Thumbnail
Το κείμενο της πρότασης…Προτείνουμε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ,  ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ.

(Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΕΣΤΗ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ)

Το κείμενο της πρότασης…

Προτείνουμε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ στη σημερινή συνεδρίαση (1.12.14) να αποφασίσει:

Την έναρξη ανυποχώρητου αγώνα διαρκείας ενάντια στο επερχόμενο νέο Μνημόνιο και συνολικά ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και την Κυβέρνηση που την εφαρμόζει. Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τις πολύμορφες συγκρουσιακές και παρατεταμένες κινητοποιήσεις μας σε συντονισμό με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα και τα άλλα πληττόμενα κοινωνικά στρώματα. Αγωνιζόμαστε ενάντια στις επερχόμενες απολύσεις και για την επιστροφή στις θέσεις τους, όλων των εργαζόμενων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Επιδιώκουμε να μην ψηφιστούν άλλα και να μην υλοποιηθούν οι μνημονιακές δεσμεύσεις που αφορούν το Ασφαλιστικό, το νέο «μισθολόγιο πείνας» και την κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος.

Στο πλαίσιο αυτό το Γενικό Συμβούλιο  αποφασίζει:

  • Να καλέσει τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις Ομοσπονδίες και τα Νομαρχιακά Τμήματα να προχωρήσουν άμεσα σε σύγκληση των συνδικαλιστικών τους οργάνων και σε πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων με στόχο τον προγραμματισμό κάθε μορφής κινητοποίησης για να μην περάσει το νέο μνημόνιο.
  • Το Γενικό Συμβούλιο και η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ να προχωρήσουν το επόμενο διάστημα σε καταλήψεις εργασιακών χώρων. Παράλληλα καλούνται τα Πρωτοβάθμια Σωματεία,  οι Ομοσπονδίες  και τα Νομαρχιακά Τμήματα να προχωρήσουν άμεσα σε λήψη  ανάλογων αποφάσεων αλλά και να λάβουν όλα τα απαραίτητα οργανωτικά μέτρα για την επιτυχία τους.
  • Προκηρύσσει 48ωρη απεργία ως πρώτη μορφή απεργιακής κινητοποίησης, σε χρόνο που θα προσδιοριστεί με βάση τις σχετικές εξαγγελίες της κυβέρνησης, την ημερομηνία ψήφισης και τη δυνατότητα κλιμάκωσης μέσα από νέες  γενικές συνελεύσεις. Στόχος η απόσυρση του ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.
  • Επιδιώκουμε συνεργασία και κοινό βηματισμό με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού τομέα και ευρύτερα κοινωνικά στρώματα καθώς και με τα πολύχρωμα κινήματα που αναπτύσσονται στον αντίποδα αυτής της πολιτικής. 
  • Οργανώνουμε και συμμετέχουμε μαζί με άλλους φορείς το συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή στις 7/12/14 στις 6μμ, ενάντια στον Προϋπολογισμό της φτώχειας, της περικοπής κοινωνικών δαπανών, της φοροεπιδρομής, της εκποίησης της Δημόσιας περιουσίας.
  • Καλούμε σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται από φοιτητικούς συλλόγους και εκπαιδευτικούς φορείς με αφορμή την συμπλήρωση 6 χρόνων από τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου.

Τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου

ΑΚΡΙΒΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΒΙΚΥ

ΒΕΛΙΓΡΑΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΚΑΡΑΒΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΚΟΛΟΒΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΜΑΡΙΟΣ

ΜΕΡΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΜΟΝΙΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΜΠΙΖΑΣ ΘΩΜΑΣ

ΝΤΡΙΒΑΛΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ

ΠΑΣΧΑΛΗ ΒΙΒΗ

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΡΟΓΔΑΚΗ ΑΝΝΑ

ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΤΡΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

 ΦΡΑΓΚΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα