Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ Λιβαδειάς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Βρισκόμαστε ήδη είκοσι μέρες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και στα σχολεία τα κενά παραμένουν σημαντικά, δημιουργώντας προβλήματα στη λειτουργία τους.

Συγκεκριμένα, σε επίπεδο νομού Βοιωτίας τα κενά σε δασκάλους είναι 60, σε δασκάλους ειδικής αγωγής 34, σε νηπιαγωγούς 17, σε νηπιαγωγούς ειδικής αγωγής 13, σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων 50 και σε εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης φτάνουν τα 41. 

Οι προσλήψεις αναπληρωτών γίνονται με το σταγονόμετρο και εξαιρετικά καθυστερημένα, μετά και από  την απαράδεκτη τακτική της  κυβέρνησης φέτος, να καλέσει τους εν λόγω συναδέλφους να ‘ξανακάνουν’ τις αιτήσεις τους μέσα στον Σεπτέμβρη (!!), μήνα που θα έπρεπε ήδη να βρίσκονται στα σχολεία.

Η κατάσταση αυτή επιβεβαιώνει ότι η νέα συγκυβέρνηση αποτελεί  συνέχεια των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο της υποβάθμισης της Δημόσιας Παιδείας, σε βάρος των λαϊκών οικογενειών.

Συνεχίζονται οι πολιτικές που ευθυγραμμίζονται με τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο χώρο της Παιδείας, με σχολεία - πάρκινγκ παιδιών, με εκπαιδευτικούς – λάστιχο και μόρφωση ταξικών διακρίσεων. Εξάλλου, στο 3ο Μνημόνιο που αποτελεί και το βασικό πρόγραμμα της συγκυβέρνησης προβλέπεται «Εξορθολογισμός του κόστους της εκπαίδευσης», δηλαδή περισσεύουν χρήματα από τη Δημόσια Εκπαίδευση και πρέπει να περικοπούν!!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους που προβληματίζονται με την κατάσταση αυτή που βιώνουμε καθημερινά, να μην αποδεχτούν τη λογική του «τίποτα δεν γίνεται». Χρειάζεται συσπείρωση στο Σύλλογο και να συνειδητοποιήσουμε ότι η δύναμη μας βρίσκεται στην οργάνωση και στην ενότητά μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΡΑΒΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pierrakakis
ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κατά Πιερρακάκη: «Αλαζονεία και έπαρση: αυτή είναι η εκπαιδευτική του αντίληψη!»
«Βάφτισε τα άκρως κερδoσκοπικά πανεπιστήμια των funds σε "μη κερδοσκοπικά" και είχε την  απαίτηση να συμφωνήσουμε» - Τι λέει το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ για τον...
ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κατά Πιερρακάκη: «Αλαζονεία και έπαρση: αυτή είναι η εκπαιδευτική του αντίληψη!»
peripoliko
Τρόμος στο Αιγάλεω: Ληστεία με πυροβολισμούς σε σούπερ μάρκετ
Άγνωστος, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισέβαλε στο κατάστημα και με την απειλή όπλου ακινητοποίησε τον ιδιοκτήτη
Τρόμος στο Αιγάλεω: Ληστεία με πυροβολισμούς σε σούπερ μάρκετ