Thumbnail
Ανακοίνωση των αιρετών στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Β/θμιας εκπαίδευσης νομού Χανίων για τις ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού.

Σαν αιρετοί για τα σχολεία της Β/θμιας εκπαίδευσης του νομού Χανίων , αλλά και ολόκληρο το 5μελές υπηρεσιακό συμβούλιο είχαμε χαρακτηρίσει αυθαίρετη , επικίνδυνη και ολοκληρωτικά λάθος , την εκτίμηση του Υπουργείου Παιδείας για 250 περίπου πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς στο νομό μας .

Με υπόμνημα (απόφαση) του υπηρεσιακού συμβουλίου που στάλθηκε στο Υπουργείο Παιδείας αναπτύξαμε 10 λόγους  που για μας  η εκτίμηση του Υπουργείου ήταν ολοκληρωτικά λάθος παρά την αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών κατά 2 ώρες.

Σήμερα που το υπηρεσιακό συμβούλιο του νομού Χανίων εξάντλησε τις δυνατότητες τοποθέτησης του εκπαιδευτικού προσωπικού στις εκπαιδευτικές ανάγκες , έχουμε πλήρη εικόνα τις κατάστασης , και μπορούμε να δούμε ποιος τελικά είχε δίκαιο , το Υπουργείο Παιδείας η το Υπηρεσιακό συμβούλιο του νομού.

Έχουμε λοιπόν:

ΠΕ 01 (Θεολόγοι )

Έλλειμμα πέντε (05)

ΠΕ 04-01 (Φυσικοί)

Έλλειμμα ενός   (01)

ΠΕ 04-03 (Βιολόγοι)

Έλλειμμα τρεις  (03)

ΠΕ 08 (Καλλιτεχνικών)

Έλλειμμα ένας   (01)

ΠΕ 15 (Οικιακής Οικονομίας)

Έλλειμμα τέσσερεις (04)

ΠΕ 16 (Μουσικής)

Έλλειμμα δύο (02)

ΠΕ 09 (Οικονομολόγοι)

Έλλειμμα Ένας (01)

ΠΕ 19,20 (Πληροφορικής)

Έλλειμμα τέσσερεις (04)

 

Τεχνικές Ειδικότητες

Μηχανολόγοι – Μηχανικοί

Έλλειμμα τρεις (03)

Μηχανικοί Οχημάτων

Έλλειμμα ένας (01)

Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί

Έλλειμμα δύο (02)

Γεωπόνοι

Έλλειμμα τρεις (03)

Φυτικής Παραγωγής

Έλλειμμα ένας (01)

Τεχνολόγοι

Έλλειμμα δύο (02)

 Πρέπει εδώ να σημειώσουμε πως η Β/θμια εκπαίδευση νομού Χανίων απορρόφησε πλήρως επιπλέον αποσπασμένο προσωπικό : 11 ΠΕ 02 Φιλολόγους , 3 ΠΕ 03 Μαθηματικούς , 1 ΠΕ 01 Θεολόγος , 3 ΠΕ 09 (Οικονομολόγους) , 1 Χημικό , 1 Φυσικό , 1 Πληροφορικής .

Επίσης από Β/θμια διατέθηκαν στην Α/θμια εκπαίδευση του νομού μας εξ’ ολοκλήρου : 1 Γυμναστής , 4 Αγγλικών , 2 Γαλλικών ( που ήρθαν σε εμάς με απόσπαση από άλλο νομό ).

Και για συμπλήρωση ολίγων ωρών, κυρίως Αγγλικών και ελάχιστους Γυμναστές και Γαλλικών , ενώ δεν διατέθηκε κανένας Καλλιτεχνικών , Μουσικής και Πληροφορικής.

Υπάρχουν βέβαια ορισμένοι συνάδερφοι Πληροφορικής , Γαλλικών, Γερμανικών και Γυμναστών που μετατάχθηκαν στην Α/θμια , αλλά και αν δεν είχαν μεταταγεί θα

διατίθονταν στην Α/θμια του νομού μας χωρίς κανένα πρόβλημα αφού υπάρχουν σ’αυτήν μεγάλα κενά.

Όπως είναι φανερό ο νομός Χανίων είναι ελλειμματικός σε εκπαιδευτικό προσωπικό κατά δεκάδες άτομα και κατά εκατοντάδες για τις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης συνολικά , παρά την αύξηση του ωραρίου στην Β/θμια εκπαίδευση .

Ακόμα λείπουν πολλές προσλήψεις ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού στα τμήματα ένταξης , στην παράλληλη στήριξη και στην κατ ΄οίκον διδασκαλία .

Σαν εκλεγμένοι εκπρόσωποι στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Β/θμιας Εκπαίδευσης καλούμε όλους τους συνδικαλιστικούς , κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς να αντιδράσουν δυναμικά  ενάντια στην κατάρρευση του Δημόσιου Εκπαιδευτικού συστήματος που σταδιακά επιβάλλεται με τις εφαρμοσμένες πολιτικές .

Καλούμε τα σωματεία των εκπαιδευτικών , τους Συλλόγους και Ενώσεις γονέων , τα Επιστημονικά σωματεία , τους Δημάρχους , τους Βουλευτές του νομού και τα Κόμματα να αντιδράσουν συλλογικά και οργανωμένα για να σταματήσουμε την κατρακύλα .

Απαιτούμε εδώ και τώρα προσλήψεις για την πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών .

 

Οι αιρετοί του ΠΥΣΔΕ Χανίων

Ναξάκης Αντώνης

Φίλης Γιώργος

                              Χανιά 14 /11 / 2013a

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αστυνομια ρεθυμνου
Πρωτοφανής αστυνομική εισβολή σε σπίτι φοιτήτριας τα ξημερώματα!
Η όλη επιχείρηση στήθηκε για να… βρεθεί ποιος ευθύνεται  για κάποια συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης που γράφτηκαν στην πόλη στις 25 Μάρτη!
Πρωτοφανής αστυνομική εισβολή σε σπίτι φοιτήτριας τα ξημερώματα!