Thumbnail
Σύλλογος αδιόριστων Ν. Ηρακλείου

           ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Το επόμενο διάστημα να πάρουμε όλοι θέση μάχης. Μπροστά στη συνέχιση της μνημονιακής κοινωνικής καταστροφής, δεν χωρούν ούτε οι συντεχνιακές διεκδικήσεις, ούτε η αυταπάτη ότι η κυβέρνηση πρόκειται να ικανοποιήσει τα αιτήματα όσων δεν την ενοχλούν και δεν αντιπαλεύουν τις κυρίαρχες πολιτικές. Να παλέψουμε για το σύνολο των διεκδικήσεών μας και να συμμετάσχουμε μαζικά και αποφασιστικά σε όλες τις κινητοποιήσεις, για να περιφρουρήσουμε και να κατοχυρώσουμε τα αναφαίρετα εργασιακά  δικαιώματα μας. Να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο και να βάλουμε φραγμό στον εργασιακό, μορφωτικό και κοινωνικό μεσαίωνα του ευρωμονοδρόμου, βαδίζοντας στο δρόμο της ρήξης.

 ΟΙ  ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΑΛΗ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

-Οι αιτήσεις να γίνονται ανοιχτά, με  ανακοινοποιημενες και δημοσιοποιημένες όλες τις κενές θέσεις των ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ με πλήρη διαφάνεια και μετά την ολοκλήρωση όλων των υπηρεσιακών μεταβολών, προκειμένου να μην υπάρχουν περιθώρια απόκρυψης και σπασίματος  των κενών, καθώς και   λειτουργίας των πελατειακών μηχανισμών .Σε αυτό το πλαίσιο, ζητούμε από τους αιρετούς του κλάδου –που  υπόλογοι σε αυτόν- να δημοσιοποιήσουν όλα τα στοιχεία των κενών στις ΕΛΜΕ –  Συλλόγους εκπαιδευτικών Α/θμιας  και στα Δ.Σ των ομοσπονδιών μας, ΟΛΜΕ- ΔΟΕ  .

- Καμία απόλυση των μονίμων. Γενναία αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση μέσω του  κρατικού προϋπολογισμού και για το σύνολο των μονάδων και των βαθμίδων.

-   Άμεσους μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών ΤΩΡΑ ΜΕ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΤΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥ με βάση τις πραγματικές λαϊκές και εκπαιδευτικές ανάγκες με τη αναλογία 1:1. Κατάργηση της μνημονιακής αναλογίας 1:5. 

Άμεσος διορισμός όλων των διοριστέων. Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, ειδικού επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού στις δομές ειδικής αγωγής (ΣΜΕΑΕ) από το Σεπτέμβριο για το επόμενο σχολικό έτος με αδιάβλητο και διαφανή τρόπο.

Προσλήψεις αναπληρωτών αποκλειστικά για τα λειτουργικά κενά με δωδεκάμηνες συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.

Να μη γίνεται η πρόσληψη των απολυμένων εκπαιδευτικών της ιδιωτικής εκπαίδευσης σε βάρος των ελαστικώς απασχολούμενων εκπαιδευτικών στη δημόσια εκπαίδευση. Να αρθεί η αδικία της διπλής μοριοδότησης των πρώτων σε βάρος των δεύτερων.

- Η προνομιακή πρόσληψη αναπληρωτών  ειδικών  κατηγοριών (Τρίτεκνοι- ΑΜΕΑ) να μη γίνεται σε βάρος συναδέλφων, που έχουν υπηρετήσει επί πολλά έτη το δημόσιο σχολείο και υφίστανται την κοινωνική απαξίωση και οικονομική εξαθλίωση που επέβαλαν οι μνημονιακές εκπαιδευτικές πολιτικές, εξωθώντας τους  στη μόνιμη ανεργία. Να ελεχθούν τα εισοδηματικά κριτήρια

και η αυθεντικότητα των ιατρικών γνωματεύσεων για αυτές τις κατηγορίες..

