Thumbnail
Ενάντια στις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα

Κινητοποιήσεις αρχίζει από σήμερα Δευτέρα 30 Ιουνίου η ΑΔΕΔΥ, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου για την επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο και την κατάργηση των μέτρων της διαθεσιμότητας και των απολύσεων και την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων υπαλλήλων.

«Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, καταργείται κάθε αντικειμενικό και μετρήσιμο κριτήριο για την επιλογή των προϊσταμένων» τονίζει στην απόφασή της η ΑΔΕΔΥ που εξήγγειλε  σειρά κινητοποιήσεων.
Οι διαμαρτυρίες αρχίζουν με καταλήψεις των γραφείων διοίκησης και προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες και τους χώρους εργασίας, ενώ στις 15:00 σήμερα μεσημέρι της Δευτέρας θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια των εργαζομένων του Δημοσίου σε όλη τη χώρα.
Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί έξω από το υπουργείο Οικονομικών (Καραγεώργη της Σερβίας 10), ενώ οι κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ, πρόκειται να κλιμακωθούν στις 9 Ιουλίου, με 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλο το Δημόσιο συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα.
 
ΟΛΜΕ: Όλοι και όλες τη Δευτέρα 30 Ιούνη 2014 στις 3.00 μ.μ. στο συλλαλητήριο στο Υπουργείο Οικονομικών
 
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί όλους τους καθηγητές να συμμετέχουν στο  συλλαλητήριο που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ και θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 30 Ιούνη 2014 στις 3.00 μ.μ. στο κέντρο αγώνα που έχουν δημιουργήσει εδώ και 50 μέρες οι απολυμένοι/-ες συνάδελφοι/-ισσες μας (καθηγητές, σχολ. φύλακες, καθαρίστριες) έξω από το Υπουργείο Οικονομικών (Καραγεώργη της Σερβίας 10).
 
Το συλλαλητήριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Δράσης για τη διεκδίκηση και προβολή των αιτημάτων μας για την ακύρωση της προωθούμενης αξιολόγησης,  την επαναπρόσληψη όλων των διαθεσίμων και απολυμένων υπαλλήλων και την επαναλειτουργία όλων των τομέων και ειδικοτήτων της ΤΕΕ που καταργήθηκαν.
 
Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η ΠΟΕ – ΟΤΑ
 
Η Ομοσπονδία  καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ στο ΥΠΟΙΚ, όπως και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματίσει η ΠΟΕ-ΟΤΑ για σήμερα Δευτέρα στη 1 το μεσημέρι στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Η απάντηση των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση για τη μη εφαρμογή του Νόμου 4250/2014 για τη δήθεν «αξιολόγηση» κορυφώνεται, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων δεν προχώρησε στην έκδοση της απόφασης για τον επιμερισμό των ποσοστών.
Η προσχηματική «αξιολόγηση» που επιχειρεί να εφαρμόσει με κάθε τρόπο και μέσο η κυβέρνηση, έχει μοναδικό στόχο να δημιουργήσει μόνιμες «δεξαμενές» διαθέσιμων και υποψήφιων για απόλυση εργαζομένων στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, διαλύοντας τις Δημόσιες Υπηρεσίες και εκχωρώντας βασικές αρμοδιότητες Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα στα μεγάλα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα.
Την 1η Ιουλίου 2014 κανένας Δήμος της χώρας και με οποιοδήποτε τρόπο δεν πρέπει να έχει εκδώσει την απόφαση κατανομής των ποσοστών που αποτελεί τη βασική προϋπόθεση εφαρμογής του νέου τύπου «συγκριτικής αξιολόγησης».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΕΘ
Καταγγελία «βόμβα» για νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης: Eνημέρωσαν ασθενή ότι έχει καρκίνο έναν χρόνο μετά τη βιοψία
«Φοβάμαι ότι υπάρχουν κι άλλες βιοψίες, που ενδεχομένως δεν έχουν εκτιμηθεί»
Καταγγελία «βόμβα» για νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης: Eνημέρωσαν ασθενή ότι έχει καρκίνο έναν χρόνο μετά τη βιοψία
βια ανηλικων
ΟΛΜΕ: Σχετικά με το πρωτόγνωρο περιστατικό σε Γυμνάσιο της Αθήνας
Η ΟΛΜΕ είχε εγκαίρως προβλέψει και προειδοποιήσει  το υπουργείο Παιδείας για την έξαρση βίας, είχε καταθέσει υπόμνημα με συγκεκριμένες προτάσεις και...
ΟΛΜΕ: Σχετικά με το πρωτόγνωρο περιστατικό σε Γυμνάσιο της Αθήνας