Thumbnail
Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει το σύνολο των δεσμεύσεων της κυβέρνησης έναντι της τρόικας

Mε τον ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει «εμπαιγμό του Κοινοβουλίου και της δημοκρατίας» λόγω της πληθώρας των διατάξεων και των τροποποιήσεων της τελευταίας στιγμής, ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου – σκούπα .

Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει, νέες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις με την καθιέρωση της "ρήτρας μηδενικού ελλείμματος", πέρα από τη μείωση κατά 5,2% που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουλίου και αφορούσε περισσότερους από 1 εκατομμύριο συνταξιούχους.

Οι μειώσεις κατά τον ίδιο τρόπο επεκτείνονται και στις εφάπαξ παροχές καθώς στα ταμεία (συμπεριλαμβανομένου και του Ταμείου Αρωγής Υπαλλήλων Βουλής) θα καθιερωθεί "ρήτρα βιωσιμότητας". Ταυτόχρονα, με το πολυνομοσχέδιο, το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ), οι ειδικοί Κλάδοι και Λογαριασμοί των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού (ΜΤΣ, ΜΤΑ, ΜΤΝ) εντάσσονται στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), δηλαδή και οι ένστολοι όλων των σωμάτων θα έχουν αντίστοιχες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις.

Την άποψη πως οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο αποτελούν προϊόν διαβούλευσης και συμφωνίας σύσσωμου του υπουργικού συμβουλίου «και όχι πρωτοβουλία ενός ή δύο μελών της κυβέρνησης»  επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και απηύθυνε έκκλησή προς όλα τα κόμματα «να συμβάλουν στη στήριξη των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα