Thumbnail
Νέα Κυβέρνηση

Ο Αλέξης Τσίπρας θα λάβει εντός της ημέρας εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της Κουμουνδούρου, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ορκιστεί πρωθυπουργός εντός της ημέρας, ενώ η κυβέρνηση συνεργασίας θα ορκιστεί το απόγευμα της Τρίτης ή το αργότερο την Τετάρτη.
Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, φαίνεται να έχει ήδη κλείσει η συμφωνία για κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στην οποία το κόμμα του Πάνου Καμμένου θα έχει ένα υπουργικό χαρτοφυλάκιο -πιθανότατα θα δοθεί στον ίδιο τον Πάνο Καμμένο το υπουργείο Ναυτιλίας.
Ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε το βράδυ της Κυριακής με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο και αποφασίστηκε συνάντηση για σήμερα το πρωί στις 10:30, αμέσως μετά τη λήψη της διερευνητικής εντολής από τον Κάρολο Παπούλια, με αντικείμενο τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας των δύο κομμάτων.
«Με τον κ. Καμμένο υπήρξε συμφωνία για συνάντηση αύριο Δευτέρα ώστε να επιβεβαιωθεί η στήριξη και η πιθανή συμμετοχή των ΑΝΕΛ στο νέο κυβερνητικό σχήμα» σημείωναν συγκεκριμένα πηγές της Κουμουνδούρου.
Παράλληλα ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε με τον Σταύρο Θεοδωράκη και θα υπάρξει συνάντηση των δύο ανδρών αύριο το απόγευμα προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να διερευνήσει το ενδεχόμενο ψήφου ανοχής από «Το Ποτάμι» στη νέα κυβέρνηση. Ενδεχόμενο που στο νέο κόμμα δεν αποκλείουν, αλλά όπως λένε θα ακούσουν τι έχει να τους πει ο κ. Τσίπρας και αναλόγως θα πράξουν.
Παράλληλα ο κ. Τσίπρας θα επιδιώξει συνάντηση και με τον ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, με τον οποίο επίσης επικοινώνησε.

Η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, αν φυσικά δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο στη σημερινή συνάντηση, θα έχει τη στήριξη 163 βουλευτών.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα