Thumbnail
Συντονιστικό Νηπιαγωγών

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

www.nipiagogoi.gr
 

Συναδέλφισσες -οι 

Από τον Έβρο μέχρι το Καστελλόριζο οι  προϊσταμένες/οι των Νηπιαγωγείων αντιδρούν και δε δέχονται να αξιολογηθούν!

Οι πρώτες μαζικές αντιδράσεις είναι γεγονός! Η Διευθύντρια Εκπαίδευσης Έβρου, από υπερβάλλοντα ζήλο έσπευσε πρώτη πανελλαδικά,  την περασμένη Τετάρτη, να καλέσει τις προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων  να εμφανιστούν 12 απ’ αυτές την Πέμπτη (άλλες 12 την Παρασκευή και 12 τη Δευτέρα) σε ραντεβού ανά 15λεπτο, προκειμένου να ξεκινήσει τις διαδικασίες της αξιολόγησής τους.

Με απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Π.Ε. Αλεξανδρούπολης οι προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων δεν παρουσιάστηκαν στα καθορισμένα από τη Διεύθυνση ατομικά ραντεβού, αλλά όλες μαζί και με τη συνοδεία του Δ.Σ. του Συλλόγου δήλωσαν κατηγορηματικά ότι δε θα δεχτούν να αξιολογηθούν. Μετά από αυτή τη δυναμική μαζική αντίδραση  η Διεύθυνση αναγκάστηκε να αναβάλει τις προγραμματισμένες αξιολογικές διαδικασίες.

Αυτή είναι η πρώτη νίκη!

ΔΕΝ  ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΟΥΜΕ!

Αν το ΥΠΑΙΘ μας καλέσει να αξιολογηθούμε, ακολουθούμε τις τελευταίες οδηγίες της ΔΟΕ σύμφωνα με τις οποίες:

1.      Με την ανακοίνωσή της με Αρ. Πρωτ. 1211/13-11-2014 μπορούμε να καταγράψουμε τη συμμετοχή μας στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει το ΔΣ της ΔΟΕ στο βιβλίο πράξεων προϊσταμένης ως εξής: «Δε συμμετέχω στις διαδικασίες της αξιολόγησης, υλοποιώντας την με α.π. 1201/31-10-2014  απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. την οποία εξωδίκως κοινοποίησε στους κ.κ. Υπουργούς Παιδείας και Οικονομικών.».

2.      Η αποχή μας από τις ενημερωτικές συναντήσεις αξιολόγησης στις οποίες θα μας καλέσουν σύντομα οι διευθυντές εκπαίδευσης και οι σχολικοί συμβουλοι –μέχρι τις 27 Νοέμβρη σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, καλύπτεται από τη ΔΟΕ όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή της με Αρ. Πρωτ. 1212/13-11-2014 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ «Στο πλαίσιο εφαρμογής της αξιολόγησης - χειραγώγησης, Διευθυντές Εκπαίδευσης και Σχολικοί Σύμβουλοι σε όλη την Ελλάδα καλούν τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων, προϊσταμένους/ες ολιγοθέσιων σχολείων και νηπιαγωγείων σε ενημερωτικές συναντήσεις. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλύπτει με την απόφασή του για απεργία - αποχή όλους τους παραπάνω συναδέλφους ώστε να μην συμμετέχουν στις συναντήσεις αυτές. Οι συνάδελφοι παραμένουν στις σχολικές τους μονάδες εκτελώντας κανονικά τα καθήκοντά τους και αφού συμμετέχουν στην απεργία - αποχή από όλες τις διαδικασίες της αξιολόγησης δεν είναι υποχρεωμένοι να παρευρεθούν στις συναντήσεις και δε διατρέχουν κίνδυνο πειθαρχικών κυρώσεων (σύμφωνα και με την άποψη της νομικής συμβούλου της Δ.Ο.Ε. κας Τσίπρα). Οι τοπικοί Σύλλογοι (ή όπου είναι απαραίτητο η Δ.Ο.Ε.) μπορούν να κηρύσσουν στάσεις εργασίας ώστε να καλύπτουν και τους υπόλοιπους συναδέλφους ώστε να συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που αποφασίζουν.».

Τώρα είναι το κομβικό σημείο για να μπλοκαριστεί η διαδικασία της αξιολόγησης! Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή όλοι ενωμένοι να τους διαλύσουμε! Μέσα από τους συλλόγους, με συγκεντρώσεις Νηπιαγωγών σε όλη την Ελλάδα, με μαζικές αντιδράσεις, μαζικές παραιτήσεις, με διακίνηση ενημερωτικού υλικού και με όποιον τρόπο συμβάλλει στην ακύρωση της αξιολόγησης-χειραγώγησης.

Ο Νοέμβρης της ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ του Πολυτεχνείου έμελλε να είναι και ο καθοριστικός μήνας για την  ΕΞΕΓΕΡΣΗ  των εκπαιδευτικών απέναντι στην αξιολόγησή τους με όποια προσωπεία και αν εμφανίζεται αυτή: αυτοαξιολόγηση σχολικής μονάδας, αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου, αξιολόγηση νηπίων –portfolio, διοικητική αξιολόγηση  στελεχών διευθυντών Δημοτικών σχολείων και προϊσταμένων Νηπιαγωγείων, προσωπική αξιολόγηση εκπαιδευτικών...

Η Χούντα των αξιολογητών έχει πήλινα πόδια και αυτός ο ΝΟΕΜΒΡΗΣ του 2014 θα της δώσει τη χαριστική βολή!

Συναδέλφισσες-οι

Ο δρόμος άνοιξε!

Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και το Καστελλόριζο ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗ ΔΕΧΤΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΕΙ!

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα