Thumbnail
Στις 19 του μήνα ολοκληρώνεται η βαθμολόγηση των γραπτών

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα ολοκληρωθεί η βαθμολόγηση των γραπτών των Πανελλαδικών Εξετάσεων, σύμφωνα με εγκύκλιο που έστειλε στα βαθμολογικά κέντρα όλης της χώρας το υπουργείο Παιδείας, έτσι ώστε μετά τις αναγκαίες διασταυρώσεις ν’ ανακοινωθούν τα αποτελέσματα στους υποψηφίους.

 Χθες ολοκληρώθηκε η βαθμολόγηση στα μαθήματα Νεοελληνική Γλώσσα, στα 4 μαθήματα Γενικής Παιδείας (Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Ιστορία, Φυσική, Βιολογία) ενώ η οδηγία του υπουργείου προβλέπει η τελική ολοκλήρωση της βαθμολόγησης να γίνει το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015 σταδιακά για όλα τα υπόλοιπα μαθήματα, συμπεριλαμβανομένων και των μαθημάτων των επαναληπτικών εξετάσεων οι οποίες άρχισαν χθες.

Οδηγίες

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου έστειλαν τεχνικές οδηγίες σχετικά με την ολοκλήρωση της βαθμολόγησης και της διακίνησης των γραπτών στα βαθμολογικά κέντρα, ώστε οι βαθμοί ν’ ανακοινωθούν ταυτόχρονα σε όλα τα λύκεια.

Πάντως σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου, οι υποψήφιοι θα έχουν το συντομότερο δυνατόν του βαθμούς στα χέρια τους ώστε να μπορέσουν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου. Μέχρι τότε οι ενδιαφερόμενοι  θα έχουν υπόψη τους και τις οριστικές ρυθμίσεις όσον αφορά στις μεταγραφές για τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά, προκειμένου να κάνουν και τις επιλογές των σχολών και με βάση τα νέα δεδομένα.

Το σίγουρο είναι πάντως ότι φέτος οι ενδιαφερόμενοι δεν θα πρέπει να έχουν μεγάλες προσδοκίες όσον αφορά στις μετεγγραφές, αφού ο αριθμός των φοιτητών που θα μπορέσουν να μετακινηθούν σε άλλη σχολή θα είναι εξαιρετικά μικρός. Τα κριτήρια για τις μετεγγραφές, σύμφωνα με αυτά που έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα,, θα είναι πολύ αυστηρά και μοριοδιοτημένα. Συνεπώς ευνοημένοι θα είναι μόνον όσοι αντιμετωπίζουν σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, όπως οι ορφανοί,, άτομα με σοβαρές παθήσεις και χαμηλά εισοδήματα.

Γι’ αυτούς τους λόγους άλλωστε το υπουργείο Παιδείας ήδη έχει ενημερώσει μαθητές και γονείς να μην ελπίζουν σε κάποια μετεγγραφή εάν δεν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες και να δηλώσουν από την αρχή τη σχολή στην οποία θέλουν να σπουδάσουν γιατί σε αυτή θα παραμείνουν. Το θέμα των περιορισμένων μετεγγραφών για φέτος όπως φαίνεται θα έχει «επίπτωση» και στην πορεία των βάσεων, αφού οι υποψήφιοι θα κάνουν τις επιλογές τους στο μηχανογραφικό με διαφορετικά κριτήρια.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξει έναν μεγάλο ποσοστό παιδιών που θα επιλέξει μόνο τις σχολές που βρίσκονται κοντά στον τόπο κατοικίας τους, ακόμη και αν υπάρχει κίνδυνος να μην εισαχθούν αφού πάρα πολλές οικογένειες δεν μπορούν να στηρίξουν δεύτερα σπίτια για τις σπουδές των παιδιών.

Αυτό σημαίνει ότι η γενική πτώση των βάσεων που αναμένεται για φέτος, μπορεί στα τμήματα της περιφέρειας να είναι μεγαλύτερη. Γενικότερα πάντως τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν πτώση των βάσεων σε όλα τα Πεδία εκτός από το 5ο, στο οποίο οι βάσεις θα κινηθούν στα περσινά επίπεδα.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας
Ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας