Thumbnail
Δεν είναι ξεκάθαρο αν κρατάει αιχμηρό αντικείμενο όπως υποστηρίζει η αστυνομία

Βίντεο, με το οποίο φαίνεται η εν ψυχρώ εκτέλεση του 25χρονου αφροαμερικανού  Καζίμ Πάουελ, από την αστυνομία του Σαίντ Λιούις  δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα από τις αρχές. Ο νεαρός που σκοτώθηκε την Τρίτη, είναι ο δεύτερος  κατά σειρά νεκρός αφροαμερικανός από πυρά αστυνομικών τις τελευταίες 10 μέρες, κάτι που έχει πυροδοτήσει ήδη μεγάλες αντιδράσεις, ιδιαίτερα στην πόλη Φέργκιουσον της πολιτείας Μισούρι.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας στο Σέντ Λούις Σαμ Ντότσον δήλωσε πως ο ύποπτος φερόταν παράξενα πηγαίνοντας πάνω κάτω στο δρόμο.

Στο βίντεο εμφανίζεται ο 25χρονος να περπατάει νευρικά γύρω από δύο κουτάκια αναψυκτικών που έχει αφήσει στο πεζοδρόμιο. Το ένα χέρι του είναι στην τσέπη του φούτερ που φοράει χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν κρατάει κάποιο όπλο αν και η αστυνομία ανακοίνωσε ότι κρατούσε μαχαίρι.

Όταν οι αστυνομικοί τον πλησίασαν ο 25χρονος κατευθύνθηκε προς το μέρος τους και έβγαλε ένα μαχαίρι, σύμφωνα με την αστυνομία και φώναξε στους αστυνομικούς: «Πυροβολήστε με τώρα. Σκοτώστε με».

«Οι αστυνομικοί του ζήτησαν επανειλημμένα να σταματήσει και να πετάξει στο μαχαίρι. Ωστόσο συνέχισε να κινείται προς το μέρος τους και έφτασε μόλις τρία με τέσσερα πόδια από τον έναν αστυνομικό. Τότε και οι δύο αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον του» δήλωσε ο Ντότσον.

Το βίντεο όμως διαψεύδει τη δήλωση για το πως συνέβη το περιστατικό, καθώς φαίνεται ότι ο 25 χρονος δεν πλησίασε τους αστυνομικούς στην απόσταση της οποία ανέφεραν αρχικά. Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν να πυροβολούν 15 δευτερόλεπτα από την άφιξή τους στο σημείο, σκοτώνοντας τον νεαρό με 12 σφαίρες.

Το αστυνομικό τμήμα του St. Louis δημοσίευσε το βίντεο και την τηλεφωνική κλήση, αναφέροντας σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι θα δράσει με διαφάνεια.


Ο άνδρας που έχει τραβήξει με το κινητό του τηλέφωνο όλο το περιστατικό σοκαρισμένος αρχίζει να φωνάζει «τον σκότωσαν, θα μπορούσαν να του είχαν ρίξει με taser» ενώ στο σημείο φτάνουν και άλλοι αστυνομικοί που απομακρύνουν τους αυτόπτες μάρτυρες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pikantika-fagita.jpg
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά
Μαγειρέψτε σαν Έλληνες στην πατρίδα του Τσελεμεντέ - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχώρισε γαστρονομικά το βρετανικό περιοδικό National Geographic
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά