Thumbnail
Έκθεση

Δημιουργώντας το σκηνικό μιας έπαυλης της Βραζιλίας του 1950, οι εικαστικοί Μαριάννο Καπουράνης και Ντένις Καπουράνης παρουσιάζουν την πρώτη τους κοινή έκθεση, με τίτλο «Villa Salvatore», η οποία εγκαινιάζεται στην γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου, στη Θεσσαλονίκη, σήμερα, Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, στις 8.30 το βράδυ, και θα διαρκέσει έως τις 7 Νοεμβρίου.

Όταν το πάρτι έχει τελειώσει

Πρώην εγκληματίες πολέμου, αυτόκλητοι ευεργέτες αποικιών, αρχαιοκάπηλοι, μεγαλέμποροι και μεγαλογιατροί έχουν βρει καταφύγιο στη Νότια Αμερική. Η χρονική στιγμή, που παρουσιάζεται τρισδιάστατα στον χώρο της γκαλερί, είναι τα μεθεόρτια ενός πάρτι, στην έπαυλη ενός Ευρωπαίου αρχαιοκάπηλου, σε μία νεόδμητη αποικία της Βραζιλίας.

Ο άνθρωπος αυτός έχει γυρίσει τις μισές αποικίες της Γης, ως ευεργέτης, με σκοπό την εμπορική εκμετάλλευση των πολιτιστικών προϊόντων. Τα αντικείμενα που συλλέγει διαπραγματεύονται, κυρίως, θεία ή ανθρώπινα είδωλα, αναφορικά με την αιώνια ανάγκη του ανθρώπου για ήρωες και σωτήρες.

Σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης - μουσειολόγου Μαρίνας Αθανασιάδου και με ξεναγό την εικαστικό Μαρία Παπαδημητρίου (επίσημη εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Μπιενάλε της Βενετίας 2015), ο χώρος της γκαλερί μετατρέπεται στο εσωτερικό της αποικιακής έπαυλης, όπου το πάρτι έχει τελειώσει και ο χώρος είναι πλέον άδειος από ανθρώπους. Παραμένουν μόνο τα έργα, ζωγραφικά και γλυπτικά, τα οποία καταγράφουν τη συνεχή αναζήτηση του σύγχρονου ανθρώπου για προστασία και σωτηρία.

Πληροφορίες
Γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου: Π. Π. Γερμανού 5 - Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 275985. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο: 10.30 - 14.00, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 10.30 - 14.00 και 5.30 - 21.00.

Πηγή: naftemporiki.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας
Ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας