Thumbnail
ΤΕ01

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο νέος νόμος  4327/15 (ΦΕΚ -50 Α/14-5-15). Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015. “Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και άλλες διατάξεις”. Με το Νομοσχέδιο επιχειρείται ένα ποιοτικό άλμα στην επιλογή των στελεχών, με την εισαγωγή διαδικασιών συμμετοχικής και άμεσης δημοκρατίας. Η εμπλοκή του Συλλόγου Διδασκόντων στη διαδικασία αποτελεί απολύτως θετική εξέλιξη.

Αναφορικά με το Άρθρο 25 «Κρίση και επιλογή υποδιευθυντών σχολικών μονάδων και Ε.Κ., υπευθύνων τομέων Ε.Κ. …»:

Πιο συγκεκριμένα με το:  Άρθρο 17 παραγρ. ββ). Προϋποθέσεις επιλογής: Για τις θέσεις Διευθυντών Ε.Κ., εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των κλάδων  ΠΕ 12, ΠΕ 14, ΠΕ 17, ΠΕ 18, ΠΕ 19 και ΠΕ 20.

 Και: Άρθρο 17. Κριτήρια επιλογής παραγρ.3........................... Ειδική προϋπόθεση για την επιλογή σε θέση υποδιευθυντή και υπεύθυνου τομέα Ε.Κ. είναι ο εκπαιδευτικός να ανήκει σε κλάδο ή ειδικότητα που προβλέπεται για το Ε.Κ.

Θα είμαστε ο μόνος κλάδος εκπαιδευτικών οι ΤΕ01 που ενώ έχουμε το δικαίωμα του εκλέγειν στερούμαστε το δικαίωμα του εκλέγεσθαι από τους Συλλόγους διδασκόντων.

Οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΤΕ01 του Ν. 1566/85 έχουν διορισθεί στην δημόσια εκπαίδευση σύμφωνα με συγκεκριμένο προσοντολόγιο, το οποίο καθορίζει ακόμα και σήμερα τους διορισμούς των εκπαιδευτικών, τα εκπαιδευτικά καθήκοντα και τις υπηρεσιακές μεταβολές κάθε κλάδου στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Σύμφωνα  με τον ιδρυτικό νόμο της ΣΕΛΕΤΕ (άρθρο 24 Ν.Δ. 3971/7-9-1959), όπου προκύπτει από έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας με αριθ. Πρωτ. 146146/17-11-1964, οι πτυχιούχοι των Σχολών Εργοδηγών με την απόκτηση του πτυχίου της ΠΑΤΕΣ/ΣΕΛΕΤΕ κατατάσσονται στην ίδια εκπαιδευτική βαθμίδα με τις Παιδαγωγικές Ακαδημίες του κράτους.

Οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΤΕ01 σύμφωνα με τον Ν.1566/85 αρθρο11, το Ν. 2640/98, το ΠΔ. 25/2002 ακόμα και τον πιο πρόσφατο νόμο 3848/2010 της Διαμαντοπούλου είχαν το δικαίωμα να εκλέγονται σε θέσεις Υπευθύνων Τομέων Ε.Κ και Υποδιευθυντών Ε.Κ που τώρα τους αφαιρείται. Επιπλέον, ο αποκλεισμός τους από την διαδικασία αξιολόγησης   δημιουργεί ηθικά, κοινωνικά παιδαγωγικά συνεργατικά και νομικά προβλήματα.

Θεωρούμε ότι ήταν μια ενέργεια απροσεξίας και όχι κάποιων συντεχνιακών συμφερόντων άλλων ειδικοτήτων και καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να αποκαταστήσει άμεσα την αδικία που έγινε στο συγκεκριμένο κλάδο στο νόμο 4327/15  “Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και άλλες διατάξεις”, που ψηφίστηκε στις 14-5-2015.

Βασική αρχή όλων μας θα πρέπει να είναι ότι όλοι οι κλάδοι εκπαιδευτικών  έχουν δικαίωμα ισότιμης συμμετοχής στην αξιολόγηση και κρίσης τους από τους  Συλλόγους Διδασκόντων   αν είμαστε ικανοί να υπηρετήσουμε ως Τομεάρχης της ειδικότητάς μας <υπευθύνων τομέα> στο Ε.Κ που είναι αποκλειστικά και ο φυσικός μας χώρος στον οποίο έχουμε αποκλειστική διάθεση εκπαιδευτικής απασχόλησης μιας και είμαστε καθαρά  εργαστηριακοί καθηγητές.

--

*        Με εκτίμηση
*   [email protected]
*        εκπαιδευτικός
  ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ  ΒΑΣΙΛΗΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ξυλοδαρμός μαθητή από καθηγητή
Τραγικές καταστάσεις: Σακάτεψαν στο ξύλο μια μαθήτρια στο Αιγάλεω και δυο μαθητές στο Μοσχάτο
Άγριο ξύλο στο προαύλιο σχολείου – 16χρονη στο νοσοκομείο με κολάρο
Τραγικές καταστάσεις: Σακάτεψαν στο ξύλο μια μαθήτρια στο Αιγάλεω και δυο μαθητές στο Μοσχάτο
sintaksi_0.jpg
Αναβολή αύξησης ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης έως το 2030
Τα τρέχοντα όρια διατηρούνται, καθώς η πορεία του ασφαλιστικού συστήματος παραμένει σταθερή και οι δημογραφικοί δείκτες δεν απαιτούν άμεσες αλλαγές
Αναβολή αύξησης ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης έως το 2030
ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Παρέμβαση της αστυνομίας ξανά στο 1ο Γυμνάσιο Μελισσίων
Η θέση δε των εκπαιδευτικών και ακόμα περισσότερο των γονέων και των εκλεγμένων εκπροσώπων τους (Σύλλογος Γονέων), οφείλει να είναι ΔΙΠΛΑ και όχι...
Παρέμβαση της αστυνομίας ξανά στο 1ο Γυμνάσιο Μελισσίων