Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ Αιγάλεω

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΙΓΑΛΕΩ

Tο ζήτημα των συγχωνεύσεων μας αφορά ΟΛΟΥΣ.

Συνεχίζουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ τον αγώνα. 

Όλοι, γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή,

την Τετάρτη 11 Ιουνίου, στις 6.30 μ.μ.

       Συνεχίζεται η ολομέτωπη επίθεση της Κυβέρνησης στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση. Η πολιτική αυτή στοχεύει στη μείωση των δαπανών για την εκπαίδευση και αποτελεί μνημονιακή δέσμευση της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ/ΝΔ. Σχεδιάζεται να συγχωνευτούν συνολικά 1.700 σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας (1.400 Α/θμια και 300 Β/θμια) όπως έχουν ήδη εγγράψει στον Κρατικό Προϋπολογισμό. Σε πρώτη φάση πρόκειται: - να συγχωνευτούν 74 Νηπιαγωγεία, 128 Δημοτικά και 28 Γυμνάσια–Λύκεια–ΕΠΑΛ  και να καταργηθούν 30 Νηπιαγωγεία, 15 Δημοτικά, 3 ΕΠΑΛ και ένα Γυμνάσιο. Η πλειοψηφία αυτών των σχολείων βρίσκεται σε λαϊκές-φτωχές γειτονιές. Στα νούμερα αυτά δεν υπολογίζονται οι οργανικές θέσεις των ολοήμερων τμημάτων που χάνονται στα συγχωνευμένα σχολεία. Χιλιάδες παιδιά θα στοιβάζονται σε υπεράριθμα τμήματα ενώ περισσότερες από 600 θέσεις εργασίας καταργούνται. Στο Αιγάλεω άλλο ένα ιστορικό σχολείο, με μεγάλη προσφορά στην τοπική κοινωνία, που  από τις αίθουσες του πέρασαν χιλιάδες Αιγαλιώτες, το 16ο Δ.Σ εξαφανίζεται από το σχολικό χάρτη με μια απλή Υπουργική Απόφαση!!

       Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε τις πρώτες συγχωνεύσεις προκειμένου να «μετρήσει» τις αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και να προχωρήσει στην εφαρμογή του συνόλου της αντιλαϊκής πολιτικής της. Η πολιτική των συγχωνεύσεων ΔΕΝ θα σταματήσει εδώ, θα συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά και ειδικά στην αρχή του νέου σχολικού έτους (συμπτύξεις, διασπορά μαθητών). Από τις συγχωνεύσεις δεν κινδυνεύουν μόνο τα συστεγαζόμενα σχολεία, αλλά και σχολεία με σχετικά μικρό αριθμό μαθητών, αφού το ΥΠΑΙΘ προωθεί το μοντέλο των πολυδύναμων και πολυθέσιων σχολείων, για να λειτουργήσουν ως ΕΑΕΠ και ταυτόχρονα με την μείωση του κόστους να μονιμοποιήσει τη χρηματοδότηση της λειτουργίας μέσω των ΕΣΠΑ. Το Υπουργείο Παιδείας κλείνει σχολεία γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τις υπηρεσίες του και την τοπική κοινωνία. Σε όλη τη διαδικασία έγινε φανερό ότι οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζονται ως απλοί αριθμοί που προκύπτουν από διαιρέσεις. Για όλους αυτού τους λόγους :

-               Καλούμε την Ένωση Γονέων Αιγάλεω, τους συλλόγους γονέων, την ΕΛΜΕ, τους τοπικούς φορείς, τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους να δώσουμε ενωμένοι τη μάχη για τη διάσωση των σχολείων μας, να δώσουμε αποφασιστική απάντηση σε όσους απεργάζονται την κατάργηση των σχολείων μας.

Δεν έχουμε άλλη ελπίδα εκτός από τη συλλογικότητα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ - ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ

Κανένα σχολείο, κανένα τμήμα, κανείς μαθητής, κανείς εκπαιδευτικός λιγότερος!

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙA

Ο Πρόεδρος

Παναγιώτης Σάμιος

Η Γραμματέας
Στέλλα Τραγά

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

agori-viasmos-seksoualiki-parenoxlisi.jpg
Κρήτη: «Έχω μέσα μου ένα τέρας» – Τι ισχυρίστηκε ο 51χρονος που ασέλγησε σε 3 ανήλικους
Το βαφτιστήρι του περιέγραψε τουλάχιστον δέκα περιστατικά ασέλγειας και κακοποιήσεων
Κρήτη: «Έχω μέσα μου ένα τέρας» – Τι ισχυρίστηκε ο 51χρονος που ασέλγησε σε 3 ανήλικους
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Πανελλαδική απεργία αύριο Τρίτη 21 Μαΐου - Τι θα γίνει στα σχολεία - Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ
Σε συμμετοχή καλούν ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ κλπ στη μεγάλη απεργία της 21ης Μαΐου
Πανελλαδική απεργία αύριο Τρίτη 21 Μαΐου - Τι θα γίνει στα σχολεία - Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ
Μακρή
Τι ισχύει για τους πίνακες Ειδικής & Γενικής Αγωγής: Απάντηση Ζ.Μακρή στη Βουλή
Μακρή: Εκπαιδευτικοί που συμπεριελήφθησαν στους αξιολογικούς πίνακες και απέκτησαν νέα προσόντα ή προϋπηρεσία ή μόρια από κοινωνικά κριτήρια μετά τη...
Τι ισχύει για τους πίνακες Ειδικής & Γενικής Αγωγής: Απάντηση Ζ.Μακρή στη Βουλή