλόγων επισκέφθηκαν τη Σχολική Σύμβουλο στο γραφείο της. Παρότι η Σχολική Σύμβουλος Δ.Καυκά εκλήθη εκ νέου να ακυρώσει το έγγραφό της, εκείνη περιορίστηκε να δεσμευτεί ότι με επίσημο έγγραφό της θα αναβάλει τις προγραμματισμένες συναντήσεις της με τους Δ/ντές των σχολικών μονάδων. Δήλωσε ότι για τις επόμενες ενέργειές της αναμένει εντολές ΄΄άνωθεν΄΄.

Ο Σύλλογός μας, εφόσον μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχει εκδοθεί από τη Σχολική Σύμβουλο έγγραφο αναβολής των συναντήσεών της με τους Δ/ντες , κηρύσσει 5ωρη στάση εργασίας  στις 5-3-14 , 8π.μ.- 1μ.μ. για το 12ο και το 16ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου. Και θα κηρύσσει στάσεις εργασίας για τα σχολεία που η Σχολική Σύμβουλος συμπεριλαμβάνει στο πρόγραμμα των συναντήσεών της.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου         

Η Πρόεδρος           Η Γεν. Γραμματέας                            

Ηλέκτρα Μήτσου   Άννα Μάγια Σταυροπούλου


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.

«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»
Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή
Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
Αγ. Παρασκευή,   4 Μαρτίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 54
Προς: Συναδέλφους, μέλη του Συλλόγου μας.

 


ΘΕΜΑ:  Ο Σχολικός Σύμβουλος Π. Γαλάνης απειλεί με διώξεις τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εκπαιδευτικών του συλλόγου μας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

     Ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Π. Γαλάνης  με ανακοίνωσή του στις 27-2-14 προς τις σχολικές μονάδες της παιδαγωγικής του ευθύνης  απαντά σε δημοσίευμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα  του συλλόγου μας και το οποίο αφορά σε παροχή από τον ίδιο ενημερωτικού υλικού και οδηγιών για την  εφαρμογή της ΑΕΕ.

Ως προς την ανακοίνωση αυτή επισημαίνουμε τα εξής:

1.Το περιεχόμενο του  φυλλαδίου με τον τίτλο « ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΕΕ » που δόθηκε από το Σχολικό Σύμβουλο Δρα Π. Γαλάνη σε Δημοτικό Σχολείο, όπου μεταξύ άλλων αποδίδονται ρόλοι στους συντελεστές της εφαρμογής της ΑΕΕ στη σχολική μονάδα, κοινοποιήθηκε στην έκτακτη Γ.Σ. του συλλόγου μας την Τρίτη 25-2-14 ενώπιον όλων των συμμετεχόντων συναδέλφων, μεταξύ των οποίων και όλα τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου μας.

2. Στο αναρτημένο δημοσίευμα αναφέρεται ξεκάθαρα το γεγονός, το οποίο και καταγγέλλουμε,  ότι ο κ. Σχολικός Σύμβουλος αποδίδει στους Διευθυντές των Σχολικών μονάδων την αρμοδιότητα να « συγκροτούν ομάδες εργασίας » κατά παράβαση της εγκυκλίου του ΥΠΑΙΘ,  η οποία ορίζει ότι η συγκρότηση των “ομάδων εργασίας” είναι αρμοδιότητα του Συλλόγου Διδασκόντων. Η ενέργεια αυτή δημιουργεί εύλογα  ερωτηματικά ως προς τις προθέσεις της. Είναι αξιοσημείωτο δε το γεγονός, ότι στο εν λόγω φυλλάδιο, από τους  συντελεστές της εφαρμογής της ΑΕΕ στη σχολική μονάδα, ο Σύλλογος διδασκόντων ως θεσμικό όργανο, απουσιάζει.

3. Επιπλέον ο κ. Σχολικός Σύμβουλος προχωρά σε  ευθεία απειλή περί νομικής δίωξης εναντίον « κάποιων » μελών του Δ.Σ. του συλλόγου μας, γεγονός το οποίο αποτελεί επιχείρηση τρομοκράτησης και φίμωσης του λόγου των συνδικαλιστικών εκπροσώπων του συλλόγου μας, όταν αυτοί δημοσιοποιούν και καταγγέλλουν μεθοδευμένες παράτυπες ενέργειες εκπροσώπου- στελέχους  της διοίκησης.

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας:

Καταγγέλλει τις προσπάθειες παραπλάνησης των  Δ/ντών και τους εκπαιδευτικών  που υπάγονται στην παιδαγωγική του ευθύνη, από πλευράς του Σχολικού Συμβούλου, με εμφανή στόχο να προωθήσει τη συγκρότηση ομάδων εργασίας στο πλαίσιο της εφαρμογής της ΑΕΕ.

Καταγγέλλει τις προσπάθειες, από πλευρά ς του, εκφοβισμού και τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών και των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων με απειλές για νομικές διώξεις εναντίον τους.

Καλεί τους συναδέλφους Διευθυντές των σχολικών μονάδων και τους εκπαιδευτικούς σε επαγρύπνηση και την έμπρακτη ακύρωση κάθε προσπάθειας εφαρμογής της ΑΕΕ.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η Πρόεδρος          Η Γεν. Γραμματέας                             
Ηλέκτρα Μήτσουρα     Άννα Μάγια Σταυροπούλου

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

grevena
Σπήλαιο των Γρεβενών: Το απόρθητο κάστρο που δεν πάτησε ποτέ Τούρκος
Εκτός από τη μεγαλειώδη πέτρινη μορφή του Δία στην κορυφή, ο Όρλιακας φημίζεται για τα μανιτάρια και το φυσικό του κάλλος
Σπήλαιο των Γρεβενών: Το απόρθητο κάστρο που δεν πάτησε ποτέ Τούρκος