Thumbnail
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ».
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.
ΔΥΝΑΜΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  ΣΤΟ  ΠΥΣΠΕ  ΤΗΣ  Β΄  ΑΘΗΝΑΣ.
ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ  ΠΑΓΩΜΑ  ΤΗΣ  ΟΔΗΓΙΑΣ  ΓΙΑ  TO  ΟΛΟΗΜΕΡΟ.
 
Με έγγραφο της προς τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων (10 – 9 – 2013),  η Περιφερειακή Δ/νση Αττικής επιβάλει την υλοποίηση της Υπουργικής απόφασης, που προβλέπει ουσιαστικά την υπολειτουργία ή και την κατάργηση του Ολοήμερου. Από την Τετάρτη 11/9/13 άρχισε να ξετυλίγεται και στη Β΄ Αθήνας η προσπάθεια της διοίκησης, να εφαρμόσει την εγκύκλιο αυτή, που ουσιαστικά καταργεί το ολοήμερο και δημιουργεί έτσι δεύτερο κύκλο υπεραριθμιών, με εκατοντάδες συναδέλφους. 
 
Η εντολή ήταν «Να δώσουν νέο αριθμό υπεράριθμων, παίρνοντας το δάσκαλο απ΄ το ολοήμερο». Εντολές. Πιέσεις. Μέχρι και απειλές («Αν δε βγει εθελοντικά ο υπεράριθμος απ΄ το σχολείο σας, τότε όποιος τελικά βγει υπεράριθμος θα φύγει εκτός ΠΥΣΠΕ»). Και πάνω απ΄ όλα … το περιβόητο «survey» που «αν δε συμπληρωθεί μέχρι το μεσημέρι, τότε θα ….. ». (Όπως λέμε στα παιδάκια : «Αν δε φας το φαί σου θαρθεί ο … Βεντήρης»). 
Όμως, άλλη μια φορά, δικαιώθηκε με θετικό τρόπο, η πεποίθηση ότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  ΜΠΟΡΟΥΜΕ και δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν. Με ομόφωνη στάση, σχεδόν όλοι οι Σύλλογοι Διδασκόντων κι οι Διευθυντές των σχολείων του Συλλόγου μας, ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ. Σύλλογοι και διευθυντές, ενήργησαν ως εργαζόμενοι και αρνήθηκαν να στείλουν στην υπεραριθμία, τη διαθεσιμότητα και την απόλυση, κανένα συνάδελφο. Αρνήθηκαν να βάλουν πλάτη στο κλείσιμο του Ολοήμερου και στην απομάκρυνση εκατοντάδων συναδέλφων προς … άγνωστη κατεύθυνση.
Επιστέγασμα αυτής της αποφασιστικής στάσης, ήταν ότι το απόγευμα, στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ ( του οποίου άλλαξαν και την ώρα και τον τόπο για να μας μπερδέψουν ) οργανώθηκε δυναμική παρέμβαση από το Σύλλογό μας. Παρόντες ήταν δεκάδες συνάδελφοι, ειδικά από όσους είναι στη διάθεση. Αλλά και εκπρόσωποι των γειτονικών Συλλόγων, καθώς και εκπρόσωποι Ενώσων Γονέων. Έτσι το θέμα προσωρινά πάγωσε. 
 
Όμως ο ίδιος ο Διεθυντής της Διεύθυνσης «τα έριξε» στην περιφέρεια και στο Υπουργείο. Μάλιστα προειδοποίησε, επιβεβαιώνοντας τους φόβους και τις εκτιμήσεις μας :
• «Ετοιμάζεται νόμος για την οργανικότητα, όπου δε θα υπάρχει πια οργανική θεση σε σχολείο, αλλά θα είναι οργανική στο ΠΥΣΠΕ ή στην Περιφέρεια». 
• «Αν προχωρήσει το σχέδιο της περιφέρειας για το ολοήμερο,  τότε δεν μπορεί να εγγυηθεί, ούτε για τους υπεράριθμους, ούτε για όσους είναι σε διάθεση, ότι θα μείνουν στη Β΄ Αθήνας και δε θα μετακινηθούν σε άλλο ΠΥΣΠΕ».
• «Όσοι είναι στη διάθεση, έτσι κι αλλιώς δεν μπορούν να μείνουν στη Β΄ Αθήνας».
• «Τους χρόνια πάσχοντες, θα τους «μετακινήσουν» (;) σε διοικητικές θέσεις».
 
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ Ή ΓΙΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ – ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ.
ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΤΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ «ΔΑΣΚΑΛΟΣ».
ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ, ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΑΣ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/9/2013, 
ΣΤΙΣ 2 μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (ΤΣΟΧΑ).
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα