Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ Νησιών Αργοσαρωνικού

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ

ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
Αίγινα , 14/06/2014

Α.Π : 38

ΠΡΟΣ : Μέλη του Συλλόγου , Διαδίκτυο

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

   Το τελευταίο διάστημα σε όλη τη χώρα με τις πλέον αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και κυρίως πίσω από τις πλάτες των συναδέλφων και των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε το Υ.Π.ΑΙ.Θ προασπαθεί να επαναλάβει τα σεμινάρια "επιμόρφωσης'' των διευθυντών σχολείων για την ατομική αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. Ο πρώτος κυκλος του εγχειρήματος γύρω στον περάσμένο Νοέμβρη - Δεκέμβρη απέτυχε και απέτυχε οικτρά , εξαιτίας της αποφασιστικής και καθολικής αντίδρασης των εκπαίδευτικών Π.Ε και Δ.Ε. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία τα σεμινάρια της ντροπής ακυρώθηκαν και δόθηκε ξεκάθαρο μήνυμα στο Υπουργείο Παιδείας και στην αντιδημοκρατική δίοκηση της εκπαίδευσης ότι δεν είμαστε στο ελάχιστο διατεθειμένοι ν΄αποδεχτούμε τη διάλυση του δημόσιου σχολείου και των εργασιακών μας σχέσεων. Το ίδιο μήνυμα αποφασιστικής αντίδρασης δόθηκε και στα αντίστοιχα σεμινάρια ''επιμόρφωσης'' των σχολικών συμβούλων στο Υπουργείο Παιδείας.

    Η συμμετοχή σ' αυτά τα σεμινάρια είτε από τη θέση του ''επιμορφούμενου'' είτε του ''επιμορφωτή'' είναι συστράτευση με τη μνημονιακή πολιτική καταστροφής της εκπαίδευσης. Είναι συστράτευση σε μια πολιτική που κλείνει σχολεία, προωθεί διαθεσιμότητες και απολύσεις , χειροτερεύει τις συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών και τις συνθήκες μόρφωσης των παιδιών. Τσακίζει το δικαίωμα στη μόρφωση και την εργασία, βάζοντας πάνω από τα δικαιώματα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας τα συμφέροντα των δανειστών και τις επιδιώξεις του Ευρωπαϊκού Διευθυντηρίου. Μιας πολιτικής που θεωρεί βασικό σκοπό της εκπαίδευσης τη συμβολή της στη μεγιστοποίηση του επιχειρηματικού (καπιταλιστικού) κέρδους. Που μεταθέτει την ευθύνη για την κρίση του εκπαιδευτικού συστήματος στον ίδιο τον εκπαιδευτικό , αφήνοντας στο απυρόβλητο την νεοφιλελεύθερη - μνημονακή πολιτική. Κανένας διευθυντής ή άλλο στέλεχος της εκπαίδευσης δεν πρέπει να συνδράμει προσωπικά στην επιβολή της πιο ολοκληρωτικής και οπισθοδρομικής εκδοχής της αξιολόγησης που έχει διατυπωθεί στη μεταπολιτευτική ιστορία της  ελληνικής εκπάιδευσης , όπως αυτή προωθείται με το Π.Δ.152 /2013.

     Και αυτός ο κύκλος των σεμιναρίων θ' αποτύχει , όσο κρυφτούλι κι αν παιχτεί πίσω  από τις πλάτες του κλάδου. Όσο κι αν περίμεναν να κλείσουν τα σχολεία, όσο κι αν καλούν τους διευθυντές στις πιο απίθανες ώρες, εμείς  θα είμαστε παρόντες  και σ' αυτόν τον αγώνα και σε όσους ακόμα χρειαστούν για την ανατροπή αυτής της άθλιας και εγκληματικής πολιτικής που σήμερα εφαρμόζεται στην εκπαίδευση. Η συμπεριφορά του Υ.Π.ΑΙ.Θ και των διαφόρων κλιμακίων της διοίκησης είναι συμπεριφορά που δείχνει πανικό και αδυναμία. Γνωρίζουν καλά ότι η πολιτική τους έχει ήττηθεί στη συνείδηση της μέγάλης πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών αλλά και της κοινωνίας.

   Διευθυντές σχολείων από περιοχές του Αργοασαρωνικού ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικά την Παρασκευή μετά τις 3 το μεσημέρι ή και το βράδυ της ίδιας μέρας  από τη Διέυθυνση Π.Ε Πειραιά για ''επιμορφωτικό'' σεμινάριο  τη Δευτέρα 16/6 στο 17ο Δ.Σ Πειραιά.  Είναι η ώρα της προσωπικής ευθύνης για τον καθένα. Είναι η στιγμή του μεγάλου "ναι'' και του μεγάλου ''οχι".  

   Καλούμε τους σχολικούς συμβούλους να διαχωρίσουν δημόσια τη θέση τους από την αξιολόγηση και τα σεμινάρια της ντροπής και όσα στελέχη ορίστηκαν ως επιμορφωτές να αρνηθούν τη συμμετοχή τους με την κάλυψη του κλάδου.

Καλούμε τους συναδέλφους μας Διευθυντές και Διευθύντριες των σχολείων  να συνδράμουν την συλλογική αντίσταση για την ακύρωση των σεμιναρίων και να μη συμμετέχουν σε αυτά, αξιοποιώντας  και τη 48ωρη απεργία που κηρύχθηκε από τη ΔΟΕ.

    Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις στους χώρους των σεμιναρίων. Η επιτυχία της μάχης για την ακύρωσή των σεμιναρίων είναι υπόθεση όλων μας. Υπάρχει προκηρυγμένη 3ωρη στάση εργασίας από τη ΔΟΕ, εάν χρειαστεί να κάνουν χρήση οι συνάδελφοι σε περίπτωση συγκεκριμένου έργου που τους έχει ανατεθεί, δεδομένου ότι δεν έχουμε τους μαθητές στο σχολείο.

 ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 7.30 π.μ έξω από το  17ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά.

Θήρας και Ζαβογιάννη,   Πεζόδρομος

Αναχώρηση 7.00 π.μ Δευτέρα 16/6  από το λιμάνι της Αίγινας με ιπτάμενο για Πειραιά. Όποιος συνάδελφος επιθυμεί να ανέβει να έρθει σε επαφή με το Δ.Σ. Τα εισιτήρια θα μπουν από τον Σύλλογο.
 ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ

Ο                                                                       Η

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡ.ΡΕΠΠΑΣ                                                  ΣΤ.ΛΑΓΙΑΚΟΥ

τηλ. επικοινωνίας.

ΡΕΠΠΑΣ ΧΡ.  22970 28117   ,              Α.ΝΤΕΛΗΣ 22970 23160

6972761843                                                      6999023160                          

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κνητοπ
Σοκ σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ: Βίαιη σύλληψη καθηγήτριας επειδή διαμαρτυρήθηκε για τις προσαγωγές φοιτητών (Vid)
Σοκαριστικό βίντεο με επίθεση της αστυνομίας σε καθηγήτρια πανεπιστημίου
Σοκ σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ: Βίαιη σύλληψη καθηγήτριας επειδή διαμαρτυρήθηκε για τις προσαγωγές φοιτητών (Vid)