 - Κατάργηση της ωρομισθίας, του θεσμού των ΑΜΩ και της ελαστικής εργασίας. Να μην εισαχθεί ο θεσμός  του voucher στο χώρο της εκπαίδευσης

. -Πλήρης υπολογισμός  των ενσήμων σε ημέρες απεργίας, αναρρωτικών αδειών και αδειών  εγκυμοσύνης. Μέτρα προστασίας της μητρότητας των αναπληρωτριών συναδελφισσών με πλήρη καταβολή του μισθού τους και υπολογισμού της προϋπηρεσίας

. - Υπολογισμός των κενών με βάση τις πρώτες αναθέσεις για κάθε ειδικότητα. Κανένας διαχωρισμός γενικής – ειδικής αγωγής, αναγνώριση ολόκληρης της προϋπηρεσίας σε όποια δομή του δημόσιου σχολείου κι αν έχει αυτή προσφερθεί.

-Να αναγνωριστεί η προϋπηρεσία των αναπληρωτών-ωρομισθίων για τις χρονιές 2010—2012.Να καταργηθεί η διπλή μοριοδότηση των δυσπρόσιτων περιοχών και να έχει αναδρομική ισχύ.

-Καμία εμπλοκή των επιχειρηματικών της εκπαίδευσης στα  προγράμματα ΕΣΠΑ και στους διορισμούς των εκπαιδευτικών στα κοινωνικά φροντιστήρια των Δήμων. Να  αναλάβει το Υπουργείο Παιδείας τους διορισμούς στα Κοινωνικά Φροντιστήρια.

Επαναλειτουργία όλων των συγχωνευμένων και καταργημένων σχολικών μονάδων. Επαναλειτουργία των αντισταθμιστικών προγραμμάτων της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και της Ενισχυτικής Διδασκαλίας από την αρχή του σχολικού έτους. Πλήρης διαφάνεια στις προσλήψεις αναπληρωτών στα εν λόγω  προγράμματα από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών.

-  ΟΧΙ στο παλιό και  νέο μισθολόγιο της πείνας. Άμεσες αυξήσεις στους μισθούς και συντάξεις ώστε να ζούμε αξιοπρεπώς από την εργασία μας. Παιδαγωγική ελευθερία και εργασιακή δημοκρατία στο δημόσιο σχολείο. Όχι στην αξιολόγηση-χειραγώγηση. Ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη.

-  Ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο με όλη τη μόρφωση για όλα τα παιδιά. Κανένα παιδί εκτός εκπαιδευτικών δομών, κανένας νέος χωρίς απολυτήριο λυκείου. 15 μαθητές ανά τμήμα σε νηπιαγωγείο, Α΄ και Β΄ τάξη δημοτικού, 20 μαθητές ανά τμήμα, 15 στις κατευθύνσεις, 10 στα εργαστήρια για στοιχειωδώς καλύτερα παιδαγωγικά και μαθησιακά αποτελέσματα. Διετή προσχολική, εκπαίδευση, δημόσια και δωρεάν.

-    Αύξηση του βασικού μισθού. Επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς και για όλους τους ανέργους σε όλο το διάστημα της ανεργίας τους.

- Ένταξη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που υπηρετούν εκτός της μόνιμης κατοικίας τους σε οποιοδήποτε πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου, θέρμανσης, σίτισης, μείωσης του κόστους μεταφοράς σε κάθε μέσο μεταφοράς.

Ο ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΓΏΝΑΣ ΓΙΑ   ΔΟΥΛΕΙΑ -ΨΩΜΙ – ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ  – ΥΓΕΙΑ  – ΑΣΦΑΛΙΣΗ  ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗ ΝΙΚΗ.   .

Η ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ- ΔΝΤ  ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dypa
ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για προγράμματα κατάρτισης ανέργων
Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για τα 3 νέα επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης ανέργων της ΔΥΠΑ σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα
ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για προγράμματα κατάρτισης ανέργων
pangaiou
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Δευτέρα 29-04 ξεκινάει η επιμόρφωση εκπαιδευτικών
29 Απριλίου 2024 η έναρξη των επιμορφωτικών προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου με την goLearn που αφορούν εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Δευτέρα 29-04 ξεκινάει η επιμόρφωση εκπαιδευτικών