Thumbnail
Συντονιστική επιτροπή καθηγητών σε διαθεσιμότητα Θεσσαλονίκης

ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Μετά την απόφαση της κυβέρνησης στις 22 Ιουλίου 2013 να θέσει σε διαθεσιμότητα 2.500 εκπαιδευτικούς και να καταργήσει υγιείς τομείς και ειδικότητες των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ, άνοιξε ο δρόμος των απολύσεων μόνιμων δημοσίων υπαλλήλων. Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την τρόικα, στα πλαίσια της «συμβολής» του Υπουργείου Παιδείας στην λεγόμενη «αναδιάρθρωση» του Δημοσίου, θα προχωρήσει στην επόμενη φάση των απολύσεων και κλεισίματος σχολείων, μέσα από το σχέδιο «αξιολόγησης» των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών. Με όλα αυτά θέλει να φτάσει το στόχο των 150.000 λιγότερων δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2015, που θα προέρχονται κυρίως από τους χώρους της παιδείας, της υγείας και των ΟΤΑ.

Μετά από έξι μήνες διαθεσιμότητας, αντιμετωπίζουμε σήμερα την βέβαιη απόλυση τουλάχιστον 445 συναδέλφων μας και την μετακίνηση άλλων 1308. Η μετακίνηση αυτή σημαίνει για τους περισσοτέρους εκπαιδευτικούς βίαιη αλλαγή επαγγέλματος (διοικητικοί κ.α.), βίαιη αλλαγή τόπου διαμονής και υποβιβασμό της κατηγορίας τους (από ΠΕ σε ΤΕ κ.τ.λ.) αφού στέλνονται σε άλλα υπουργεία, ακόμη και σε υπηρεσίες που δεν έχουν ιδρυθεί (ΣΕΚ). Απουσιάζει δε το ξεκάθαρο πλαίσιο εργασιακών σχέσεων αφού πολλές από τις θέσεις είναι αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου ή δημοσίου δικαίου και κάποιες από αυτές είναι εξαιρετικά αμφίβολο για πόσο θα υπάρχουν.

Η κυβέρνηση μέσω της «μοριοδότησης» επιχειρεί με ύπουλο τρόπο να μας διαιρέσει, να μας διχάσει και να μετατοπίσει την ουσία του προβλήματος που είναι οι απολύσεις (αφού οι θέσεις είναι λιγότερες) στην αντιπαράθεση μεταξύ διορισμένων μέσω ΑΣΕΠ και μέσω επετηρίδας κ.α.

Συγχρόνως, εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα που κατέχουν δεύτερα πτυχία (μαθηματικοί, φιλόλογοι, φυσικοί, χημικοί), αποκλείονται από την διαδικασία μετάταξης στις ειδικότητες αυτές, την ίδια ώρα που το Υπουργείο προβαίνει σε νέους διορισμούς, αυτών ακριβώς των ειδικοτήτων!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Όλο το προηγούμενο διάστημα δώσαμε μεγάλες μάχες, αλλά η αποφασιστική σύγκρουση βρίσκεται μπροστά μας.

Σκεφτείτε μόνο ότι αν τώρα επιτρέψετε να απολυθούν συνάδελφοί σας, επιτρέπετε να ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου για όλους. Αν αποδεχθείτε και την επικείμενη αξιολόγηση και όλα τα άλλα που έπονται, δίνεται τη δυνατότητα στον Υπουργό και την κυβέρνηση να συνεχίσουν το καταστροφικό έργο τους - έργο διάλυσης της δημόσιας δωρεάν παιδείας, εξαθλίωσης των εργαζομένων και στέρησης βασικών συνταγματικών δικαιωμάτων μας.

Στον παραλογισμό της κυβέρνησης, στην πολιτική της διάλυσης του Δημόσιου δωρεάν σχολείου και στις απολύσεις εκπαιδευτικών οφείλουμε να απαντήσουμε μαζικά και συντονισμένα (γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές) - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ:

·                     Να υπερασπιστούμε το Δημόσιο και Δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά

·                     Να μην επιτρέψουμε καμία απόλυση εκπαιδευτικών μέσα από τη διαθεσιμότητα ή την αξιολόγηση,

·                     Να διεκδικήσουμε την Επαναλειτουργία των Τομέων και Ειδικοτήτων και

·                     Να δημιουργήσουμε ΜΑΖΙ με τους άλλους εργαζόμενους που βρίσκονται στην ίδια θέση (σχολικοί φύλακες, διοικητικοί ΑΕΙ, προσωπικό ΕΡΤ), ένα ενιαίο μέτωπο αντίστασης.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΕΡΟΣ

Δευτέρα 27–1–2014, σε συγκέντρωση-διαμαρτυρία των καθηγητών, μαθητών και γονιών, στον Ευκλείδη στις 8 π.μ.

Παρασκευή στις 31–1–2014, στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο που οργανώνεται από την ΟΛΜΕ, τις ΕΛΜΕ και άλλα σωματεία με κεντρική αιχμή την αποτροπή των απολύσεων, την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και των δημόσιων αγαθών.

Παρασκευή 7–2–2014, σε Πανελλαδική διαμαρτυρία ενάντια στις διαθεσιμότητες–απολύσεις στην Αθήνα στο Συμβούλιο Της Επικρατείας.

Καλούμε να συγκληθούν νέες Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και των Καθηγητών σε Διαθεσιμότητα  μετά τις    8-2-2014, οι οποίες θα αποφασίσουν  τη συνέχιση, οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα, ενάντια στις Διαθεσιμότητες – Απολύσεις και στις αναγκαστικές μορφές Κινητικότητας.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ σε ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

areios-pagos-efeteio-241465305562-1.jpg
Καταπέλτης ο Άρειος Πάγος για τους Σπαρτιάτες – «Πραγματικός αρχηγός ο Ηλίας Κασιδιάρης»
«Καταδεικνύεται ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός αρχηγός του κόμματος ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» - Το σκεπτικό του Αρείου Πάγου
Καταπέλτης ο Άρειος Πάγος για τους Σπαρτιάτες – «Πραγματικός αρχηγός ο Ηλίας Κασιδιάρης»
foto_education_notebook_phone_alfavita.jpg
Διορισμοί - Εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής: Υπάρχουν 554 οργανικά κενά που δεν ανακοινώνονται
Πίνακας με τα οργανικά κενά για Μετατάξεις σε κενές οργανικές θέσεις Εκπαιδευτικών ΠΕ 11 Φυσικής Αγωγής των ετών 2020-2024
Διορισμοί - Εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής: Υπάρχουν 554 οργανικά κενά που δεν ανακοινώνονται