Thumbnail
Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί των ολοήμερων τοποθετήθηκαν στο πρωινό πρόγραμμα «καλύπτοντας κενά» και εκατοντάδες μπήκαν σε καθεστώς «κινητικότητας». 

Ο αγώνας μας συνεχίζεται

 για την απόσυρση της περίφημης εγκυκλίου του ΥΠΑΙΘ (στις 9/9/2013), που τίναξε κυριολεκτικά στον αέρα τη λειτουργία των σχολείων και άνοιξε το  δρόμο να κλείσουν ουσιαστικά τα ολοήμερα τμήματα στα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία. Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί των ολοήμερων τοποθετήθηκαν στο πρωινό πρόγραμμα «καλύπτοντας κενά» και εκατοντάδες μπήκαν σε καθεστώς «κινητικότητας». Τα ολοήμερα τμήματα προσωρινά καλύπτονται από εκπαιδευτικούς αναπληρωτές μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων. Δηλαδή, οι εκπαιδευτικές ανάγκες καθορίζονται πλέον από τη δυνατότητα παροχής κονδυλίων μέσω προγραμμάτων και των τεχνικών δελτίων των ΕΣΠΑ, τα οποία δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, είναι πιλοτικά προγράμματα της Ε.Ε. Ήδη μέσω «αξιοποίησης» τέτοιων κονδυλίων με φορέα τον ΟΑΕΔ προβλέπεται πρόσληψη νηπιαγωγών!!!!

 για την αποτροπή της διαθεσιμότητας και των απολύσεων μέσα από την κατάργηση των οργανικών θέσεων που προκύπτουν και θα προκύπτουν από τις συμπτύξεις και καταργήσεις τμημάτων. 

 για την κατάργηση του απαράδεκτου καθεστώτος της κινητικότητας εργαζόμενων και μαθητών. Μια τέτοια «ευελιξία» σε εργασιακές σχέσεις ανακλάται τόσο στο επίπεδο της  λειτουργίας του σχολείου, όσο και στο περιεχόμενο. 

 Για την υπεράσπιση του δημόσιου, δωρεάν  και ενιαίου χαρακτήρα της εκπαίδευσης, που  θα λειτουργεί με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση και όχι ως «αυτόνομη μονάδα» στη λογική της «ανταποδοτικότητας» και της κατηγοριοποίησης, με χρηματοδότες  γονείς , ιδιώτες ή προγράμματα ευρωπαϊκά και ντόπια. 

ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ 

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16/10

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ(Τσόχα15-17), 12.00 -Συμμετέχουμε στο κάλεσμα των ΕΛΜΕ για κινητοποίηση ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΛΩΜΑΤΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ                                                  ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxolikageumataeksww.jpg
Λαμία: Σταφυλόκοκκος η αιτία των τροφικών δηλητηριάσεων των 63 μαθητών στη Λαμία
Τα βακτήρια αυτά έχουν βρεθεί στα χέρια, τις μύτες, τους λαιμούς και στις ανοιχτές πληγές των εργαζομένων
Λαμία: Σταφυλόκοκκος η αιτία των τροφικών δηλητηριάσεων των 63 μαθητών στη Λαμία