Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ "Κ. Σωτηρίου"

ΑΠ   81/ 13-6-2014

Προς : ΔΟΕ, σύλλογοι ΠΕ, τα μέλη

ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ τη Δευτέρα 7.30 πμ και στα 3 “επιμορφωτικά” κέντρα

Θα μας βρουν μπροστά τους - Ακυρώνουμε τα σεμινάρια της ΝΤΡΟΠΗΣ

(που απευθύνονται στους δ/ντές και δ/ντριες για την αξιολόγηση)

Τις τελευταίες μέρες όλη η διοίκηση της εκπαίδευσης (περιφέρεια, συντονιστής σχ. Σύμβουλος, Δ/ντές εκπαίδευσης, σχ. Σύμβουλοι που αποδέχτηκαν τον ρόλο των επιμορφωτών, Δ/ντές σχολείων που φιλοξενούν τα σεμινάρια) λειτουργώντας σε απόλυτη μυστικότητα, σχεδίαζε τη διοργάνωση των σεμιναρίων των δ/ντών για την ατομική αξιολόγηση. Μόνο τους μέλημα το πως θα οργανώσουν σε όλη την Αττική ταυτόχρονα και με μεγάλη διασπορά τα σεμινάρια ώστε να εμποδίσουν τη συγκέντρωση δυνάμεων για το μπλοκάρισμα των σεμιναρίων.

Ύστερα από την εμπειρεία της επαρχίας όπου τα 40 και 50 σχολεία μαζί διευκόλυναν μεγάλες συγκεντρώσεις καθορίσαν, στην Αν Αττική, μέχρι 17 σχολεία σε κάθε “επιμορφωτικό κέντρο” λειτουργώντας από 3 μέχρι και 5 κέντρα σε κάθε σύλλογο ανάλογα με το μέγεθός του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι δύο ώρες πριν από την ειδοποίηση και ενώ ο σύλλογος είχε βγάλει ήδη και ανακοίνωση για το ενδεχόμενο του σεμιναρίου τη Δευτέρα, τα στελέχη εκπαίδευσης αρνούνταν τη διεξαγωγή τους και επιχειρούσαν να παραπλανήσουν τον σύλλογο λέγοντας ότι μπορεί και να μη γίνουν τα σεμινάρια ή ότι θα αρχίσουν αργότερα...!

Αυτός ο μηχανισμός και όσοι τον απαρτίζουν έχουν το θράσος να μιλάνε στο όνομα της εκπαίδευσης την ώρα που λειτουργούν στο σκοτάδι, ως τυφλοπόντικες στα θεμέλια του δημόσιου σχολείου και προετοιμάζοντας το πιο αποκρουστικό σχέδιο σε βάρος των εκπαιδευτικών με κατάληξη ακόμα και σε απολύσεις. Δεν αντιμετώπισαν ως εχθρό μόνο τους συλλόγους των εκπαιδευτικών και τους εκπαιδευτικούς.

Ως εχθροί, με απαξιωτικό και προσβλητικό τρόπο, αντιμετωπίστηκαν ακόμα και οι Δ/ντές που καλούνται στην “επιμόρφωση” καθώς :

·                     σε κανένα εκτός του μηχανισμού δεν εμπιστεύτηκαν το εφτασφράγιστο μυστικό και περίμεναν να κλείσουν τα σχολεία και να αρχίσουν στις 3.30μμ να ενημερώνουν τηλεφωνικά για το σεμινάριο!!!

·                     δεν τους εμπιστεύτηκαν ούτε  για την αποστολή μιας γραπτής πρόσκλησης με τον τόπο διεξαγωγής, το θέμα και το πρόγραμμα, τον/τους εισηγητές και τους συμμετέχοντες, ούτε στις 5μμ, μετά το τηλέφωνο!!! Φυσικά αυτό και μόνο αποτελεί υπηρεσιακό ατόπημα και ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕ ΣΥΝΙΣΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ για τους δ/ντές να παραβρεθούν κάπου, μόνο με ένα τηλέφωνο!!!

Δε σεβάστηκαν ούτε τις λειτουργίες του σχολείου και όλες τις εκκρεμότητες που πρέπει να ολοκληρωθούν στις 5 τελευταίες μέρες που απομένουν και χωρίς αιδώ επιβαρύνουν τα ήδη φορτωμένα με τόσες γραφειοκρατικές διαδικασίες σχολεία.

Τα σεμινάρια της Αττικής δεν ανακοινώθηκαν ούτε στη διαύγεια όπως έχουν υποχρέωση!

Όλα αυτά για το καλό της εκπαίδευσης...

Όσοι συμβάλουν στη διεξαγωγή των σεμιναρίων στρέφονται ανοιχτά ενάντια στον κλάδο και τις θέσεις του, ενάντια στην δημόσια εκπαίδευση και στους εκπαιδευτικούς και δεν έχουν θέση στα συνδικάτα τους.

·     Καλούμε, έστω και τώρα τα στελέχη εκπαίδευσης να διαχωρίσουν δημόσια τη θέση τους από την αξιολόγηση και τα σεμινάρια της ντροπής και όσα στελέχη ορίστηκαν ως επιμορφωτές να αρνηθούν τη συμμετοχή τους με την κάλυψη του κλάδου.

Τα σχέδια τους δε θα περάσουν.  Όλοι μαζί, οι εκπαιδευτικοί του συλλόγου, θα μπλοκάρουμε τα κέντρα και τα σεμινάρια ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ

Καλούμε όλους τους Δ/ντές του Συλλόγου μας, αυτή την κρίσιμη ώρα, να τιμήσουν τον τίτλο του μέλους του Σωματείου και του δασκάλου και να συμμετέχουν καθολικά στην απεργία της ΔΟΕ, απέχοντας από τα σεμινάρια της ντροπής. Η θέση τους είναι δίπλα στους συναδέλφους, μπροστά στις πύλες των σχολείων, στον αγώνα, για να μην περάσει η αξιολόγηση. Η θέση τους είναι μαζί με τη μεγάλη πλειοψηφία των διευθυντών όλης της χώρας που γύρισαν την πλάτη στα σεμινάρια της ντροπής όπου έγιναν. Ούτε ένας/μία  διευθυντής/ντρια να μην μπει στα σεμινάρια. Να σταθούν με τη μεριά του Κλάδου και των συναδέλφων, να δηλώσουν απεργοί τόσο τη Δευτέρα 15/6, πρώτη μέρα των σεμιναρίων όσο και την Πέμπτη 18/6 με βάση την απεργία που έχει προκηρύξει η ΔΟΕ για τις μέρες διεξαγωγής των σεμιναρίων

Ήδη τα πρώτα μηνύματα από Δ/ντές δείχνουν τη μεγάλη συμμετοχή στην ακύρωση του σεμιναρίου της ΝΤΡΟΠΗΣ!

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις στους χώρους των σεμιναρίων. Η επιτυχία της μάχης για την ακύρωσή των σεμιναρίων είναι υπόθεση όλων μας.

Στην  προκηρυγμένη 3ωρη στάση εργασίας από τη ΔΟΕ, ο Σύλλογος προκηρύσσει 3ωρη επιπλέον διευκολυντική για τη Δευτέρα και για την Πέμπτη, εάν χρειαστεί να κάνουν χρήση οι συνάδελφοι, σε περίπτωση συγκεκριμένου έργου που τους έχει ανατεθεί, δεδομένου ότι δεν έχουμε τους μαθητές στο σχολείο.

Συγκεκριμένα καλούμε τους συναδέλφους  κάθε σχολείου στη συγκέντρωση στο κέντρο που έχει κληθεί ο Δ/ντής του:

7.30 πμ  στο 1ο ΔΣ Καλυβίων  - τα σχολεία και νηπιαγωγεία Δήμου Σαρωνικού και  Λαυρεωτικής.

7.30πμ στο ΔΣ Βάρκιζας – τα σχολεία και νηπιαγωγεία Μαρκόπουλου και Πόρτο – Ράφτη

(σε συνεργασία με τον σύλλογο Γλυφάδας -Βάρης-Βούλας- Βάρκιζας- Βουλιαγμένης).

7.30πμ στο 2ο ΔΣ Γλυκών Νερών – τα σχολεία και νηπιαγωγεία  Κορωπίου και Παιανίας

(σε συνεργασία με τον σύλλογο Δελμούζο).

Τα σχολεία της Αγ. Μαρίνας και του Κίτσι και όσοι συνάδελφοι μένουν προς τη Βάρη – ύστερα από συνεννόηση με τα μέλη του ΔΣ μπορούν να ενισχύσουν το μπλόκο στο ΔΣ Βάρκιζας .

·                     Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι να επικοινωνήσουν με τους συναδέλφους τους στα σχολεία και να οργανώσουν την κοινή τους συμμετοχή στις συγκεντρώσεις

·                     Καλούνται όσοι συνάδελφοι θέλουν να βοηθήσουν στην οργάνωση των συγκεντρώσεων να πάρουν μέρος στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ του συλλόγου που μαζί με το ΔΣ, θα συγκεντρωθεί την Κυριακή στις 11πμ στο 2ο ΔΣ Μαρκοπούλου, για να φτιάξει τα πανό των συγκεντρώσεων, να επικοινωνήσει και να  συντονίσει τους συναδέλφους στα σχολεία.

Αυτή η μάχη μας αφορά όλους - τα σεμινάρια ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ – η αξιολόγηση ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Ο Πρόεδρος

Κώστας Τουλγαρίδης

Ο Γραμματέας
Ιωάννης Ρούπας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σεριφος
Γυμνασίου Σερίφου: Κατέκτησε την 1η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας ανάμεσα σε 11.000 συμμετοχές
Στην κατηγορία Niveau A1 : Olympie-Pierre de Coubertin για το έτος 2024
Γυμνασίου Σερίφου: Κατέκτησε την 1η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας ανάμεσα σε 11.000 συμμετοχές
βουλή
Βουλή: «Αναρμόδιο» δηλώνει το Υπουργείο Παιδείας για την εκπαίδευση μαθητών με αναπηρία στη Θεσσαλονίκη
Θρασκιά: Όταν εντέλει ο σκοπός για τον οποίο οι μαθητές με αναπηρία πηγαίνουν στο σχολείο καθημερινά δεν εξυπηρετείται, δεν μπορεί παρά να είναι...
Βουλή: «Αναρμόδιο» δηλώνει το Υπουργείο Παιδείας για την εκπαίδευση μαθητών με αναπηρία στη Θεσσαλονίκη