Thumbnail
Πολλά νηπιαγωγεία δε θα ανοίξουν σήμερα και ήρθε η ώρα να αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο μας τόσα χρόνια.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

Κύριε Υπουργέ

Πολλά νηπιαγωγεία δε θα ανοίξουν σήμερα και ήρθε η ώρα να αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο μας τόσα χρόνια.

Θα πρέπει να μάθει ο ελληνικός λαός, αυτό που οι νηπιαγωγοί γνωρίζουν από χρόνια. Ότι δηλαδή τα νηπιαγωγεία λειτουργούν, όχι γιατί υπάρχει κεντρικός και περιφερειακός σχεδιασμός από τους υπευθύνους στο Υπουργείο, αλλά γιατί υπάρχουν οι νηπιαγωγοί οι οποίοι τα στηρίζουν, αναλαμβάνοντας τον πιο πολυμορφικό ρόλο εκπαιδευτικού που υπάρχει στην ελληνική εκπαίδευση.

Οι εκπαιδευτικοί μέσα σε κλίμα εξουθένωσης και τρομοκρατίας, με εγκυκλίους-τελεσίγραφα που έρχονται νύχτα και το πρωί ανακαλούνται , με σχολικούς συμβούλους που τους κουνούν το δάχτυλο, με τη χθεσινή τροπολογία για αύξηση των μαθητών ανά τμήμα στα 28 παιδιά, με την κατάργηση ολοήμερων τμημάτων, χωρίς καθαρίστριες και με το φόβο της κινητικότητας-διαθεσιμότητας- απόλυσης ζουν καθημερινά το θέατρο του παραλόγου.

Θα πάρετε την ευθύνη για τα 28 παιδιά ανά τμήμα που θα στοιβαχτούν σε 25τμ (μέσος όρος επιφάνειας των αιθουσών), με το 60% των κτηρίων να έχουν κριθεί ακατάλληλα και επικίνδυνα για την ασφάλεια των παιδιών;

Θα πάρετε την ευθύνη για 50.000 νήπια και προνήπια τα οποία δεν θα φοιτήσουν στο δημόσιο νηπιαγωγείο, ενώ το Σύνταγμα, ο Υπέρτατος Νόμος του Κράτους, στο άρθρο 16, παρ. 4, που ισχύει και ψηφίστηκε το 1975 και αναθεωρήθηκε το 1996 και 2001 ορίζει ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ;

Πως τολμάτε στην αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας, που θέλετε να εφαρμοστεί άμεσα, να αναφέρεστε σε σχολική διαρροή; Θα θέλαμε να δούμε τι θα πείτε στον ελληνικό λαό, όταν 50.000 νήπια και προνήπια   μπαίνουν σε καθεστώς κινητικότητας και αποκλεισμού από το δημόσιο σχολείο. Δεν είναι αυτό σχολική διαρροή;

Πότε θα γίνει επιτέλους αυτός ο οργανωμένος κεντρικός σχεδιασμός και η χαρτογράφηση των περιοχών που αντιμετωπίζουν προβλήματα και ποιές είναι οι ολοκληρωμένες προτάσεις σας για την επίλυση του ζητήματος;

Οι πιέσεις, η οργή και ο θυμός 50.000 οικογενειών θα έπρεπε να απευθύνονται προς εσάς κι όχι προς τους νηπιαγωγούς, οι οποίοι δε φέρουν καμία ευθύνη για όλη αυτήν την εκρηκτική κατάσταση.

Σήμερα, για τον καθιερωμένο αγιασμό, σας καλούμε να πάτε εσείς σε ένα από τα κλειστά νηπιαγωγεία της περιφέρειας Αττικής και να αντιμετωπίσετε εσείς τους γονείς και τη δίκαιη αγανάκτησή τους.

11/9/2013

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα