Thumbnail
Σύλλογος Π.Ε. «Ο Παρθενώνας»

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Συλλαλητήριο για το δημόσιο σχολείο και τη μόνιμη δουλειά

Παρασκευή 14/11 στις 14.00 μμ στα Προπύλαια

 Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. «Ο Παρθενώνας»   εκφράζει την οργή και την αντίθεση του στις εξαγγελίες του υπουργού Παιδείας περί «εθελοντισμού» για την κάλυψη των κενών.

Αυτοί που είναι απολύτως υπεύθυνοι για την άθλια κατάσταση που βρίσκονται τα δημόσια σχολεία με χιλιάδες κενά σε όλη τη χώρα.

Αυτοί που οδηγούν σε διάλυση το δημόσιο σχολείο εφαρμόζοντας “κατά γράμμα” τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ για την εκπαίδευση.

Κάνουν ακόμα ένα βήμα προς την υπονόμευση της δημόσιας εκπαίδευσης όπου το αυτονόητο δικαίωμα όλων των παιδιών να έχουν τους εκπαιδευτικούς στο σχολείο θα εξαρτάται από τους εθελοντές - δηλαδή από τους εξαθλιωμένους άνεργους εκπαιδευτικούς στους οποίους θα “πουλάνε ελπίδα” με μόρια. 

Δρομολογούν έτσι:

  • Την μόνιμη καταδίκη των αδιόριστων και των αναπληρωτών στην ανεργία αφού όλη η κοινωνία θα εμπεδώνει ότι “το κράτος δεν έχει και δεν μπορεί να προσλάβει” και φυσικά αυτό απαλλάσσει το υπουργείο και την κυβέρνηση από το να κάνει μόνιμους διορισμούς.
  • Την πλήρη απαξίωση της εργασίας των εκπαιδευτικών ενώ φέρνουν πιο κοντά τη νέα επίθεση στους “καλοπληρωμένους” εκπαιδευτικούς! σε σύγκριση με τους απλήρωτους εθελοντές.
  • Την εισαγωγή νέων χειρότερων μορφών εργασίας και στην εκπαίδευση όπως αυτές των “ωφελούμενων” με τα 5μηνα και τις αμοιβές των 420 και 490 ευρώ το μήνα που θα τις εμφανίσουν ως “καλύτερη λύση” έναντι της απλήρωτης εργασίας των εθελοντών!!!

Τα σχέδιά τους ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Δε δεχόμαστε τη διαστρέβλωση κάθε έννοιας, σε βάρος της ίδιας μας της ζωής. Δηλώνουμε ξεκάθαρα στον Υπουργό, το επιτελείο του και τη συγκυβέρνηση, στην οποία ανήκει ότι:

  • Η επάρκεια στα σχολεία σημαίνει πληρότητα - ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΤΩΡΑ - ΑΜΕΣΟΙ, ΜΟΝΙΜΟΙ, ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΚΩΝ, με βάση το χρόνο λήψης πτυχίου και την προϋπηρεσία
  • Η πρόσβαση στην εκπαίδευση , το νερό, την υγεία δεν είναι διαπραγματεύσιμες, υπηρεσίες που δίνονται ή κόβονται ανάλογα με τις περιστάσεις - ΔΩΡΕΑΝ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ
  • Αντιστεκόμαστε μαζί με τη μαχόμενη εκπαίδευση στην αξιολόγηση που οδηγεί στο κλείσιμο σχολείων και τις απολύσεις εκπαιδευτικών και το νέο μισθολόγιο/φτωχολόγιο
  • Το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία είναι αδιαπραγμάτευτο - ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ, ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΑΚΩΛΥΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ, ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. «Ο Παρθενώνας» στηρίζει και συμμετέχει στην κινητοποίηση που καλούν οι αναπληρωτές και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί την Παρασκευή 14/11 στις 14.00 μ.μ. στα Προπύλαια.

Καλεί τη ΔΟΕ και τους άλλους συλλόγους να πάρουν απόφαση να συμμετέχουν για να υπάρχει μια πρώτη μαζική αγωνιστική απάντηση στα μαύρα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης.

            Η πρόεδρος                     Η γεν. Γραμματέας

Αδριανή Προκόπη                                      Αιμιλία Τσαγκαράτου


Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Παρθενώνας»
Κυκλώπων 6, 11852 Αθήνα      τηλ.     697 4143638      [email protected]    Αθήνα, 13/11/2014

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιδιωτική ιατρική
Εγκρίθηκε η πρώτη ιδιωτική ιατρική σχολή στην Αθήνα - Ποια εταιρεία βρίσκεται από πίσω
Ιδιωτική Ιατρική Σχολή πήρε την πρώτη έγκριση - Η ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού
Εγκρίθηκε η πρώτη ιδιωτική ιατρική σχολή στην Αθήνα - Ποια εταιρεία βρίσκεται από πίσω