Thumbnail
Σαμαράς: «δεν θα μείνει ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες»

της Κλειώ Ιωάννου

Στην ανατροπή του κλίματος που επικρατεί στους κόλπους και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στόχευσε η ομιλία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

«Με βάση τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη, στην υποθετική περίπτωση που γίνουν εκλογές και τις κερδίσει την επομένη δεν θα μείνει ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός προς τους βουλευτές του κόμματός του, σηκώνοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης με την αξιωματική αντιπολίτευση στο φόντο των εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ.

Την επιστροφή στην παλιά ρητορεία, επισφράγισε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ,  Άδωνης Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια αντιπαράθεσης  με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Γελάλη στον ΣΚΑΙ, δηλώνοντας  τα εξής:  «Δεν έχω καμία αμφιβολία πως άμα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα αδειάσουν οι τράπεζες και εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να το πω».

Στον απόηχο των εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ, τις οποίες η κυβέρνηση κοστολογεί τουλάχιστον 27,2 δισ. ευρώ, αλλά και της αναφοράς του κ. Τσίπρα για «εκλογές, χθες», ο κ. Σαμαράς σε χθεσινοβραδινή συνομιλία με βουλευτές της Ν.Δ., στη Βουλή, προχώρησε σε κλιμάκωση έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης και παράλληλα επιχείρησε να βάλει τέλος στην έντονη εκλογολογία. Στέλνοντας μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, τόσο προς την αξιωματική αντιπολίτευση όσο και προς το εσωτερικό της κυβέρνησης και της Ν.Δ., ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε πως «όποιος μιλά για εκλογές τώρα, ή δεν ξέρει από πολιτική ή δεν θέλει το συμφέρον του τόπου ή εξυπηρετεί δικά του συμφέροντα».

Μετά και τον σκόπελο του ΕΝΦΙΑ η κυβέρνηση προσπαθεί να απορροφήσει την ενδοκυβερνητική «γκρίνια»  παράλληλα με έναν νέο κύκλο δεσμεύσεων και μέτρων που συμφώνησε για να διασφαλίσει τον Αύγουστο την υποδόση του 1 δις ευρώ από το  Eurogroup.

Η κυβερνητική κρίση αλλά και οι πιέσεις από την κοινωνία, μέχρι και τον Φλεβάρη αναμένεται να οξυνθούν ακόμα περισσότερο με το κλίμα να πολώνεται καθημερινά.

Χαρακτηριστική είναι και η βούληση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου για αλλαγή του εκλογικού νόμου και της ακύρωσης του μπόνους των 50 εδρών, κάτι που ξεσήκωσε τους φόβους για σενάρια εκλογών άμεσα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα