Thumbnail
Στον καιάδα η ψυχική υγεία

Το Success story της ελληνικής κυβέρνησης, από την μία δίνει δισεκατομμύρια στους μεγαλοεργολάβους και  στις τράπεζες και από την άλλη κόβει κονδύλια από την δημόσια ψυχική υγεία για να βρει το ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής που της αναλογούσε για προγράμματα κατά της ανεργίας των νέων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, ρίχνοντας έτσι στον Καιάδα, ένα από τα πλέον απροστάτευτα και αδύναμα τμήματα το πληθυσμού, αυτό των ψυχικά ασθενών! Αυτό προκύπτει από απάντηση που δόθηκε σε  ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, ο οποίος έθεσε το ζήτημα της ψυχικής υγείας στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η ανκοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ο Νίκος Χουντής έθεσε σειρά ερωτημάτων για την πορεία της ψυχικής μεταρρύθμισης.

Στην ερώτηση γιατί μειώθηκε ο προυπολογισμός του προγράμματος για την ψυχική υγεία σε ποιες άλλες δράσεις μεταφέρθηκαν τα κονδύλια που περικόπηκαν, ο Ευρωπαίος Επίτροπος αφού επικαλείται τη χαμηλή απορροφητικότητα του προγράμματος, απαντά ότι «Ο προϋπολογισμός που διατέθηκε από την εν λόγω μεταφορά (86,6 εκατομμύρια ευρώ), προορίζεται για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας των νέων».

Επίσης στο ερώτημα του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. γιατί οι περικοπές αφορούσαν ουσιαστικά μόνο το δημόσιο κομμάτι της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης στην Ελλάδα και όχι την ιδιωτική, ο ευρωπαίος επίτροπος μετέθεσε τις ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση λέγοντας πως «Η ευθύνη για την κατανομή των κεφαλαίων εναπόκειται στο κράτος μέλος».

Για τους εργαζόμενους στα ψυχιατρικά νοσοκομεία

Ο Επίτροπος Άντορ μίλησε για μεταφορά μόνο του εξιδικευμένου ιατρικού προσωπικού από τα καταργηθέντα ψυχιατρικά νοσοκομεία σε ψυχιατρικές μονάδες γενικών νοσοκομείων ή σε δομές ψυχικής υγείας σε αντίθεση με το ίδιο το μνημόνιο, το οποίο  δεσμευόταν ότι θα  «θα αξιοποιηθεί πλήρως το σύνολο του προσωπικού από τα καταργηθέντα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα