Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ Κορυδαλλού- Αγ. Βαρβάρας

Θέμα :    Δημοψήφισμα

   Συναδέλφισσες –συνάδελφοι

  ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΣΤΙΣ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

          ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ ΕΕ – ΔΝΤ

Η θέληση του Ελληνικού λαού έτσι όπως εκφράστηκε στις εκλογές, στις 25/1/2015, δεν έγινε ποτέ δεκτή από την τρόικα. Οι δανειστές – «εταίροι μας» καταπατώντας την θέληση ενός ολόκληρου λαού και με στόχο την ταπείνωση του, έφτασαν στο σημείο να επιβάλουν τελεσίγραφο στην κυβέρνηση για την επ’ αόριστον συνέχιση των πολιτικών της τελευταίας πενταετίας, δηλαδή των Μνημονίων. Μνημόνια, τα οποία απέρριψε με εκκωφαντικό τρόπο η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, στις εκλογές του Ιανουαρίου. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ προχώρησε στη προκήρυξη δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου, τη προσεχή Κυριακή, για την απόρριψη ή όχι, της απάνθρωπης, αντεργατικής και αντιλαϊκής, πρότασης των δανειστών/τοκογλύφων.

Το δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου είναι αποτέλεσμα μιας στρατηγικής που θέλει τον λαό στο σπίτι του, όσο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις και μιας πολιτικής εγκλωβισμένης στο σύνθημα «πάση θυσία στο Ευρώ». Αναμφισβήτητα πλέον το δημοψήφισμα έρχεται ως συνέπεια  της στρατηγικής που ακολούθησε η κυβέρνηση, που μετονομάζοντας την τρόικα σε θεσμούς και κάνοντας συνεχώς υποχωρήσεις από το πρόγραμμά της και τις εξαγγελίες της  πίστεψε πως οι δανειστές – τοκογλύφοι θα σταθούν με στοργή πάνω από τα εκατομμύρια των φτωχών και εξαθλιωμένων και θα λάβουν αποφάσεις καταπολέμησης της ανθρωπιστικής κρίσης που δημιούργησαν. Είναι αυτές ακριβώς οι διαρκείς υποχωρήσεις της κυβέρνησης, που κάθε φορά άνοιγαν την όρεξη για απίθανες   απαιτήσεις και για ωμούς  εκβιασμούς από μέρους των δανειστών. Είναι η ίδια η πρόταση του πρωθυπουργού, προς τους λεγόμενους θεσμούς, προτάσεις που περιέχουν μνημονιακά μέτρα, ύψους 8 δις, η οποία αποθράσυνε τελείως τους δανειστές και απέστειλαν το τελεσίγραφό τους.

Μια πρόταση των δανειστών που (α) περιέχει επιπλέον μέτρα, με κόστος 5 δις, (β) ρίχνει εξολοκλήρου τα βάρη σε μισθωτούς, συνταξιούχους και φτωχά λαϊκά στρώματα (άμεσες και έμμεσες μειώσεις συντάξεων, μισθών, επιδομάτων, κοινωνικών πόρων κ.λπ.), απορρίπτοντας σχεδόν όλα τα μέτρα της πρότασης της κυβέρνησης για φορολόγηση των μεγάλων εταιρειών, των εταιρειών τζόγου κλπ.. (γ) δεν έχει τη παραμικρή νύξη για το χρέος, για την με οποιοδήποτε τρόπο μείωσή του, μιας που οι ίδιοι παραδέχονται ότι δεν είναι βιώσιμο και τέλος (δ) δεν έχει επίσης καμία αναφορά στην ανάγκη αναπτυξιακών μέτρων ή επενδύσεων, για το ξεπέρασμα της κρίσης. Η πρόταση των δανειστών είναι ένα νέο Μνημόνιο, σπέρνει ακόμη μεγαλύτερη ύφεση, ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση, απόγνωση και θάνατο για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Η λύσσα των μνημονιακών, εκτός και εντός της χώρας, απέναντι στον ελληνικό λαό προέρχεται από την ανάγκη τους να πνίξουν κάθε διαφορετική πολιτική, από τα Μνημόνια, πριν εξαπλωθεί αυτή σε όλη την ΕΕ, αλλά και από τη θέλησή τους να σώσουν τα κέρδη και τα δάνειά τους.

Kαλούμε όλους τους συναδέλφους να ψηφίσουν μαζικά ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να συμμετέχουν στις μαζικές συγκεντρώσεις, αλλά και σε επιτροπές υποστήριξης του ΟΧΙ.

Καλούμε  τη ΔΟΕ να πάρει θέση  τώρα υλοποιώντας  την απόφαση  της 84ης ΓΣ του κλάδου  η οποία αποφάσισε

 ΟΧΙ σε νέα μνημόνια

 ΟΧΙ  σε νέες περικοπές   

 ΟΧΙ  στους εκβιασμούς  !!!

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

           ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΙΣ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ

ΟΧΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ  ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΑ  ΜΝΗΜΟΝΙΑ !!!  ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ  ΧΡΕΟΥΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΕ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ

Πιστεύουμε ότι ένα μαζικό ΟΧΙ, στη πρόταση των δανειστών – τοκογλύφων, είναι η καλύτερη αρχή για να καταδικάσουμε, ακυρώσουμε, και κάθε άλλο σχέδιο, Μνημόνιο ή Μνημονιακά μέτρα, και πρώτα –πρώτα τη πρόταση της κυβέρνησης προς τους θεσμούς,  που δεν σέβεται τις επιθυμίες και τις ανάγκες μας και πολύ περισσότερο τις δεσμεύσεις  της απέναντι στο λαό.

Όλοι και όλες στους δρόμους και τις πλατείες για να διώξουμε μακριά το φόβο που θέλουν να σπείρουν οι μνημονιακοί, ντόπιοι και ξένοι για να δημιουργήσουμε μια πραγματική ελπίδα

                0 πρόεδρος           Η γραμματέας

         Δημήτρης Κρατημένος                Μαρία Καπλάνη


 02  Ιουλίου 2015

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ      Α.Π:

Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ – ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ

[email protected]

[email protected]

[email protected]

  ΕΕΔΡΑ    8Ο Δ.Σ. ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:    Καπλάνη  Μαρία   τηλ./ fax: 2104958281,  

 Δημήτρης Κρατημένος  τηλ. 2104955416- 6947372728  , [email protected]

       Προς:   Δημοτικά και Νηπιαγωγεία Κορυδαλλού-Αγίας Βαρβάρας

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας
Ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας