Thumbnail
Έτσι, σήμερα, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ Αττικής πραγματοποιούν από τις 10.30 πμ γενική συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσουν για την συνέχιση των κινητοποιήσεών τους μέχρι τις 3 Ιανουαρίου.

Σε γενικές συνελεύσεις προχωρούν σήμερα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, αλλά και οι φαρμακοποιοί, καθώς οι μεν αντιδρούν στην κατάργηση του Οργανισμού και την μετάταξή τους με αυστηρά κριτήρια στον Οργανισμό και οι δε στην απελευθέρωση της πώλησης μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Έτσι, σήμερα, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ Αττικής πραγματοποιούν από τις 10.30 πμ γενική συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσουν για την συνέχιση των κινητοποιήσεών τους μέχρι τις 3 Ιανουαρίου. Οι γιατροί αντιδρούν στον σχεδιασμό του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, να μετατραπεί ο Οργανισμός σε αγοραστής υπηρεσιών περίθαλψης και η πλειονότητα του ιατρικού προσωπικού θα μεταφερθεί στο ΕΣΥ, αφού προηγουμένως τεθεί σε διαθεσιμότητα, εν μέσω συρρίκνωσης των μονάδων υγείας και δραστικής περικοπής των δαπανών.

Με το πέρας της συνέλευσης, η διαπραγματευτική επιτροπή των γιατρών του ΕΟΠΥΥ θα έχει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα πραγματοποιήσει σήμερα συνέλευση για να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, καθώς αντιδρά στα σχέδια του υπουργείου Ανάπτυξης για πώληση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων από τα σούπερ-μάρκετ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα