Thumbnail
Το κενό ασφάλειας επιτρέπει σε κάποιον χάκερ να εισχωρήσει σε ένα πληροφοριακό σύστημα

Ένα σοβαρό κενό ασφαλείας στον Internet Explorer, το οποίο επιτρέπει στους χάκερ να αποκτήσουν εξ αποστάσεως τον πλήρη έλεγχο ενός υπολογιστή, εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και η Microsoft προσπαθεί να το διορθώσει, καθώς ήδη έχουν καταγραφεί μεμονωμένες επιθέσεις σε αμερικανικές επιχειρήσεις, κυρίως στους τομείς άμυνας και χρηματοοικονομικών.

To κενό αφορά στις εκδόσεις 6 έως 11 του Internet Explorer, οι οποίες υπολογίζεται από την εταιρεία ερευνών NetMarketShare ότι χρησιμοποιούνται σε πάνω από τους μισούς (55%) υπολογιστές διεθνώς.

Το κενό επιτρέπει στους χάκερ να αποκτήσουν εξ αποστάσεως τον πλήρη έλεγχο ενός υπολογιστή και ήδη η αμερικανική εταιρεία ανέφερε ότι έχουν παρουσιαστεί μεμονωμένες επιθέσεις σε αμερικανικές επιχειρήσεις, κυρίως στους τομείς άμυνας και χρηματοοικονομικών.

Η Microsoft ανέφερε ότι το κενό ασφάλειας επιτρέπει σε κάποιον χάκερ να εισχωρήσει σε ένα πληροφοριακό σύστημα, να σβήσει στοιχεία, να εγκαταστήσει κακόβουλο λογισμικό ή να δημιουργήσει λογαριασμούς χρηστών που δίνουν πλέον στον χάκερ πλήρη δικαιώματα χρήστη. Ο χάκερ μπορεί να “μολύνει” τον υπολογιστή ενός ανύποπτου χρήστη, αν ο τελευταίος -παραπλανώμενος από κάποιο ηλεκτρονικό μήνυμα-παγίδα- επισκεφτεί μέσω του Internet Explorer έναν “παγιδευμένο” διαδικτυακό τόπο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κώστας Γενιδούνιας
ΟΛΜΕ: «Απαράδεκτη η απόλυση του Κώστα Γενιδούνια – Εργοδοτική τρομοκρατία της HELLENIC TRAIN»
«Οι απειλές του πρωθυπουργού ακόμα και για απολύσεις εκπαιδευτικών εντάσσονται στο γενικότερο σχέδιο στοχοποίησης και τρομοκράτησης»
ΟΛΜΕ: «Απαράδεκτη η απόλυση του Κώστα Γενιδούνια – Εργοδοτική τρομοκρατία της HELLENIC TRAIN»
foto_education_pencils_blue.jpg
Πειραματικά Σχολεία 2025: Βγήκαν τα αποτελέσματα της κλήρωσης – Δείτε εάν περάσατε
Ολοκληρώθηκε η Δημόσια Κλήρωση για τα Πειραματικά Σχολεία – Αναρτήθηκαν τα Αποτελέσματα
Πειραματικά Σχολεία 2025: Βγήκαν τα αποτελέσματα της κλήρωσης – Δείτε εάν περάσατε
ΥΠΑΙΘΑ
Υπάλληλοι ΚΕΔΑΣΥ-ΣΑΕΚ: «Να γίνει νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει στις ΣΑΕΚ να συμμετάσχουν σε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ»
Ενημέρωση για τη συνάντηση με τον Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου της Υπουργού Παιδείας, κ. Κώστα Γιαννικόπουλο
Υπάλληλοι ΚΕΔΑΣΥ-ΣΑΕΚ: «Να γίνει νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει στις ΣΑΕΚ να συμμετάσχουν σε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ»
zaxaraki
Συνέργειες υπουργείων Παιδείας Ελλάδας και Κύπρου: Αξιολόγηση εκπαιδευτικών και πρόληψη και αντιμετώπιση φαινομένων βίας
Τι είπε για την επίσκεψη της Σοφίας Ζαχαράκη η υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου Αθηνά Μιχαηλίδου
Συνέργειες υπουργείων Παιδείας Ελλάδας και Κύπρου: Αξιολόγηση εκπαιδευτικών και πρόληψη και αντιμετώπιση φαινομένων βίας