Thumbnail
Οι αγρότες ξαναβγαίνουν με τα τρακτέρ τους στους δρόμους

Οι αγρότες ξαναβγαίνουν με τα τρακτέρ τους στους δρόμους. Νέος κύκλος κινητοποιήσεων ξεκινά από αύριο Τρίτη 21/1 με συντονισμένη δράση ανά την Ελλάδα, όπως αποφασίστηκε σήμερα (Κυριακή) σε πανελλαδική σύσκεψη αγροτών που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα.

 
Στη σύσκεψη – που έγινε με μαζική συμμετοχή εκπροσώπων από τα μπλόκα από την Έβρο μέχρι και την Κρήτη – αποφασίστηκε πως, από την Τρίτη, θα αρχίσουν να βγαίνουν τρακτέρ στις πλατείες των χωριών και από τη συμμετοχή θα εξαρτηθεί και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων – με ορατή την προοπτική των μπλόκων στα τέλη Ιανουαρίου.
 
Επίσης, αποφασίστηκε να γίνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας σε πανελλαδικό επίπεδο, έξω από τις εφορίες, την Παρασκευή. Επιπλέον, εξετάζεται το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Agrotica 2014, με πιο πιθανή ημερομηνία την 1η Φεβρουαρίου
 
 
Επιπλέον στο τέλος αυτής της βδομάδας (25-26 Γενάρη) θα πραγματοποιηθούν συνεδριάσεις και συσκέψεις των Επιτροπών Αγώνα και των Συντονιστικών ώστε να καθοριστεί εκ νέου συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης. 
 
Οι μικρομεσαίοι αγρότες παλεύουν, κυριολεκτικά, για την επιβίωσή τους, καθώς οι αποφάσεις και τα μέτρα που παίρνονται εναντίον τους - φόροι για το εισόδημα, τα σπίτια, τα οικόπεδα και τα χωράφια, παρακρατήσεις επιδοτήσεων, δικαστικές διώξεις και κατασχέσεις για χρέη, χαράτσια για τον ΕΛΓΑ, τον ΟΓΑ, τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τον ΕΟΠΥΥ, τεράστιες αυξήσεις στην τιμή του αγροτικού πετρελαίου και του αγροτικού ρεύματος, μεγάλες μειώσεις στην επιστροφή ΦΠΑ και Ειδικού Φόρου Καυσίμων κ.ά. - σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές παραγωγού των αγροτικών προϊόντων, την αύξηση του κόστους παραγωγής και τις περικοπές των επιδοτήσεων τούς οδηγούν, με γοργό ρυθμό, στο ξεκλήρισμα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

olme.jpg
ΑΣΕ: Ελπιδοφόρα μηνύματα από τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών για το 21ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ
Τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών αποτυπώνουν την ενίσχυση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών, που σημειώνει άνοδο σε ψήφους, σε ποσοστά και...
ΑΣΕ: Ελπιδοφόρα μηνύματα από τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών για το 21ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