Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ Ξάνθης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Το Δ.Σ. του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων και συναδελφισσών, δασκάλων, νηπιαγωγών και εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στην κινητοποίηση της 12ης Φεβρουαρίου ενάντια στην αυτοαξιολόγηση. Με την καθολική σχεδόν συμμετοχή στην 3ωρη στάση εργασίας που είχε κηρυχθεί και με τη μαζική παρουσία των συναδέλφων σε τρεις ταυτόχρονες συγκεντρώσεις, καταφέραμε να ακυρώσουμε την πραγματοποίηση τριών σεμιναρίων για την αυτοαξιολόγηση που συγκαλούσαν οι σχολικοί σύμβουλοι σε τρία διαφορετικά σημεία της πόλης την ίδια ώρα.

            Χαιρετίζουμε ακόμη τη συμμετοχή στην κινητοποίηση των μουσουλμάνων συναδέλφων, μετά από σχετική απόφαση του Συλλόγου Αποφοίτων ΕΠΑΘ.

            Υλοποιήσαμε έτσι με επιτυχία την απόφαση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας για μπλοκάρισμα της διαδικασίας της αυτοαξιολόγησης, όπως γίνεται σ’ όλη τη χώρα.

            Η αυτοαξιολόγηση -παρά το «αθώο» και παρελκυστικό του όρου- είναι μια διαδικασία που αποσκοπεί στη χειραγώγηση και στοχοποίηση των εκπαιδευτικών και στην αποενοχοποίηση των εκπαιδευτικών πολιτικών που αποφασίζονται και υλοποιούνται κεντρικά και που έχουν την κύρια ευθύνη για τα σημερινά οξυμένα προβλήματα της εκπαίδευσης. Αποτελεί πρόκληση, αυτοί που με τις πολιτικές τους διαλύουν τη δημόσια και δωρεάν παιδεία, να υποκρίνονται ότι νοιάζονται για την αναβάθμισή της μέσω δήθεν της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και της αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων.

            Όπως είναι γνωστό και από τη διεθνή εμπειρία, τυχόν εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης και της αξιολόγησης θα οδηγήσει στη κατηγοριοποίηση των σχολείων, τη δημιουργία σχολείων πολλών ταχυτήτων, την αύξηση των μορφωτικών ανισοτήτων και την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, φτάνοντας μέχρι και την απόλυση!..

            Οι εκπαιδευτικοί της Ξάνθης, όπως δείξαμε και με τη σημερινή κινητοποίηση, έχουμε συνειδητοποιήσει τις σοβαρές παραμέτρους και διαστάσεις που έχει το θέμα της αξιολόγησης και της αυτοαξιολόγησης, και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε αταλάντευτοι τη μάχη για το μπλοκάρισμά της, θα συνεχίσουμε με ψηλά το κεφάλι τον αγώνα για ένα δημόσιο και δωρεάν σχολείο, ανοιχτό για όλα τα παιδιά, για ένα σχολείο των όλων, των ίσων και των διαφορετικών. 

Δάσκαλος σκυφτός, αμόρφωτος λαός


ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 
ΞΑΝΘΗΣ
Ξάνθη,  12- 2 -2014               
Μπρωκούμη 21
67100 Ξάνθη
2541024394 
ΠΡΟΣ:
Μέλη Συλλόγου
ΔΟΕ
ΜΜΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Φυσικός Βαρβακείου για το θέμα της Φυσικής των Πανελληνίων: Eάν ο Π. Πολάκης δεν ανακαλέσει θα κινηθώ νομικά

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

patates.jpg
Νέα έρευνα: Οι τηγανητές πατάτες ίσως συνδέονται με την κατάθλιψη
«Όσοι έχουν υποκείμενα συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης θα μπορούσαν να στραφούν σε τρόφιμα παρηγοριάς ως έναν τρόπο αυτοθεραπείας»
Νέα έρευνα: Οι τηγανητές πατάτες ίσως συνδέονται με την κατάθλιψη